Skip to content

Apple Watch GPS vs Cellular Apple Watch

30 de juli de 2021
001 apple watch gps vs cellular apple watch 4774783 760199d53cce4ed2a5849a6104b87c07

Förutom de olika fallstorlekarna, materialen, färgerna och bandtyperna kommer Apple Watch med ett av två datasystem: GPS och GPS + mobil. Vi har hittat alla skillnader mellan Apple Watchs GPS och mobilvarianter som hjälper dig att välja vilken som är rätt för dig.

Övergripande resultat

GPS

 • Gör mycket som det är
 • Vissa modeller har mindre lagringsutrymme
 • Kräver en iPhone inom räckvidd för att göra allt

GPS + mobil

 • Dyrare
 • Mer kompatibilitetsöverväganden
 • Vissa versioner har mer lagringsutrymme
 • Kan göra de flesta funktioner utan att ha en telefon i närheten

Nya modeller av Apple Watch har inkluderat en andra modell som innehåller LTE-mobildata. Med den här funktionen kan du ringa, strömma musik och söka på internet från din handled. Det lägger också betydligt till enhetens kostnad, men om du använder full bekvämlighet kan det vara värt de extra pengarna.

Pris: Mobil kostar dig

GPS

 • 100 $ billigare än Apple Watch med GPS och mobil

GPS + mobil

 • Mobilfunktionalitet kostar extra utöver tilläggsavgifter

GPS + Cellular-modellerna från Apple Watch blev först tillgängliga med serie 3-versionen i september 2017. Tidigare versioner hade bara ett GPS-alternativ, men alla har sedan dess haft två varianter tillgängliga. Tillsammans med det nya valet inom anslutning kom en delad prislapp. Oavsett vilken modell du köper eller baspriset kostar mobiluppgraderingen extra. Det lägger till ytterligare $ 100 till smartklockans redan premiumpris. Om du funderar på att gå till mobilversionen, vet du bara att det kostar en ekonomisk kostnad.

Funktioner: Cellular ger dig telefonfrihet

GPS

 • Nätverksfunktioner kräver närhet till iPhone

GPS + mobil

 • Kan ringa, streama Apple Music, använda Siri, använda Apple Pay och få vägbeskrivningar utan att vara inom en iPhone

Trots mobiltelefonernas allestädes närvarande och det faktum att människor tenderar att ha dem runt varje vakna timme på dagen, kan det förekomma vissa tillfällen där du inte har det. Du kanske glömmer din telefon hemma, eller kanske vill du göra en aktivitet som den kan bli besvärlig för, som att springa. GPS + Cellular Apple Watch-alternativet kan hjälpa dig om du antingen väljer att lämna din telefon eller göra det av misstag. Med mobilanslutningen kan du göra det mesta du kan göra med din telefon utan att ha den i handen. Du kan ringa samtal, strömma låtar från Apple Music till en uppsättning Bluetooth-hörlurar, söka på internet med Apples digitala assistent Siri och få vägbeskrivningar från Maps, allt utan din telefon. Om du alltid ska ha din iPhone med dig kommer inte extrafunktionen att göra dig mycket bra. Men om du vill ha alternativet att lämna det kan mobilalternativet vara tilltalande.

