Saltar al contenido

Vad är en INDD-fil?

29 de junio de 2021
indd files 591600725f9b586470b96d7a

En fil med INDD-filtillägget är en InDesign Document-fil som oftast skapas av och används i Adobe InDesign. Filen lagrar sidinnehåll, formateringsinformation, filer och mer. InDesign använder dessa filer när de producerar tidningar, böcker, broschyrer och andra professionella layouter. Vissa InDesign-dokumentfiler kan bara använda tre bokstäver i filtillägget, som .IND, men de är fortfarande i samma format.

INDD-filer.
IDLK-filer är InDesign Lock-filer som genereras automatiskt när INDD-filer används i InDesign. De liknar INDD-filer men är tänkta att vara InDesign-mallfiler, som används när du vill skapa flera sidor med samma format.

Hur man öppnar en INDD-fil

Adobe InDesign är den primära programvaran som används för att arbeta med INDD-filer. Du kan dock också se en med Adobe InCopy och QuarkXPress (med ID2Q-plugin). WeAllEdit är en annan tittare som du kan registrera dig för att visa och göra ändringar i en INDD-fil via deras webbplats. Den här är dock inte gratis. InDesign stöder inte bara INDD och INDT utan även InDesign Book (INDB), QuarkXPress (QXD och QXT), InDesign CS3 Interchange (INX) och andra InDesign-filformat som INDP, INDL och IDAP. Du kan också använda en JOBOPTIONS-fil med detta program.

Hur man konverterar en INDD-fil

Med hjälp av en INDD-visare eller redaktör ovanifrån kan du konvertera INDD-filen till ett annat format, men som du ser nedan kräver vissa konverteringar lite mer arbete. Den vanligaste filtypen för att konvertera en INDD-fil till är PDF. Både InDesign och WeAllEdit kan göra det. Även inom InDesign, under Fil > Exportera menyn är alternativet att exportera INDD-filen till JPG, EPS, EPUB, SWF, FLA, HTML, XML och IDML. Du kan välja vilket format du vill konvertera INDD-filen till genom att ändra alternativet «Spara som typ». Om du konverterar INDD till JPG ser du att det finns några anpassade alternativ som du kan välja som om du bara exporterar ett urval eller hela dokumentet. Du kan också ändra bildkvalitet och upplösning. Se Adobes Exportera till JPEG-formatguide för hjälp med att förstå alternativen. Du kan också konvertera INDD-filen till ett Microsoft Word-format som DOC eller DOCX, men formateringsskillnaderna kommer sannolikt att få resultatet att se lite av. Men om du vill göra detta bör du först exportera INDD till PDF (med InDesign) och sedan ansluta PDF-filen till en PDF till Word-omvandlare för att slutföra konverteringen. InDesign har inget specifikt INDD till PPTX-exportalternativ för att använda dokumentet med PowerPoint. Men liknar vad som förklarats ovan för hur du använder filen med Word, börja med att exportera den till PDF. Öppna sedan PDF-filen med Adobe Acrobat och använd Acrobats Fil > Spara som annat > Microsoft PowerPoint-presentation menyn för att spara den som en PPTX-fil. Om du behöver PPTX-filen i ett annat MS PowerPoint-format som PPT, kan du använda PowerPoint själv eller en gratis dokumentomvandlare för att konvertera filen. iXentric SaveBack konverterar INDD till IDML om du behöver använda filen i InDesign CS4 och senare. IDML-filer är ZIP-komprimerade Adobe InDesign Markup Language-filer som använder XML-filer för att representera InDesign-dokumentet. Om du använder en Mac kan filen konverteras till PSD för användning i Adobe Photoshop. Du kan dock inte göra detta med InDesign eller något av de andra program som nämns ovan. Se hur man sparar InDesign-filer som lager Photoshop-filer för information om ett Mac-skript som kan få detta att hända. Du kanske kan reparera en korrupt INDD-fil med Stellar Phoenix InDesign Repair. Det ska hjälpa dig att återställa alla lager, text, objekt, bokmärken, hyperlänkar och liknande.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om inget av programmen som nämns ovan låter dig öppna filen du har, är det möjligt att det är i ett annat format och bara utseende som en INDD-fil. Till exempel delar PDD och IDX några av samma filtilläggsbokstäver men de är i helt olika filformat. Bara för att de liknar INDD betyder inte nödvändigtvis att de kan öppnas med samma program. Många andra exempel kan ges men tanken är densamma: se till att filtillägget faktiskt läser som «INDD» och inte bara något som liknar eller delar några av samma filtilläggsbokstäver. Om du inte har en INDD-fil, undersök det verkliga tillägget för din fil för att lära dig mer om dess format och de program som kan öppna den. FAQ

  • Hur exporterar jag en INDD-fil med bilder och teckensnitt?

    Gå till InDesign Fil > Paketoch välj sedan Typsnitt och Länkar och bilder till vänster i dialogrutan för att kontrollera om något saknas. Innan du skickar en INDD-fil, se till att alla teckensnitt och bilder är förpackade, annars skrivs inte filen ut korrekt. När du är redo väljer du Paket.

  • Hur sparar du varje sida i en INDD som en separat fil?

    Gå till InDesign Fil > Exportera > PDF och välj Skapa separata PDF-filer. Under avsnittet Suffix väljer du vad du vill lägga till för varje filnamn (till exempel sidnummer).

  • Kan jag öppna en INDD-fil i Photoshop?

    Nej. Du måste först konvertera INDD-filen till en PDF med ett program som InDesign eller WeAllEdit. Efter konvertering till PDF, öppna i Photoshop.