Skip to content

Använda Facebook Pages Manager -appen med din företagssida

31 de juli de 2021
cellphone electronics facebook 744464 5467ea1c2cc44034919ea338a9e31a17

Du kan använda den officiella Facebook -mobilappen för att uppdatera och hantera din Facebook -sida, men det finns ett annat alternativ. Facebook Pages Manager -appen är en fristående app som Facebook utvecklat specifikt för administratörer och redaktörer för att hantera sina sidor.

Varför använda Facebook Pages Manager när du kan göra allt från Facebook -appen?

Facebook har kommit långt med att göra sidans avsnitt intuitivt och användbart. När du navigerar till din sida i Facebook -appen ser du fyra huvudknappar högst upp: Hem, Inlägg, Annonser, och Mer. Det finns även en Skapa inlägg fält och en ögonblicksbild av Uppdateringar, Insikter, och Nya Inlägg under den. Fördelen med att hantera din sida via Facebook -appen är att den gör de flesta av huvuduppgifterna enkla. Nackdelen är att det inte ser ut som hur dina fans eller följare ser på din sida. Facebook -appen har inte möjlighet att se sidan som ett fan eller följare. Det är här Facebook Pages Manager -appen är till nytta. Du kan se den och använda den som en verklig sida, ungefär som hur dina fans och följare ser den. Och liknar också hur du skulle visa och hantera din sida från Facebook.com. Facebook Pages Manager -appen erbjuder också bättre funktionalitet genom en meny längst ner och snabbare växling mellan sidor om du hanterar flera. I många fall kan det vara ett bättre alternativ över Facebook -appen. Använd Facebook Pages Manager när:

 • Du vill se din sida på samma sätt som du ser den på Facebook.com eller hur fans och följare ser den (inklusive omslagsfoto, sidfoto och postflöde).
 • Du har flera sidor att hantera.
 • Du vill hantera sidinsikter, meddelanden och aviseringar.
 • Du använder inte Facebook -huvudappen för något annat än att hantera dina sidor.

Använd Facebook -appen när:

 • Du kontrollerar ibland din sida på mobilen men gör det mesta av ditt inlägg och hantering från skrivbordet.
 • Du är mer intresserad av att se dina senaste insikter och skapa snabba och bekväma inlägg på mobilen i stället för att se din sida så som fans och följare ser den.
 • Du har bara en eller två sidor som du vill hantera på mobilen.
 • Du använder ofta Facebook -appen och föredrar att hålla antalet appar på din enhet till ett minimum.

Varför inte använda båda? Det finns ingen regel som säger att du måste använda det ena eller det andra.

En titt på Facebook Pages Manager App -funktioner

Det finns fem huvudmenyflikar längst ned i appen, plus två viktiga chefsalternativ i det övre högra hörnet.

 • Sidflik (flaggikon): Se din sida hur en fläkt eller följare ser det. Uppdatera ditt omslagsfoto eller sidfoto, lägg till en knapp, publicera ett inlägg, dela ett foto eller en video, skapa ett evenemang, marknadsföra din sida och se ett flöde med dina senaste inlägg.
 • Fliken Sidinsikter (raddiagramikon): Se en sammanfattning av dina insikter för den senaste månaden, dina mest engagerade inlägg, dina händelseinsikter, din sidaktivitet, din sidupptäckt och din publik.
 • Fliken Meddelanden (inkorgsikon): Se dina senaste sidmeddelanden och svara enkelt på meddelanden.
 • Fliken Meddelanden (klockikon): Se dina senaste likes, kommentarer, taggar, omnämnanden och mer.
 • Fliken Verktyg (portföljikon): Utnyttja sidverktyg för att dela och marknadsföra din sida.
 • Menyalternativ (hamburgerikon i övre vänstra hörnet): Se sidorna du hanterar och växla enkelt mellan sidor.
 • inställningar (övre högra hörnet): Konfigurera sidans allmänna inställningar och alternativ, till exempel synlighet.

Komma igång med Facebook Pages Manager -appen

Facebook Pages Manager -appen är gratis att ladda ner för Android -enheter från Google Play och för iOS -enheter från App Store. När du väl har öppnat appen på din enhet kanske den känner igen att du är inloggad på Facebook någon annanstans, som i den officiella Facebook -appen, om du har den på din enhet. Om inte ombeds du logga in på ditt konto. Facebook Pages Manager känner automatiskt igen sidorna där du är administratör eller redaktör och lägger till sidorna. Du kan växla mellan sidor genom att trycka på menyikonen i det övre vänstra hörnet.