Saltar al contenido

Vad är Google Sites och varför använder det?

15 de julio de 2021
googlesites 5be1c6edc9e77c0051dfbda4

Google Sites är en webbplatsbyggnadsplattform från Google. Om du känner till andra webbplatsplattformar som WordPress eller Wix, kan du tänka på Google Sites som något som är något liknande, men kanske mer specialiserat för företag och webbaserade team.

Om du redan använder andra Google-produkter och tycker att de är särskilt användbara för ett företag eller en organisation som du arbetar med, kan Google Sites bara vara en annan att lägga till i din digitala verktygslåda. Här är vad du behöver veta om det.

En kort introduktion till Google Sites

Google Sites är en app som ingår i Google Workspace (tidigare G Suite), som är en grupp av Googles affärsproduktivitetsappar, inklusive Gmail, Kalender, Drive, Docs, Sheets, Slides, Meet och mer. Google Workspace är gratis för alla med ett Google-konto att få tillgång till och använda, men det finns en rad olika betalda arbetsplatsabonnemang som sträcker sig från $ 6 till $ 18 per månad som erbjuder ytterligare funktioner på affärsnivå, inklusive en anpassad domän för din Google-webbplats. Det finns också en Workspace Individuell prenumeration som kostar $ 9,99 per månad som riktar sig till företagare och företagare. En individuell prenumeration på Workspace innehåller funktioner som smarta bokningstjänster, professionella videomöten, personlig e-postmarknadsföring och mer. Men du behöver inte ett betalt Google Workspace-konto för att komma åt och använda Google Sites. Om du har ett Google-konto, navigera till Google Sites och välj sedan plustecken för att skapa en ny webbplats. Om du inte redan har ett Google-konto skapar du ditt nya Google-konto för att kunna använda Sites. Din webbplats domän kommer att vara https://sites.google.com/view/[your site’s name], men du har också möjlighet att köpa en anpassad domän eller använda en domän som du redan har köpt från en domänregistrator. En äldre version av Sites, kallad «klassisk», liknade Google Docs i funktion. Den nyare iterationen fungerar dock på samma sätt som Google Forms.

Vad Google Sites tillåter dig att göra

Med Google Sites kan du skapa en webbplats utan att behöva veta hur du kodar den själv. När du skapar din Google-webbplats ska du hålla supportsidan för Google Sites öppen och praktisk så att du kan hänvisa till den om du har frågor. Liksom andra plattformar, som WordPress.com och Tumblr, har Google Sites funktioner för webbplatsbyggare som gör det enkelt och intuitivt att utforma din webbplats som du vill. Du kan också lägga till «prylar», till exempel kalendrar, kartor, kalkylark, presentationer och mer för att göra din webbplats mer funktionell. Välj ett tema och anpassa det som du vill för en professionell webbplats som ser ut och fungerar bra på alla stationära och mobila skärmar.

Varför använda Google Sites?

Google Sites erbjuder oändliga möjligheter att göra din webbplats unik och anpassad. Du kanske tycker att andra plattformar kan vara mer lämpliga, som Shopify eller Etsy, till exempel om du planerar att starta en onlinebutik, men du måste använda både Google Sites och dessa plattformar för att själv avgöra om en är bättre än den andra när det gäller vad som bäst passar din stil och dina behov. Om du har ett stort team du arbetar med kan du överväga att använda Google Sites för att bygga ett intranät för kommunikationsändamål. Det fantastiska med Google Sites är att du får välja vem som får och inte kan komma åt din webbplats. Så oavsett om du vill att externa besökare ska kunna besöka din webbplats eller om du vill ge gemensamma redigeringsbehörigheter till vissa användare, kan du enkelt göra det med bara några få klick med Google Sites.