Saltar al contenido

Vad är en FACE-fil?

22 de octubre de 2022
mid adult man searching for files in filing cabinet 617853321 570d9e663df78c7d9e47d7a4

En fil med filtillägget FACE eller FAC är en Usenix FaceServer Graphic-fil skapad på Unix-baserade operativsystem. Även om formatet har ersatts av andra som JPG och GIF, användes det ursprungligen som format för bilder tagna från USENIX-konferenser. Vissa ansiktsigenkänningssystem, särskilt de på vissa smartphones, använder också detta filtillägg för data som lagrar information om ansiktstaggning, och de har ett liknande grafikbaserat format. FACE är också en akronym för vissa termer som inte har något att göra med ett filformat, som Fibre Access Covering Everyone, Framed Access Communications Environment och Florida Association for Computers in Education, Inc.

Hur man öppnar en FACE-fil

Öppna en med det kostnadsfria programmet XnView. Andra grafikverktyg som fungerar med rasterbaserade bilder kan också fungera. Du kanske också kan öppna en FACE-fil i andra bildvisare genom att bara byta namn på tillägget till JPG. Detta trick uppmanar programmet att känna igen filen som en JPG, som programmet sannolikt kan öppna, och sedan eventuellt visa bilden korrekt om programmet faktiskt kan känna igen formatets interna struktur. Det är opraktiskt att öppna FACE-filer från en smartphone eftersom de kan använda mycket lagringsutrymme om det finns många av dem. Android OS (och kanske liknande enheter) använder en funktion som kallas Tagga kompis som producerar FACE-filer och ibland FACE-mappar. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna filen men det är fel program, eller om du hellre vill ha ett annat installerat program, läs vår guide för hur du ändrar standardprogrammet för ett specifikt filtillägg för att göra den ändringen i Windows.

Hur man konverterar en FACE-fil

Konvertor är en av få gratis filkonverterare som bör konvertera en FACE-fil till ett annat format. Men du kanske kan ändra tillägget till JPG och sedan använda en gratis bildkonverterare för att konvertera JPG till något annat, som PNG. Även om det inte är gratis, stöder Graphics Converter Pro från Newera Software detta och mer än 500 andra grafiska format.

Hur man slutar göra FACE-filer

Eftersom FACE-filer på en telefon skapas automatiskt via Tag Buddy-funktionen, måste du stänga av Tag Buddy för att stoppa automatiskt skapande av dessa filer. Se dokumentationen för Tag Buddy-systemet för just din telefon för ytterligare information.

Kan du fortfarande inte öppna den?

Om din fil inte öppnas med verktygen som nämns ovan, finns det en god chans att din fil inte riktigt är i det här formatet. Det kan istället vara ett helt annat format med ett helt annat filtillägg, vilket innebär att det öppnas med ett annat program. Till exempel är FACE-filer inte samma som FACEFX-filer, som är FaceFX Actor 3D-modellfiler skapade med OC3 Entertainments FaceFX-program. Även om de två tilläggen ser likadana ut till nominellt värde, är deras format faktiskt inte alls relaterade. Ett annat exempel är FACES. Den har bara en extra bokstav i slutet, så det är lätt att blanda ihop det för en FACE-fil, men de används faktiskt av JavaServer Faces.