Saltar al contenido

Vad är en MSG -fil?

7 de septiembre de 2021
GettyImages 124652058 5bf0872e46e0fb002656bfdc

Vad man ska veta

 • En MSG -fil är en Outlook Mail -fil.
 • Öppna en med Outlook, Encryptomatic.com eller SeaMonkey.
 • Konvertera till EML, PDF, DOC, etc. med Zamzar eller ett annat konverteringsverktyg.

Den här artikeln beskriver vad MSG -filer är, de olika sätten att öppna en och hur man konverterar en till ett annat format beroende på vad filen lagrar (e -post, kontakter etc.).

Vad är en MSG -fil?

En fil med .MSG -filtillägget är troligtvis en Outlook Mail Message -fil. Microsoft Outlook -programmet kan skapa en MSG -fil som gäller ett e -postmeddelande, möte, kontakt eller uppgift. Om ett e -postmeddelande kan MSG -filen innehålla meddelandeinformation som datum, avsändare, mottagare, ämne och meddelandetext (inklusive anpassad formatering och hyperlänkar), men det kan istället bara vara kontaktuppgifter, mötesinformation eller en uppgiftsbeskrivning. Om din MSG -fil inte är relaterad till MS Outlook kan den vara i Fallout Message -filformat. Fallout 1 och 2 -videospel använder MSG -filer för att hålla spelmeddelanden och dialoginformation om karaktärerna.

Hur man öppnar MSG -filer

Microsoft Outlook öppnar MSG -filer som är Outlook Mail Message -filer, men du behöver inte ha MS Outlook installerat för att visa filen. Free Opener, MSG Viewer, MsgViewer Pro och Email Open View Pro borde också fungera. SeaMonkey ska kunna visa MSG -filen på Windows, Linux och macOS. Det finns också Klammer -appen för iOS som öppnar MSG -filer på dessa enheter. En online MSG -filvisare som fungerar på alla operativsystem är Encryptomatic’s Free MSG EML Viewer. Ladda bara upp din fil där för att se hela meddelandet i din webbläsare. Texten ser ut precis som i MS Outlook och hyperlänkarna är till och med klickbara. Fallout -meddelandefiler finns vanligtvis i text engelska dialogruta och text engelska spel spelkataloger. Även om de används av både Fallout 1 och Fallout 2, är chansen stor att du inte kan öppna MSG -filen manuellt i dessa program (de används automatiskt av spelet). Du kanske dock kan se meddelandena som textdokument med en gratis textredigerare.

Hur man konverterar en MSG -fil

Microsoft Outlook kan konvertera MSG -filer till olika filformat beroende på vilken typ av MSG -fil som används. Om det till exempel är ett meddelande kan du spara MSG -filen i TXT, HTML, OFT och MHT. Uppgifter kan konverteras till vissa textformat som RTF, kontakter till VCF och kalenderhändelser till ICS eller VCS. När du har öppnat MSG -filen i Outlook använder du Arkiv> Spara som -menyn för att välja ett lämpligt format från Spara som typ: rullgardinsmenyn. För att spara MSG -filen till PDF, EML, PST eller DOC, använd den gratis filomvandlaren Zamzar online. Eftersom verktyget Zamzar filkonverterare körs online via din webbläsare kan du använda det på alla operativsystem. MSGConvert är ett kommandoradsverktyg för Linux som kan konvertera MSG till EML. Du kan också konvertera dina kontakter till ett format som är användbart i Excel eller något annat kalkylprogram. Konvertera först MSG -filen till CSV, importera sedan kontakterna till Outlook genom att dra och släppa .MSG -filerna direkt till Mina kontakter avsnitt av programmet. Gå sedan till Fil > Öppna och exportera > Import Export > Exportera till en fil > Kommaseparerade värden > Kontakter för att välja var den nya CSV -filen ska sparas. Det är osannolikt att det skulle vara användbart att konvertera en Fallout Message -fil till något annat format, men du kan förmodligen göra det med en textredigerare. Öppna bara MSG -filen där och välj sedan att spara den som en ny fil.

Kan du fortfarande inte öppna din fil?

Filtillägget «.MSG» är ganska enkelt och kan faktiskt användas av andra program som inte nämns ovan. Chansen är dock att all användning av .MSG -filtillägget är för en meddelandefil av något slag. Prova att öppna filen i en textredigerare om e -postprogrammen ovan inte fungerar för dig. Vanliga frågor

 • Hur öppnar jag en MSG -fil på en Mac?

  En Outlook MSG -fil som skapats i Outlook på en Windows 10 -dator kan inte öppnas av Outlook på en Mac, vilket kan vara frustrerande. Lyckligtvis kan verktyg från tredje part hjälpa. Några av dessa inkluderar MSG Viewer för Outlook, MailRader och Encryptomatic. Ett annat enkelt alternativ är att använda Outlook.com. Maila MSG -filen till en Outlook.com -e -postadress och använd sedan Outlook.com: s MSG -visningsprogram.

 • Hur öppnar jag en MSG -fil på en iOS -enhet?

  Det finns tredjepartsappar tillgängliga i App Store som låter dig se MSG-filer på en iPhone eller iPad. Om du till exempel laddar ner msgLense ($ 2,99) kan du se MSG -filer och till och med svara på e -postmeddelanden med en annan e -postklient, till exempel Gmail.

 • Kan jag öppna en MSG -fil i Windows Mail?

  Nej. Om du inte har Outlook på din Windows -dator måste du använda ett av MSG -filvisnings- eller filkonverteringsverktygen som nämns i den här artikeln.