Skip to content

Apples HomePod Mini är liten, hög och stolt

20 de juni de 2021
iPhoneheldnexttoHomePodMinilarge a8661be4bfa74ba19acbb733991affe1

Viktiga takeaways

  • HomePod Mini är sötare än sin föregångare och har ett lågprisvänligt pris på $ 99.
  • Mini-sporten har ett S5-chip, vilket Apple säger möjliggör bearbetning av ”beräkningsmässigt ljud” för att justera hur musik låter 180 gånger per sekund.
  • En utlovad uppgradering gör att mini kan använda visuella, hörbara och haptiska effekter när ljud överförs från en enhet till en annan.

Min ursprungliga HomePod har en speciell plats i mitt hjärta, även om Siri i bästa fall är en oändlig hjälpare. På sina dåliga dagar svarar Siri inte alls på min HomePod och det känns som att vara spökt på en blind date. Men när hon hör mig är ljudet otroligt. På äkta Apple-sätt verkar det som magiskt att en liten, främmande svart pod kan producera rumsfylld musik som låter lika bra som ett anständigt Hi-Fi-system. Prislappen för det underbara ljudet är dock brant till 299 dollar. Därför ser jag fram emot HomePod mini, som just tillkännagavs till ett mycket mer lågvänligt pris på $ 99. Mini, hävdar Apple, levererar ”fantastiskt” ljud med teknik som en ny processor och ”avancerad” programvara. Den finns i vit och rymdgrå, förbeställningar börjar den 6 november och kommer att börja levereras veckan den 16 november.

Bra utseende

Den ursprungliga HomePod ser olycksbådande ut på ett bra sätt. Det är en svart cylinder med teaterglödande lampor på toppen som liknar en enhet som en skurk i en dålig actionfilm kan använda för att utlösa en explosion. Mini ser också konstig ut, men jag beundrar dess glödlampa med en bikakestruktur på utsidan. Toppen har också lampor, men den här gången är de färgglada och glada. Det skriker futuristisk luftfräschare.

Designtävlingen bland smarta högtalare blir hård. Amazons Echo-högtalare började se så ful ut som det typiska tekniska redskapet du vill gömma någonstans. Men det nya Echo (även $ 99) är rundare, elegant och kommer till och med i olika färger. Den nyare iterationen av Googles smarta högtalare, Googles Nest Audio (igen $ 99!), Kommer också i en rad lugnande nyanser som rosa och blågrön. Googles högtalare ser ut som en jätte, tygfärgad pastill. Jag är helt investerad i Apples ekosystem, efter att ha köpt hundratals dollar i musik på iTunes, och jag abonnerar på Apple Music. Det gör HomePod lätt att sälja för mig. Dessutom slår ljudkvaliteten på HomePod allt annat jag har hört i prisklassen.

Överlägsna specifikationer

På insidan har minisporten ett Apple S5-chip, som Apple säger driver dataljudbehandling som justerar hur musik låter 180 gånger per sekund. Flera minihögtalare kan spela musik synkroniserat och ”intelligent” skapa stereoparning när de placeras i samma rum. Mini är utformad för att fungera med Apple Music, podcasts, radiostationer från iHeartRadio, radio.com, TuneIn och under de kommande månaderna andra musiktjänster som Pandora och Amazon Music. Det saknas dock stöd för Spotify, en av de största spelarna i streamingmusikutrymmet.

Miniens lägre kostnad innebär att det blir billigare att skapa ett smart nätverk i ditt hus; det kan fungera som ett centralt nav för alla HomeKit-enheter. Till exempel kan jag styra mina lampor när jag är hemifrån med bara några ord till Siri. En av mina favoritdelar av HomePod-upplevelsen är hur du kan hantera telefonsamtal med en iPhone via den smarta högtalaren. Ljudkvaliteten är så tydlig att det går att gå tillbaka till samtal på en verklig telefon som att prata genom tennburkar anslutna med sträng.

Styrka i antal

Mini lovar att göra samtalsfunktionen ännu bekvämare eftersom det är ekonomiskt nog att placera flera runt huset, så att du kan gå runt medan du pratar (men det höjer naturligtvis ditt totala utlägg). Apple hävdar att handoff-processen kommer att vara sömlös.

Vit HomePod Mini som ställs upp på köksbordet med familj i närheten

Ännu mer spännande är några utlovade kommande funktioner som gör att mini kan använda visuella, hörbara och haptiska effekter när ljud överförs från en enhet till en annan. I uppgraderingen kommer personliga lyssningsförslag också automatiskt att visas på en iPhone när den är bredvid mini, och omedelbara kontroller kommer att finnas tillgängliga utan att låsa upp iPhone. Det är alldeles för svårt att motstå locket från HomePod mini, men min samling av smarta högtalare blir trångt och att försöka bestämma om jag ska chatta med Alexa, Cortana eller Siri kan vara tidskrävande. Men miniens rena söthetsfaktor ropar på mig, och jag har investerat så mycket i Apple Music att det inte går att lämna över min Benjamin.