Skip to content

Apex Legends är bra på Switch, men jag önskar att det var bättre

24 de juni de 2021
ScreenShot2021 03 11at12.16.28PM dc46863c7583475c98c23e386079f698

Viktiga takeaways

  • Apex Legends är äntligen tillgänglig på Nintendo Switch.
  • Även om grafiken inte är lika skarp jämfört med andra konsoler, spelar den fortfarande bra och ser bra ut.
  • Den största hit som Switch-versionen tar är ett 30 FPS-lås, vilket kan göra crossplay med andra konsoler lite besvärligt eftersom det sätter dig i en nackdel.

Jag hukar och glider nerför backen framför mig. Skottlossning ekar i byggnaderna till höger om mig och jag hör någon springa till vänster om mig. Jag är allt som är kvar av min grupp. Allt jag har är en pistol och skottet närmar sig. Fler fotspår till min vänstra sida. Jag snurrar runt så fort jag kan med joysticken på min Switch-kontroller. Men jag är för långsam; fienden raderar redan sitt skott. Det är dessa nagelbitande ögonblick som gör Battle Royale-spel som Apex Legends så fängslande, och den snabba åtgärden i Respawn Entertainment’s free-to-play battle royale är en som många har haft sedan den släpptes 2019, inklusive mig själv. Nu när spelet har kommit till Nintendo Switch faller ännu fler ”legender” in i Kings Canyon för att bevisa sin förtjänst. ”Apex Legends är ett välkommet tillskott till Switch-biblioteket. ”

Apex blandar kampkungarnas handling med klassrollerna som en hjälteskjutare – tänk Övervakning möter Fortnite eller PlayerUnknown’s Battlegrounds (aka PUBG). Det finns ett urval av karaktärer att låsa upp, som alla inkluderar sina egna färdigheter och förmågor, och du hittar ett bra utbud av vapen tillgängliga runt de tre kartorna som spelet har att erbjuda. Det är en rolig kampkunglighet som det inte tar för mycket att komma in i, och det känns rätt hemma på Nintendo Switch. Det finns dock några försiktighetsåtgärder.

Växlar ut

Liksom många andra förstapersonsskjutare, Apex Legends fördelar mycket när spelet går smidigt. PC-versionen av spelet kan enkelt få en solid 60 bilder per sekund (FPS). PS4- och Xbox One-versionerna – släppta samtidigt som PC – kör också spelet med en låst 60 FPS, vilket säkerställer en smidig och konsekvent upplevelse under matcherna. På Nintendo Switch, Apex Legends var tvungen att göra några uppoffringar för att hoppa till den bärbara hybridkonsolen. I stället för att köra vid 1080P när det är dockat körs spelet på 720P. Denna upplösning sjunker ytterligare när du spelar i handhållet läge, med upplösningen max på 576P. FPS är också låst vid 30 FPS i båda lägena för att säkerställa mjukare spelupplevelser.

Dessa förändringar är extremt märkbara i Switch-versionen av Apex. Omedelbart efter att ha laddats in i ett spel märkte jag att texturerna verkade vara lite lerigare och mycket mjukare än de skarpa strukturerna jag hade vant mig vid att se på min dator. Det var inte hemskt, och när jag kom in i matchen och började röra mig spelade det ingen roll så mycket, eftersom min uppmärksamhet var inriktad på att hitta utrustning och ta ner fiender.

Saknar knappt märket

Minskad visuell trohet är dock inte en affärsbrytare. Massor av andra spel, som Legenden om Zelda: Breath of the Wild har lägre visuell kvalitet på Switch. Problemet är 30 FPS-låset. Strid som ska kännas snabb och flytande kommer ofta som trög. Det betyder inte att Switch gör ett dåligt jobb med att köra spelet; trots prestanda sjunker här och där är det mestadels stabilt. Det är faktum att allt är låst vid 30 FPS som gör att allt känns långsammare. ”Omedelbart efter att ha laddats in i ett spel märkte jag att strukturerna tycktes vara lite lerigare.”

Apex har också crossplay, vilket gör det möjligt för Switch-spelare att hoppa in i spel med andra på PlayStation, Xbox och till och med PC. Detta är ett trevligt tillskott att ha, men problemet – återigen – är dess FPS. Eftersom du är låst till 30 FPS på Switch kommer du att ha svårt att tävla med spelare som inte byter switch. Andra konsoler är låsta till 60 FPS, vilket innebär att dessa spelare kommer att ha snabbare svarstider och smidigare spel, eftersom spelet kan återges med dubbelt så hög hastighet som Switch gör. Låt inte ovanstående avskräcka dig, som Apex Legender är ett välkommet tillskott till Switch-biblioteket. Men om du ska använda Switch som huvudkonsol när du spelar, rekommenderar jag starkt att du stänger av crossplay och bara njuter av det med andra Switch-spelare. Det kommer att spara mycket huvudvärk på lång sikt.