Skip to content

Amazons Echo Show 5 är den perfekta ledsagaren

18 de juni de 2021
IMG 1726 356e3d2a00ea4b58b7db2226b2c50fd8

Viktiga takeaways

  • Jag var skeptisk till att jag behövde Amazons Echo Show 5 när jag köpte den för några månader sedan, men det har visat sig vara den perfekta följeslagaren vid sängen.
  • Högtalarna vinner inga utmärkelser från ljudfiler, men det är fantastiskt att lyssna på podcaster.
  • Show 5 har en ljussensor som på ett tillförlitligt sätt stänger av skärmen när den känner av att det är läggdags.

Jag har ett allvarligt problem med smarta högtalare och skärmar. Mitt hem är prydt med alltför många pjäser från Amazon, Google, Apple och till och med en högtalare som tidigare drivs av Microsofts Cortana. Så med en viss skepsis köpte jag Amazon Echo Show 5 för några månader sedan när den var till salu. Behövde jag verkligen den här saken? Show 5 är utformad för att vara en nattklocka på steroider. Det visar sig att Show 5 är en fantastisk kompanjon vid sängen som är eftertänksam utformad för att leverera nyheter, information och underhållning utan att du tappar för mycket sömn. ”Jag tyckte om att få små nyheter och bitar av trivia strömmade in i hjärnan medan jag smuttade på mitt kaffe i sängen.”

Kommer inte att ersätta en iPad

Det första du ska veta om Show 5 är att inte förvänta dig för mycket av det. Den 5-tums skärmen med låg upplösning och den tröga processorn kommer inte att ersätta din iPhone och tänker inte ens på att titta på filmer på saken, även om du tekniskt kan ladda ner Netflix och ställa in. Det visar sig dock för att göra många saker från sängen är Show 5 allt du behöver. Högtalaren vinner inga utmärkelser från ljudfiler, men det är bra att lyssna på podcaster.

Nyhetsrubriker strömmar på skärmen hela dagen, och du kan trycka på en eller be Alexa att spela den för att titta och lyssna på en historia. Jag tyckte om att få små nyheter och bitar av trivia strömmade in i hjärnan medan jag smuttade på kaffe i sängen. Jag ringde till och med ett videosamtal från saken, och kvaliteten var mer än acceptabel för en snabb chatt. Det finns utan tvekan något smygande över hur Amazon spenderar sig in i alla delar av ditt liv. Nu är du inte ens säker när du är i sängen. Men vissa integritetsproblem lindras eftersom Show 5 har ett skjutbart integritetsskydd för att blockera kameran.

Att sova, se till att titta på Netflix?

Min största rädsla för Show 5 är att det skulle störa redan brutna sömnvanor. Jag är känslig för alla typer av ljus i sovrummet, så jag var orolig för att skärmen skulle hålla mig vaken. Oroa dig inte, visar det sig.

Show 5 har en ljussensor som på ett tillförlitligt sätt stänger av skärmen när den känner av sänggåendet. Mycket svaga siffror visas på skärmen så att du kan ta reda på tiden, men de slänger inte tillräckligt med ljus för att störa även den mest kräsna vampyren. Jag äger ett Google Nest Hub, och medan de två skärmarna är ytligt likartade har de mycket olika uppgifter. Nest Hub har en större, skarpare skärm som är perfekt för att leta upp recept på köksbänken. Jag tycker också att Googles röstassistent hjälper till att leta upp allmänna frågor för information, medan Alexa är bättre på att söka efter saker som musik.

En utmärkt men oroande egenskap hos Nest Hub är att den innehåller sömnavkänning som påstår sig hjälpa dig att sova bättre. Det spårar din sömn och förment ger dig personliga insikter. Jag är inte säker på att jag vill att Google ska veta så mycket om mina sömnvanor, även om det hävdar att det kommer att hålla informationen privat. Å andra sidan är Nest Hub en alltför distraherande gadget att ha bredvid min säng. Det är en allmänt informationskälla som är perfekt för att titta på korta videor och dussintals andra uppgifter. Men Echo Show 5 lyckas eftersom det är mindre och mindre påträngande. Mitt enda grepp om Show 5 är att ljudkvaliteten inte är bra. Ljudet är tunnare och saknar lika mycket bas som den senaste Amazon Echo Dot. Om bara Amazon skulle göra samma enhet med ljud lika bra som Apples HomePod Mini, skulle jag uppgradera på en sekund.