Saltar al contenido

Vad är en FAT-fil?

1 de julio de 2021
fat files 5a47a5d49e94270037299e7a

En fil med FAT-filtillägget är en Zinf Audio Player Theme-fil. Inuti en FAT-fil finns en samling bilder och en XML-fil som beskriver hur Zinf-ljudspelaren ska se ut. FAT-filer döms egentligen bara om .ZIP-filer. Du kan ladda ner dessa gratis teman i FAT-format från Zinf-webbplatsen.

Om det du verkligen letar efter är något med FAT-filsystemet (File Allocation Table), och inte en fil som slutar i FAT-tillägget, se vår Vad är File Allocation Table (FAT)? bit för mer information.

Hur man öppnar en FAT-fil

Zinf (det står för «Zinf Is Not FreeA * p») är det program som används för att öppna en FAT-fil. För att göra detta, gå till alternativ > Teman > Lägg till tema, bläddra efter den FAT-fil som du vill lägga till i temalistan, välj det temat och välj sedan Tillämpa knapp.

Zinf-preferenser och teman

Med tanke på att .FAT-filer helt enkelt är .ZIP-filer kan du också öppna filen genom att byta namn på den till .ZIP. Om du öppnar FAT-filen på det här sättet visas XML-filen och bilderna som den innehåller, men temat som helhet tillämpas inte på Zinf – du måste följa stegen ovan för att göra det. Ett annat alternativ för att öppna en FAT-fil som ett arkiv för att se filerna inuti är att installera en gratis filutdragare som 7-Zip och högerklicka sedan på FAT-filen och välja att öppna den med filkompressorn. Om du upptäcker att ett program på din PC försöker öppna FAT-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet FAT-filer, se vår Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsguide för att göra den förändringen i Windows.

Hur man konverterar en FAT-fil

En Zinf Audio Player Theme-fil måste finnas med ett FAT-filtillägg för att Zinf ska kunna öppna filen ordentligt och tillämpa temat, så vi ser ingen anledning att vilja konvertera den här filen till något annat format. Men eftersom FAT-filen verkligen är ett ZIP-arkiv, du skulle kunna konvertera den till ett annat arkivformat, men igen, om du sparar FAT-filen som en 7Z- eller RAR-fil, gör du inget annat än att öppna filen som ett arkiv eftersom filtillägget måste vara FAT för att Zinf ska kunna använda den. Kom ihåg vad vi sa om att ändra .FAT-tillägget till .ZIP. Att göra det gör det inte konvertera filen till ZIP-format eftersom FAT-filen är redan en byt namn på ZIP-fil. Allt som byter namn på tillägget är att associera FAT-filen till ett annat program (som ett filhämtningsverktyg). Ett filkonverteringsverktyg är det som används för att faktiskt konvertera ett filformat till ett annat istället för att bara byta namn på filtillägget.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

FAT-filtillägget liknar de förlängningar som används för FAX- och FFA-filer (Find Fast Status). Om din FAT-fil inte öppnas med Zinf är det möjligt att du läser fel vilket tillägg som är fäst i slutet av filen. Andra exempel kan också ges, till exempel AFT som används för Ancestry.com Family Tree Database-filer. Zinf öppnar inte en AFT-fil även om alla samma filtillägg används för FAT-filer. Om det inte redan är uppenbart måste du dubbelkolla filtillägget om det inte fungerar med Zinf. Gör lite mer forskning för att lära dig vilka program som kan öppna eller konvertera filen du har.