Saltar al contenido

Vad är en IPSW-fil?

18 de junio de 2021
ipsw files 594927135f9b58d58a4d3f40

Vad du ska veta

  • En IPSW-fil är en Apple Device Software Update-fil.
  • Öppna en med iTunes, Fixppo eller ReiBoot.

Den här artikeln förklarar vad en IPSW-fil är, olika sätt du kan använda en och hur du installerar en på din enhet.

 

Vad är en IPSW-fil?

En fil med IPSW-filtillägget är en Apple Device Software Update-fil som används med iPhone, iPod touch, iPad och Apple TV. Det är ett arkivfilformat som lagrar krypterade DMG-filer och olika andra som PLIST, BBFW och IM4P. IPSW-filer släpps från Apple och är avsedda att lägga till nya funktioner och åtgärda säkerhetsproblem i kompatibla enheter. En IPSW-fil kan också användas för att återställa en Apple-enhet till fabriksinställningarna. Apple släpper alltid nya IPSW-filer via iTunes, men nuvarande och inaktuella firmwareversioner kan också laddas ner via webbplatser som IPSW Downloads.

IPSW-filer.

 

Hur man öppnar en IPSW-fil

När en kompatibel enhet ansluten till en dator behöver uppdateras kan en IPSW-fil laddas ned automatiskt via iTunes efter att ha uppmanats att uppdatera enheten. iTunes tillämpar sedan IPSW-filen på enheten. Om du tidigare har fått en IPSW-fil via iTunes eller har laddat ner en från en webbplats kan du bara dubbelklicka eller dubbelklicka på IPSW-filen för att öppna den i iTunes. IPSW-filer som laddas ner via iTunes sparas på följande platser: «[username]»avsnitt i Windows-sökvägarna bör ersättas med ditt eget användarkontonamn. om du inte hittar Applikationsdata mapp kan du behöva ändra dina dolda filinställningar i Windows.

IPSW-filplatser i Windows
Operativ system Plats
Windows 10/8/7
iPhone: C: Användare [
username] AppData Roaming Apple Computer iTunes iPhone Programuppdateringar
iPad: C: Användare [
username] AppData Roaming Apple Computer iTunes iPad Programuppdateringar
Ipod Touch: C: Användare [
username] AppData Roaming Apple Computer iTunes iPod Programuppdateringar
Windows XP
iPhone: C: Dokument och inställningar [
username] Application Data Apple Computer iTunes iPhone Programuppdateringar
iPad: C: Dokument och inställningar [
username] Programdata Apple Computer iTunes iPad Programuppdateringar
Ipod Touch: C: Dokument och inställningar [
username] Application Data Apple Computer iTunes iPod Programuppdateringar
Mac OS
iPhone: ~ / Bibliotek / iTunes / iPhone-programuppdateringar
iPad: ~ / Bibliotek / iTunes / iPad Programuppdateringar
Ipod Touch: ~ / Bibliotek / iTunes / iPod-programuppdateringar

Ett annat sätt att installera en IPSW-fil med iTunes är att tvinga den att använda den fil du väljer. För att göra det, håll ned Flytta (Windows) eller Alternativ (Mac) och tryck sedan på återställningsknappen i iTunes. Därifrån väljer du den IPSW-fil som du vill installera på enheten. Du kan också installera IPSW-filer utan iTunes, men många av metoderna är endast tillgängliga via icke-fri programvara, såsom iMyFone Fixppo och Tenorshare ReiBoot. Om en uppdatering inte fungerar korrekt eller iTunes inte känner igen IPSW-filen som den laddade ner kan du radera eller ta bort filen från ovanstående plats. Detta tvingar iTunes att ladda ner en ny IPSW-fil nästa gång den försöker uppdatera enheten. Eftersom dessa filer lagras som ZIP-arkiv kan du också öppna en IPSW-fil med hjälp av ett fil zip / unzip-verktyg, den fria 7-Zip är ett exempel. Detta låter dig se de olika DMG-filerna som utgör IPSW-filen, men du kan inte tillämpa programuppdateringen på din Apple-enhet på detta sätt – iTunes behöver fortfarande använda IPSW-filen. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna IPSW-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna IPSW-filer kan du ändra standardprograminställningarna i Windows.

 

Hur man konverterar en IPSW-fil

Det borde inte finnas någon anledning att konvertera en IPSW-fil till ett annat format. Sättet det finns är nödvändigt för att kommunicera programuppdateringar via iTunes och till Apple-enheter; konvertering skulle innebära att filens funktionalitet förlorades helt. Om du vill öppna en Apple Device Software Update-fil som en arkivfil behöver du inte oroa dig för att konvertera IPSW till ZIP, ISO, etc. – som du läser ovan, använd bara ett filuppackningsverktyg för att öppna filen .

 

Kan du fortfarande inte öppna din fil?

Vissa filformat använder filformat med liknande stavning som kan vara förvirrande när du har problem med att öppna filen. Även om två filtillägg kan se lika ut, betyder det inte nödvändigtvis att de har samma eller liknande format, vilket naturligtvis betyder att de kanske inte öppnas med samma programvara. Exempelvis använder Internal Patching System Patch-filer filtillägget IPS, som ser mycket ut som IPSW. Men även om de delar tre av samma filtilläggsbokstäver är de faktiskt helt olika filformat. IPS-filer öppnas med Internal Patching System-programvara som IPS Peek. PSW-filer kan också mycket lätt förväxlas med IPSW-filer men de är faktiskt antingen Windows Password Reset Disk-filer, Password Depot 3-5-filer eller Pocket Word-dokumentfiler. Inget av dessa format har något att göra med Apple-enheter eller iTunes-programmet, så om du inte kan öppna din IPSW-fil, kontrollera att filtillägget inte läser «PSW». En annan liknande förlängning är IPSPOT, som används för iPhoto Spot-filer på Mac. De används inte med iTunes utan istället Photos-applikationen på macOS. Om din fil inte slutar med IPSW, undersök filtillägget du ser efter filnamnet – antingen här på Lifewire via sökverktyget högst upp på denna sida eller någon annanstans som Google – för att lära dig mer om formatet och vilket program kan öppna eller konvertera den.