Saltar al contenido

Vad är en MODD -fil?

14 de agosto de 2021
modd files 5a5623cbb39d030037882463

En fil med filtillägget MODD är en Sony Video Analysis -fil, skapad av vissa Sony -videokameror. De används av Sonys PlayMemories Home (PMH) programmets videoanalysfunktion för att hantera filerna när de har importerats till en dator. MODD -filer lagrar saker som GPS -information, tid och datum, betyg, kommentarer, etiketter, miniatyrbilder och andra detaljer. De åtföljs normalt av MOFF -filer, THM -filer, bildfiler och M2TS- eller MPG -videofiler. En MODD -fil kan se ut ungefär filnamn.m2ts.modd för att indikera att MODD -filen beskriver detaljer om en M2TS -fil.

Blanda inte ihop en MODD -fil med en MOD -fil (med en «D»), som bland andra format mycket väl kan vara en verklig videofil. En MOD -videofil kallas en videokamera för inspelad videokamera.

Hur man öppnar en MODD -fil

MODD -filer är vanligtvis associerade med videor som importerats från Sony -videokameror, så filerna kan öppnas med Sonys PlayMemories Home (PMH). Sonys PMB (Picture Motion Browser) fungerar också, men det är bara relevant om du redan har programmet eftersom det avbröts 2014, så det finns ingen nedladdningslänk tillgänglig. PMH -verktyget skapar MODD -filer när det grupperar stillbilder eller när programvaran importerar AVCHD-, MPEG2- eller MP4 -videofiler. Om du har en MOD -videofil (saknar en «D») kan Nero och CyberLinks PowerDirector och PowerProducer öppna den.

Hur man konverterar en MODD -fil

Eftersom MODD -filer är beskrivande filer som används av PlayMemories Home och inte är de riktiga videofilerna som tas från kameran kan du inte konvertera dem till MP4, MOV, WMV, MPG eller något annat filformat. Du kan dock konvertera de faktiska videofilerna (M2TS, MP4, etc.) till dessa format med ett videofilkonverteringsprogram eller webbtjänst. Även om det inte kommer att vara till stor nytta med den programvara som nämns ovan, kan du också konvertera en MODD-fil till ett textbaserat format som TXT eller HTM/HTML, med hjälp av en gratis textredigerare. Som förklarats är MODD -filer inte samma sak som MOD -filer, som är faktiska videofiler. Om du behöver konvertera en MOD -fil till MP4, AVI, WMV, etc., kan du använda en gratis videokonverterare som VideoSolo Free Video Converter, Prism Video Converter eller Windows Live Movie Maker.

Varför PMH skapar MODD -filer

Beroende på vilken version av Sonys PMH -programvara du använder kan du se hundratals eller till och med tiotusentals MODD -filer lagrade tillsammans med dina bild-/videofiler. Programvaran skapar MODD -filer för varje video och bild som går igenom den så att den kan lagra datum- och tidsinformation, dina kommentarer etc. Detta innebär att de troligtvis skapas varje gång nya mediefiler importeras från din kamera . Även om det finns en verklig anledning för programvaran att använda dessa filer, är det helt säkert för att ta bort MODD -filerna om du vill — du behöver inte ha dem på din dator om du inte planerar att använda PlayMemories Home -programmet för att organisera dina filer. Om du tar bort MODD -filerna kommer PMH bara att återskapa dem nästa gång den importerar filer från kameran. Ett alternativ som kan fungera för att förhindra att nya MODD -filer skapas är att öppna Verktyg > inställningar i PlayMemories och avmarkera sedan Importera med PlayMemories Home när en enhet är ansluten alternativ från Importera flik. Men om du inte har någon användning för PlayMemories Home -programmet kan du bara avinstallera det för att förhindra att fler MODD -filer skapas. Om du planerar att ta bort PlayMemories Home rekommenderar vi att du använder ett gratis avinstalleringsverktyg för att se till att varje referens i programvaran raderas så att inga fler MODD -filer visas på din dator.

Kan du fortfarande inte öppna din fil?

Om programmen ovan inte hjälper dig att öppna filen finns det en god möjlighet att du bara läser feländelsen fel. Vissa filer använder ett suffix som liknar «.MODD» men det betyder inte nödvändigtvis att de är relaterade eller kan öppnas med samma programvara. MDD är ett exempel. Dessa filer ser uppenbarligen väldigt mycket ut som MODD -filer bara utan en bokstav. Om du har en MOD -fil öppnas den inte med MODD -öppnarna ovanifrån utan kräver istället ett program som Autodesks Maya eller 3ds Max eftersom vissa MOD -filer är Point Oven Deformation Data -filer som används med dessa applikationer. Andra kan till och med användas med MDict -programmet. Om det inte redan är klart är tanken här att dubbelkolla filtillägget som bifogas din specifika fil. Om den verkligen läser .MODD, kan du behöva försöka använda dessa program ovan en gång till eftersom det är de program som använder MODD -filer. Annars kan du undersöka det faktiska filtillägget för att se vilka program som byggdes speciellt för att öppna eller konvertera filen du har. Vanliga frågor

  • Vad är MOFF -filer?

    En MOFF -fil är en Sony AVCHD -indexfil. MOFF -filer innehåller metadata för bilder och videor.

  • Kan jag radera MODD- och MOFF -filer?

    Ja. Att ta bort MODD- och MOFF -filer påverkar inte bilder och videor, även om du förlorar alla metadata (datum, tid, etc.).

  • Vad är en THM -fil?

    THM -filer är miniatyrbilder som skapats av videokameror för videofiler. De har vanligtvis den första ramen i videon. Om du tar bort en THM -bild förlorar du den tillhörande miniatyrförhandsgranskningen.