Saltar al contenido

Varför din hund kan behöva en bärbar enhet

25 de abril de 2023
LifestyleImage2 660f5cba8bb4463ea8019f8179fc1e46

Viktiga takeaways

  • Att spåra din hunds sömn kan hjälpa till att övervaka deras allmänna hälsa, enligt tillverkarna av en ny bärbar för hundar.
  • Fi är ett GPS-halsband för hundar som har uppgraderats för att inkludera en snooze-övervakningsfunktion.
  • Det finns en växande trend med högteknologiska prylar för husdjur, inklusive ansiktsigenkänning och smarta matningssystem.

Ett nytt bärbart för hundar kan spåra deras sömn och leda till bättre hälsa, hävdar företaget bakom uppfinningarna. Hundhalsbandet Fi spårar platsen för hundar ifall de går vilse. Den kan också övervaka hundars vanliga driftstoppbeteenden, från nattsömn till tupplur under dagen, och informera användarna om eventuella avvikelser. «De timmar som hundar, och alla organismer, spenderar med att sova är avgörande för att ladda upp, läka och växa», sa Dr Jeff Werber, en veterinär som är konsult till Fi, till Lifewire i en e-postintervju. «Samtidigt som sömn är avgörande för hälsan är störningar i normala sömnmönster också en viktig indikator på att något kan vara fel.»

Nedåtgående hundar

Fi-halsbandet kan ge ägare viktiga insikter om sin hunds hälsa, sa Werber. Till exempel kan ett frekvent behov av att kissa på grund av njurproblem, klåda på grund av loppor eller ökad törst på grund av diabetes hålla en hund vaken på natten, och ägaren kanske inte har någon aning eftersom de sover just då. «Vissa av dessa problem är mer uppenbara under dagtid än andra, men det är de dolda som utgör en fara om ägaren inte fångar dem tidigt», tillade han. «Med sömnspårning får hundägare en känsla av vad som är normalt för deras hund, och de kan se trender på ett centralt ställe.» Jonathan Bensamoun, Fi:s grundare och VD, sa till Lifewire i en e-postintervju att företaget kom på idén efter att ha pratat med veterinärer om sätt att spåra husdjurs hälsa. «Det som är särskilt kraftfullt med sömnspårning är att föräldern sover också vid den tiden, så om deras hund börjar få kortare nätter, eller vaknar mycket oftare för att dricka, kommer de inte att kunna märka det,» sa han .

Pet Tech Boom

Fi-halsbandet är en del av en växande trend av högteknologiska prylar för husdjur. Smarta matare finns tillgängliga för att hålla dina husdjur matade, inklusive PetNet, som påstår sig bedöma ditt husdjurs kostbehov och skapar en anpassad utfodring. Det kommer också att varna din enhet när ditt husdjur har fått mat eller när du behöver köpa mer mat. Andra enheter håller koll på dina husdjur också. Till exempel finns det nya Halo Collar hundsäkerhetssystemet. Det ger ett trådlöst smart staket, smart träning, GPS-spårare och aktivitetsspårare i kombination.

Skärmdumpar av skärmarna för sömnspårning från Fi-krage-appen.

Halo erbjuder egna trådlösa stängsel, som företaget hävdar hjälper till att förhindra att husdjur går vilse i första hand. Halsbandet tillåter användare att sätta upp gränser på sina smartphones för att hålla en hund säkert inom. Halo-halsbandet spårar också din hunds aktivitetsnivåer, inklusive både aktiv och vilotid. «Halos teknologi håller hundar borta från trafikerade vägar och ger ägare sinnesfrid att deras hundar kommer att vara säkra utomhus», sa Halo-grundaren Ken Ehrman till Lifewire i en e-postintervju. «Om en hund går lös låter Halo ägare spåra husdjur snabbt, i realtid, genom GPS och GNSS. Att kunna lokalisera din hund snabbt innebär att de har mindre chans att gå vilse och hamna i ett skydd.» Ansiktsigenkänning används nu för att identifiera och hitta förlorade husdjur, sa Chyrle Bonk, en veterinärtalesperson för doggiedesigner.com, till Lifewire i en e-postintervju. Det finns webbplatser och appar som ägnar sig åt att tillhandahålla bilder och unika detaljer om ditt husdjur så att folk kan hjälpa till att känna igen dem om de går vilse. Naturligtvis kräver dessa typer av verktyg en viss eftertanke att installera innan ett husdjur går vilse. «Många husdjur går förlorade varje år, och utan högteknologiska lösningar skulle många förbli så,» sa Bonk. «Dessa nya spårningsverktyg kan verkligen hjälpa till att hitta husdjur, särskilt de som går förlorade i avlägsna områden där det är liten chans att stöta på en annan människa som skulle känna igen dem.»