Skip to content

Apple Books App recension

12 de augusti de 2022
GettyImages 922710962 75dc449328dc4620a7897e11e4431123

Apple Books-appen ger en högkvalitativ läsning av e-böcker och ljudböcker för iPad och andra iOS-enheter. Sedan lanseringen som iBooks i januari 2010 har appen utvecklats till att bli en sofistikerad läsapp. Men med så många andra e-boksappar tillgängliga för iPad och iPhone, hur står sig Apple Books? Vad vi gillar

  • Polerat, elegant gränssnitt.
  • Lätt att navigera.
  • Stöder PDF och andra dokumentformat.
  • Enkel köpprocess.

Vad vi inte gillar

  • Fungerar endast på iOS-enheter.
  • Inte kompatibel med Kindle-format.
  • Endast tillgänglig på bakgrundsbelysta enheter.

Apple Books stöder flera filtyper

Även om det finns en e-bokbutik inbyggd i Apple Books-appen, är appen en e-boksläsare för alla ändamål. Du kan läsa de vanligaste typerna av textfiler med appen, inklusive ePub och PDF. Det enda större e-boksformat som Apple Books inte kan läsa är Kindle-formatet. Denna flexibilitet är viktig eftersom den ger dig flera alternativ för att få saker att läsa från flera källor.

Ladda ner e-böcker med Apple Books-appen

Det bästa stället att skaffa böcker är Apple Books Store, som är integrerat i appen. Appens startskärm ger användbara rekommendationer för böcker du kan uppskatta baserat på vad du har läst tidigare. I boklistorna kan du läsa ett prov, kolla recensioner eller köpa boken. För extra bekvämlighet kan du använda kreditkortet som finns i ditt Apple-ID för att köpa böcker. Apple Books Store är packad med tusentals titlar från både stora förlag och små pressar. Jämfört med Kindle-butiken som erbjuds av Amazon känns Apple Books Store dock inte lika uttömmande eller aktiv. Kindle-butiken känns som att den erbjuder ett oändligt utbud av gratis böcker, indieförfattare och djupförsäljning, men många av dessa titlar är av låg kvalitet eller bluff. Priserna på de senaste storsäljarna verkar vara ungefär identiska i Kindle- och Apple Books-butikerna. Med undantag för försäljning är backlistpriserna också praktiskt taget desamma över hela linjen. Lär dig hur du använder Apple Books och Apple Books Store.

Läsupplevelsen för Apple Books

När du väl har en bok i Apple Books-appen är läsupplevelsen för e-böcker fantastisk. Böckerna visas i fyrfärg, och sidvändningarna är verklighetstrogna och smidiga med ett fingersvep. Böcker kan läsas i liggande läge. En länk längst upp tar dig till innehållsförteckningen och du kan också justera ljusstyrkan eller textstorleken. En nyckelordssökning och ett bokmärke är också tillgängliga från det övre navigeringsfältet. Du kan också sortera dina böcker i samlingar för enkel hantering.

En begränsning: Bakgrundsbelysta skärmar

Den enda stora begränsningen Apple Books möter för läsning är att den bara fungerar på iOS-enheter och de erbjuder bara bakgrundsbelysta skärmar. När du läser inomhus spelar det inte så stor roll. När om du läser i ett svagt upplyst rum, kanske du föredrar det. När du läser utanför kan det dock vara svårt att se skärmen. Amazon Kindle-enheter löser detta problem med e-ink-displaytekniken, som gör det lätt att läsa i direkt solljus. Dessa skärmar har låg upplösning och är inte i färg, men det är en avvägning du gör för strandläsning. Lär dig om skillnaderna mellan de mest populära e-läsarna: iPad, Kindle och Nook.

Poängen

Apple Books-appen är värd att ladda ner för bokälskare. Även om du inte planerar att läsa så mycket på din iPad eller iPhone, kan du läsa exempel eller komma ikapp ett kapitel. E-boksutbudet som erbjuds av Amazon Kindle-appen är bättre, men Apple Books har en mer strömlinjeformad köpprocess. Apple Books har också ett snyggare gränssnitt.

Vad du behöver

Apple Books-appen kräver iOS 10 eller senare. Den är kompatibel med iPad, iPhone och iPod touch. Böcker är också tillgängliga på alla versioner av macOS sedan Catalina (10.15).