Kompatibilitet: Kontrollera din telefon och trådlösa operatör innan du köper

GPS

 • Ingen operatörskompatibilitet nödvändig
 • Serie 3: iPhone 5S och senare

GPS + mobil

 • Kompatibel med de flesta större operatörer
 • Serie 3: iPhone 6 och nyare

När du pratar om kompatibilitet och Apple Watch har du flera element att undersöka. Först måste din iPhone arbeta med klockans hårdvara. Tyvärr har den första versionen som stödde mobildata olika krav på den iPhone du använder den med. Den enda GPS-versionen krävde en iPhone 5S eller nyare, medan modellen med mobiltelefon behövde en något nyare iPhone 6 eller senare. Även om din telefon fungerar med hårdvaran kanske den inte är kompatibel med den senaste versionen av watchOS, Apple Watchs operativsystem. Till exempel kräver watchOS 6 minst en iPhone 6S som kör iOS 13. Den nuvarande programvaran har överträffat kraven när Apple Watch först kom ut, så du vill kontrollera att du har rätt installation innan du hämtar din enhet. Slutligen måste du se till att ditt mobilnätverk är kompatibelt med Apple Watch. Apple har en lista över operatörer per land du kan hänvisa till, men de flesta större operatörer kan stödja informationen. Ett annat övervägande är den specifika planen du har med din tjänsteleverantör. Du vill leta efter en funktion som ”Nummerdelning” eller något liknande i dina planuppgifter. Denna nivå av kompatibilitet är inte ett problem på GPS-modellen, men om du tittar på den mobila är det en bra idé att hålla dig informerad.

Batteri: Endast GPS är vägen att gå

GPS

 • Total batteritid på ungefär 18 timmar när den är kopplad till iPhone via Bluetooth.
 • 10 timmars ljuduppspelning vid intern lagring.
 • 6 timmars utomhus träning.

GPS + mobil

 • 18 timmars batteritid.
 • 7 timmars ljudströmning över LTE.
 • 5 timmars utomhus träning med LTE.
 • Samtalstid på upp till 1,5 timmar över LTE.

Apples egna tester avslöjade att den enda GPS-modellen kommer att gå 18 timmar när den är ansluten till en iPhone via Bluetooth, medan GPS + Cellular-modellen kan göra 4 timmar med LTE och ytterligare 14 när de paras via Bluetooth. Det mycket mer om jämförelser uppstår när det gäller ljuduppspelning och träning, med GPS-modellen som passar bättre med 10 timmars uppspelning med intern lagring och Cellular kommer bara på 7 timmar med LTE; om du tränar, var beredd att möta en 10 timmars inomhus träning, en 6 timmars utomhus träning med GPS eller en 5 timmars utomhus träning med GPS och LTE. Naturligtvis är dessa siffror inte i sten. Den totala batteritiden varierar beroende på person, hur de använder sin Apple Watch och många andra faktorer.

Lagring: Vissa GPS-modeller har mindre data

GPS

 • Serie 3: 8 GB
 • Andra versioner har identisk lagring

GPS + mobil

 • Serie 3: 16 GB
 • Ingen skillnad på andra modeller

Serie 3 Apple Watch gjorde mer än bara att dela upp kostnaden för den bärbara enheten. Det delade också lagringsalternativen. Om du plockar upp en GPS-modell levereras den med 8 gigabyte lagring för inbyggda appar och annan data. Den som också har mobil innehåller dock dubbelt så mycket. Senare modeller har inte denna skillnad, så om du tittar på en serie 4 eller senare har båda versionerna samma kapacitet.

Slutlig dom

Oavsett om du använder GPS-versionen av Apple Watch eller den med mobildata, handlar det om hur ofta du förväntar dig att vara utan din iPhone. Så länge din iPhone är inom räckhåll har de två versionerna av Apple Watch identisk funktionalitet eftersom de delar dataanslutningen med iPhone via Bluetooth och Wi-Fi. GPS-mobilmodellens användbarhet beror på att du antingen väljer att lämna din iPhone hemma eller vanligtvis gör det av misstag. Om du räknar med att ha din iPhone hela tiden bör du spara dina pengar och få den mer grundläggande versionen. Om du vill ha alternativet att lämna din telefon och ändå få vägbeskrivningar, lyssna på musik, göra kortfria betalningar och ringa samtal, och du förväntar dig att använda den hela tiden, kommer mobilversionen att vara användbar för du. I båda fallen vill du se till att din telefon och firmware är kompatibla med den Apple Watch du vill köpa. Om du väljer den oberoende versionen vill du också kontrollera din operatör och trådlösa plan för att se till att du kan utnyttja den fullt ut.