Saltar al contenido

Vad är en JOBOPTIONS-fil?

17 de julio de 2021
GettyImages 1129391613 5eec76980e7b437481d88a6e88f691a6

En fil med JOBOPTIONS-filtillägget är en Adobe PDF-förinställd fil. Adobes produkter använder en JOBOPTIONS-fil för att definiera egenskaperna för en PDF-fil som ska genereras. Några av inställningarna som kontrolleras i en JOBOPTIONS-fil inkluderar PDF-teckensnitt, bildupplösningar, färgscheman och säkerhetsinställningar. Äldre versioner av Adobe-produkter sparar PDF-förinställningar som filer med .PDFS-filtillägget istället för .JOBOPTIONS.

Hur man öppnar en JOBOPTIONS-fil

Acrobat Distiller ansvarar för att skapa PDF-filer, och så kan den naturligtvis öppna och använda JOBOPTIONS-filer korrekt. Eftersom PDF-stöd är integrerat i Adobe Creative Suite-program, öppnar också något av dessa program, som InDesign, Illustrator, Acrobat eller Photoshop, JOBOPTIONS-filer. I Photoshop, till exempel, öppna en JOBOPTIONS genom Redigera > Adobe PDF-förinställningar > Ladda alternativ. Liknande steg fungerar med andra Adobe-verktyg. Prova Fil menyn om du inte hittar den i Redigera meny. JOBOPTIONS-filer är endast textfiler, vilket innebär att du också kan öppna dem med en enkel textredigerare. Med hjälp av en redaktör som Windows Notepad eller Notepad ++ kan du se instruktionerna som JOBOPTIONS-filen innehåller – du kommer faktiskt inte att kunna använda filen för att definiera skapandet av PDF-filen. Vissa JOBOPTIONS-filer finns i en ZIP-fil, vilket innebär att du måste extrahera filen från arkivet innan du kan använda den med en Adobe-produkt. Om det är i ett annat arkivfilformat och du har problem med att öppna det, försök använda en arkivdekompressor som 7-Zip. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna JOBOPTIONS-filen men det är fel applikation, eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet JOBOPTIONS-filer, kan du behöva ändra standardprogrammet eller filtillägget.

Hur man konverterar en JOBOPTIONS-fil

Äldre versioner av Adobe InDesign använder .PDFS-filtillägget för att lagra PDF-förinställningar. Detta äldre format kan konverteras till .JOBOPTIONS om du importerar PDFS till InDesign CS2 eller senare och sedan exporterar eller sparar den. Med tanke på JOBOPTIONS nischroll, finns det ingen fördel med att försöka konvertera till något annat format.

Mer information om JOBOPTIONS-filer

Nya JOBOPTIONS-filer som du importerar till en Adobe-produkt lagras i C: ProgramData Adobe Adobe PDF mapp, åtminstone i nyare versioner av Windows. I Windows XP är den här platsen C: Dokument och inställningar Alla användare Applikationsdata Adobe Adobe PDF . I macOS lagrar systemet .JOBOPTIONS-filer i / Bibliotek / Application Support / Adobe / Adobe PDF /.

Kan du fortfarande inte öppna din fil?

Om din fil inte öppnas med förslagen ovan, är det troligt att du läser fel filtillägget och faktiskt inte har en JOBOPTIONS-fil. Ett av de närmaste filtilläggen till det här är .JOB, som kan användas för både MetaCAM Nest Job-filer och Windows Task Scheduler Job-filer, varav ingen är relaterad till PDF-filer eller används med ett Adobe-program. Om din fil har .JOB-suffixet istället för .JOBOPTIONS kan det fungera med ett Metamation-program eller Task Scheduler-programmet inbyggt i Windows. Aktivitetsplaneringsrelaterade JOB-filer lagras i Windows kl C: Windows Tasks, men vissa program kan använda .JOB-filtillägget för sina egna ändamål, som att köra schemalagda virussökningar eller automatiskt uppdatera sitt program och behålla filen någon annanstans.