Skip to content

Amazon Prime Now: Vad det är och hur det fungerar

13 de augusti de 2021
Amazon Delivery Service Partner 5b842489c9e77c0050f22ab3

Amazon Prime Now bygger på bekvämligheten med onlineshopping med leverans samma dag och två timmars leveransfönster. Ett tag var gratis leverans nästa dag med Amazon Prime den ultimata bekvämligheten, men ibland behöver du det där just nu, oavsett om det är från Amazon, en lokal butik eller en restaurang. Prime Now är tillgängligt i många större storstadsområden runt om i landet, och i en handfull kan kunder göra beställningar via Amazon från lokala butiker och restauranger. Du får aldrig lämna ditt hus igen. Så här fungerar Amazon Prime Now.

Vad är Prime Now?

Amazon Prime Now är en förmån som erbjuder leverans samma dag i mer än trettio storstadsområden i USA Beroende på ditt postnummer kan du kanske göra beställningar från en lokal butik eller restaurang, förutom Amazon-produkter.

Kontrollera webbplatsen för att se var Prime Now levererar och vilka områden som erbjuder lokal butik och restaurangleverans.

Hur man använder det

Du kan göra en beställning med din stationära eller mobila webbläsare eller med Amazon Shopping -appen. När du handlar från Amazon kan du få gratis frakt på beställningar på $ 35 och uppåt, annars kostar det 4,99 dollar. För Amazon restaurangleverans varierar avgifterna; en kortfattad sökning hittade ett intervall från $ 2,99 till $ 5,99 beroende på restaurang och stad. För lokala butiker kan det finnas ett minimikrav på leverans. en stormarknad på Manhattan har en tröskel på 20 dollar. Om något du beställer är slut, kommer butiken att kontakta dig om ett byte. Du måste välja vad leveranspersonen ska göra om de inte når dig: inkludera ersättning eller lämna det utanför.

Amazon Prime Now -kassasida med lista över tillgängliga leveransplatser

När du checkar ut ser du ett urval av två timmars leveransfönster för leveranser från Amazon och lokala butiker. Du kan välja att få budet att lämna paketet vid din dörr eller lämna till någon på den adressen. Amazon lägger automatiskt till ett tips på $ 5, men du kan redigera det eller sätta det till noll om du föredrar att tipsa kontant.

Amazon Prime Now restaurangleveranssektion

Restaurangbeställningar förbereds och levereras direkt, samma som om du beställde middag via Seamless eller GrubHub. Bekvämt kan du spåra föraren i realtid. Prime Now levererar varje dag från tidig morgon till sen kväll; specifika tider varierar beroende på ort.

Så här får du Amazon Prime nu

För att dra nytta av Prime Now behöver du ett Amazon Prime -konto eller låta någon annan dela sitt Prime -medlemskap med dig. Gå till Prime Now -webbplatsen för att se om den är tillgänglig i ditt område. Om du är inloggad och har din leveransadress sparad ser du högst upp på skärmen om Prime Now är tillgängligt eller inte. En modul säger ”Shopping in” följt av ditt postnummer. Välj modulen för att byta till ett annat postnummer om det inte är din föredragna adress. Om du inte har en sparad leveransadress anger du ditt postnummer i rutan i mitten av skärmen. Du kan registrera dig för att få ett e -postmeddelande när Prime Now kommer till ditt område om det inte redan är tillgängligt. Det finns också en Visa alla städer länk nedanför postnummer rutan så att du kan se om Prime Now är i närheten av var du bor eller arbetar. Tjänsten skickas till över 30 städer och orter, inklusive Manhattan och Brooklyn i New York City, San Francisco, Houston och Las Vegas, som alla inkluderar en del av förorterna, till exempel Long Island, New York. Inte alla städer som omfattas av Prime Now inkluderar leverans av lokala butiker och restauranger. Tunnelbanor som erbjuder alla tre Prime Now -alternativen inkluderar San Francisco, Seattle, New York och Atlanta.