Saltar al contenido

Vad är en GHO-fil?

7 de febrero de 2023
gho files 5a775e72d8fdd500370eea07

Vad du ska veta

  • En GHO-fil är en säkerhetskopia av en hårddisk, skapad av Norton Ghost.
  • Öppna en med Ghost Explorer eller Symantec Ghost.
  • Konvertera från GHO till VHD för att spara säkerhetskopian som en virtuell hårddiskfil för virtuell dator.

Den här artikeln förklarar vad en GHO-fil är, hur man öppnar en på din dator för att återställa filer från den och hur man konverterar en till ett annat filformat.

Vad är en GHO-fil?

En fil med filtillägget GHO är en Norton Ghost spegelbildsbackup. Det är en fullständig kopia av en hel hårddisk, skapad med Symantecs Norton Ghost-program. Efter avvecklingen av programvaran 2013 kunde GHO-filer skapas med Ghost Solution Suite. Ibland åtföljs den här filen av GHS-filer, vilket är delfiler används för att lagra diskbilder på mindre lagringsenheter.

Hur man öppnar en GHO-fil

GHO-filer kanske kan öppnas med Ghost Solution Suite (den länken går till Broadcoms webbplats, de nuvarande ägarna av programvaran), men det finns en god chans att programmet använder ett nyare format och inte längre stöder GHO-filer. Ett gratis alternativ som är mer sannolikt att fungera är Ghost Explorer. Det är ett bärbart program som kan extrahera särskilda filer och mappar från säkerhetskopian och spara dem till en anpassad destination. Eftersom den laddas ner som en 7Z-fil, måste du använda 7-Zip för att öppna den. Vissa användare har rapporterat att Symantec Ghost 11.5 (det är ett arkiv av 2008 års version) också fungerar. Den är tillgänglig som en ISO-fil som du måste starta upp till.

Symantec Ghost 11.5 söker efter GHO-fil

Symantec Ghost 11.5 söker efter GHO-fil.

Hur man konverterar en GHO-fil

GHO-filer kan återställas till en dator med programvaran som skapade den, som Ghost Solution Suite. Du kan dock inte behandla filen som en installationsskiva och använda den för att installera ett operativsystem. Till exempel, även om en Windows ISO-bild bränd till en skiva kan användas för att installera Windows, kan du inte konvertera GHO-filen till ISO och använda den för att installera Windows (eller macOS, etc.). Med andra ord, du kan inte återställa filen genom att konvertera den till ISO och sedan starta upp till den som när du installerar ett OS. Du kan dock konvertera GHO till VHD om du vill att filen ska vara i filformatet Virtual PC virtuell hårddisk. För att göra det, se Simon Rozmans handledning om att konvertera GHO till VHD.

Kan du fortfarande inte öppna den?

Det är viktigt att se till att din fil slutar med filtillägget .GHO eftersom vissa filer använder ett mycket liknande tillägg. Till exempel är GHB-filer Lego Ghost-sökvägsfiler som vid första anblicken kan se ut att vara relaterade på något sätt till GHO-filer. Men om du försöker öppna en GHB-fil som du skulle göra med en GHO-fil, kommer den inte att göra som du förväntar dig, och detsamma gäller tvärtom eftersom Lego Racers videospel (som använder GHB-filer) inte har något att göra med Norton Ghost-säkerhetskopior. GLO är en annan som används av RoboHelp-ordlistafiler, så att öppna en med de ovan nämnda programmen skulle inte vara till hjälp. HGT och HOG (speldata för Nedstigning 2) är lika. Om du inte riktigt har en GHO-fil, dubbelkolla suffixet i slutet av filen och undersök dessa tecken för att lära dig mer om programmet du behöver för att visa eller konvertera det.