Saltar al contenido

Vad är en XLX-fil?

13 de julio de 2021
xlx files 5877d3773df78c17b60c6545

En fil med XLX-filtillägget är sannolikt associerad med Xcelsius, antingen som en Crystal Reports-fil eller som tilläggsfil. Ett annat sätt som en XLX-fil ursprungligen användes var som en XoloX ofullständig nedladdningsfil, en filtyp som används i en nedlagd nedladdningshanterare.

XLX-filer och Microsoft Excel

Det finns viss förvirring angående XLX. Även om det kan låta som ett Microsoft Excel-baserat format är det inte. Excel stöder inte XLX-filer och XLX-filer är inte typiska kalkylfiler. Microsoft Excel är det primära programmet som stöder XLSX-filer (det nyare formatet) och XLS-filer (det äldre formatet), även om XLX ser ut som de här filtilläggen. Andra format som används i Excel inkluderar XLTX, XLK och XLL, men dessa skiljer sig från XLX.

Hur man öppnar en XLX-fil

SAP Crystal Reports kan öppna och arbeta med XLX-filer som är Xcelsius Crystal Reports-filer. Crystal Xcelsius fungerar också och är troligtvis hur XLX-tilläggsfiler används. Om ett program på din dator försöker öppna XLX-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet XLX-filer kan du ändra vilket program som gör det i Windows.

Hur man konverterar en XLX-fil

Om du har en Xcelsius Crystal Reports-fil kan du troligen exportera den eller spara den till ett annat filformat med hjälp av programvaran som nämns ovan. Men om filen används som ett tillägg, som de flesta tilläggsfiler, kan du förmodligen inte konvertera den till något annat format. Ett filkonverteringsverktyg behövs för att konvertera en fil från ett format till ett annat. På grund av hur vissa nedladdningshanterare fungerar (genom att bifoga ett tillfälligt filtillägg till filen under nedladdningen), byt namn på det tillfälliga filtillägget till vad programmet byter namn på.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med ovan nämnda program, dubbelkolla filtillägget. Du kan förvirra en annan filtyp för en som slutar i XLX. Precis som hur Excel-filer kunde blandas för en XLX-fil, finns det också andra liknande filtillägg. XLF är ett exempel. De två första bokstäverna är desamma, vilket gör att det vid första anblicken verkar ha något att göra med XLX-filer. Men dessa filer finns i XLIFF Document-filformat och kan visas med vilken textredigerare som helst. Ett annat exempel är filändelsen LXK som används för Lexicon Link-up-filer som öppnas med COREX.