Skip to content

AppDelete: En universell appavinstallerare för din Mac

30 de juli de 2021
AppDeleteAppWindow 57a6430e5f9b58974a3cbf5c

Vad vi gillar

  • Tar bort appar, widgets, plugins, preferensrutor och mycket mer.
  • Snabbsökningsalgoritm för att hitta relaterade filer.
  • Full förhandsvisning innan du tar bort; du vet vad som kommer att hända.
  • Appskydd låter dig hålla favoriter borttagna.
  • Föräldralös sökning hittar appfiler relaterade till appar som du redan har tagit bort.
  • Loggar alla aktiviteter.
  • Ångra för när du klickar på papperskorgen lite för snabbt.

Vad vi inte gillar

  • Dåligt hjälpsystem.
  • Behöver en bättre manual.

Till skillnad från de första dagarna med att använda en Mac är avinstallation inte längre lika enkelt som att dra en app till papperskorgen. I många fall finns det olika filer, inställningar, startobjekt och mer som programmets installationsprogram har spridit runt din Mac. Alla dessa extra filer blir kvar om du bara drar huvudappen från mappen /Program till papperskorgen. Därför är vi särskilt nöjda med AppDelete från Reggie Ashworth. Det fungerar bra och täpper inte till saker på din Mac. AppDelete är ett användbart verktyg att ha, särskilt om du tenderar att installera och avinstallera ett stort antal appar. Normalt fungerar det bra att dra en app till papperskorgen för att bli av med huvuddelen i en app. Men den här metoden lämnar efter sig några avvikande bitar i form av preferensfiler och andra datafiler som appen använder. I vissa fall kan det till och med finnas dolda demoner kvar, små appar som körs i bakgrunden och som förbrukar resurser. Att ha några extra filer och till och med demoner som körs kommer inte att orsaka många klagomål på din Mac, men med tiden kan de verkligen lägga till och börja påverka hur din Mac fungerar, särskilt om du har begränsade resurser på din Mac, till exempel en låg mängd RAM -minne. Det är därför du bör använda avinstalleraren eller avinstallera instruktionerna från apputvecklaren när du kan. Men alltför många gånger, utvecklaren aldrig stör att inkludera en avinstallerare, och tänker aldrig att skriva upp avinstallera instruktioner. Det är där AppDelete är praktiskt.

Använda AppDelete

AppDelete kan köras i olika lägen, inklusive ett enkelt papperskorgsfönster där du drar och släpper appar som du vill radera helt från ditt system. När en app har dragits till papperskorgen i AppDelete visas alla dess associerade filer, inklusive kärnan .app -filen. Varje objekt i listan innehåller en markerad kryssruta som anger att objektet kommer att raderas; du kan avmarkera alla objekt du vill behålla. Om du inte är säker eller vill utforska ytterligare har varje objekt en Info -knapp och en Display i Finder -knapp. Info -knappen kommer att visa motsvarigheten till Finder’s Info -rutan för det valda objektet. Du kan se var objektet ligger när det senast användes, hur behörigheterna ställs in för filen och andra bitar av information. Displayen i Finder -knappen kan ibland vara mycket mer användbar. Har du någonsin haft problem med hur en app fungerar, och efter att ha sökt på nätet efter svar tycktes det vara enighet att radera appens preferensfil (dess .plist -fil)? Vilket tar dig till nästa fråga: hur fan hittar du .plist -filen för appen och tar sedan bort den? Om du tittar igenom AppDelete -listan för appen i fråga bör du kunna upptäcka .plist -filen. Klicka på knappen Visa i Finder för att öppna ett Finder -fönster i mappen som innehåller filen och helt enkelt ta bort .plist -filen. I det här fallet använde du AppDelete för att snabbt hitta en preferensfil för en egensinnig app. Låt oss återgå till att använda AppDelete som avsett. AppDelete listar alla tillhörande filer i en app. Du kan skanna igenom listan och avmarkera alla filer du vill behålla, men för det mesta är AppDelete ganska bra på att bara ta tag i filer som verkligen tillhörde appen i fråga. När du är redo att slutföra avinstallationsprocessen kan du klicka på knappen Ta bort, vilket flyttar alla filer till papperskorgen. Förresten, AppDelete innehåller också ett ångra -kommando; så länge du inte raderar papperskorgen kan du använda kommandot för återställning för att återställa den borttagna appen.

Arkivera appar

En mycket användbar funktion i AppDelete är Arkivfunktionen, som fungerar som ett alternativ till den normala raderingsfunktionen. När du väljer Arkiv kommer den valda appen och alla dess associerade filer att komprimeras i .zip -format och lagras på en valfri plats. Det fina med Arkivalternativet är att du vid något senare tillfälle kan använda AppDelete för att installera om appen från det lagrade arkivet.

Logga appar

Ett annat alternativ i AppDelete är att helt enkelt logga alla filer som används av en app i en textlista. Listan innehåller sökvägsnamnet för varje fil som används av appen. Detta kan vara praktiskt för felsökning eller för att ta bort filer manuellt om du behöver det.

Genius Search

Hittills har vi använt AppDelete som avinstallerare när vi vet vilken app vi vill bli av med, men vad händer om du bara försöker städa upp din /Applications -mapp för att få lite utrymme på din Mac? Det är där Genius Search spelar in. Genius Search söker igenom din /Applications -mapp och letar efter någon app som du inte har använt under de senaste sex månaderna. Verkar som en bra idé för att skära ner de installerade apparna. Den resulterande listan inkluderade dock appar som du har använt under de senaste sex månaderna. vi är inte säkra på vad problemet är, men Genius Search fungerar tillräckligt bra för att skapa en lista över möjliga appar att ta bort; bara inte blinda gå med på att radera dem alla. Du måste gå igenom och noggrant kontrollera listan först.

Föräldralös sökning

Om du har dragit appar till din Mac: s papperskorgen tidigare utan att använda AppDelete, är det en god chans att du har några föräldralösa filer. Föräldralösa filer är apprelaterade filer som lämnades kvar när du använde den enkla drag-till-papperskorgen-metoden för att ta bort en app. Genom att anropa Orphaned Search kan AppDelete hitta alla kvarvarande filer som inte längre är praktiska, och låta dig ta bort dem.

Slutgiltiga tankar

Det finns några andra appavinstallatorer för Mac, inklusive AppCleaner, iTrash och AppZapper. Men en av anledningarna till att du gillar AppDelete beror på hur snabbt sökfunktionen är. Eftersom det är så snabbt behöver du inte ha det alltid igång, övervaka Mac för appinstallationer eller avlyssna filuppdateringar och andra tekniker som används för att hålla reda på appar och deras filer som används av andra universella avinstallerare. Det betyder att AppDelete inte ställer några krav på Mac: s resurser förutom när vi använder appen. Om du letar efter ett smart trick för att dra nytta av denna AppDelete -förmåga att inte behöva springa i bakgrunden, men ändå har snabb åtkomst, lägger du bara till AppDelete -ikonen i din Dock. Du kan sedan dra vilken app som helst till AppDelete -dockningsikonen och AppDelete startar den valda appen redo att raderas. Så gå vidare; prova några av de appdemon du alltid velat prova men var rädd för att kunna avinstallera senare; AppDelete tar hand om avinstallationsprocessen åt dig. AppDelete kostar $ 7,99. En demo finns tillgänglig.