Skip to content

Är Mediacom nere … Eller är det bara du?

31 de juli de 2021
Mediacomoutagemap 067f88aca591414eb04b103a36693e0c

När något går fel med Mediacoms internet- och kabel -tv -tjänster är det inte alltid lätt att avgöra om det påverkar många människor i olika stater eller om det bara är ett problem med dig. Det finns dock flera saker du kan göra för att ta reda på det. Den här artikeln förklarar hur du:

 • Kontrollera om det finns stora avbrott i Mediacoms nätverk.
 • Felsök vanliga internet- och tv -problem på din sida.

Hur man berättar om Mediacom är nere

Om du tror att Mediacom kanske inte fungerar för alla, gör en snabbkontroll efter utbredd avbrottsinformation med dessa tips.

 1. Sök efter Twitter #mediacomdown. Leta efter tweetstämplar som indikerar att andra människor upplever problem med Mediacom som du är. Medan du är på Twitter, kolla Mediacoms Twitter -sida för att se om den har några uppdateringar.

 2. Kolla Mediacoms Facebook -sida. Om det uppstår ett storskaligt problem kan företaget lägga upp information om det här.

 3. Använd en tredjeparts ”statuskontroll” -webbplats som Downdetector, Downhunter eller Outage.Report. Dessa webbplatser erbjuder täckningskartor och annan information för att visa dig exakt var problem uppstår i Mediacoms nätverk, samt vilka tjänster (internet eller tv) som påverkas.

Vad du ska göra när du inte kan ansluta till Mediacom

Felsökning tar olika former beroende på vilken tjänst som orsakar problem för dig. Prova dessa tips för att upptäcka var problemet kan vara.

 1. Kontrollera din kontostatus hos Mediacom. Bekräfta att ditt konto är uppdaterat och inte har en status som blockerar dina tjänster.

 2. Kontrollera internetanslutningsproblem på olika sätt. Plus, se till att du inte har förbisett det uppenbara, till exempel:

  • Är alla kablar korrekt anslutna mellan enheterna?
  • Visar internetmodemet några felmeddelanden?
  • Fungerar din Wi-Fi korrekt?
  • Verkar några objekt blockera internetsignaler?
  • Fungerar din elektriska hemtjänst?
 3. Utför grundläggande felsökningskontroller för TV/kabelbox om problemet är när du ser dina TV -program. Leta efter:

  • Lösa anslutningar: Leta efter indikatorlampor, kontrollera att kabelboxen är korrekt ansluten och se till att den är påslagen. Glöm inte att kontrollera HDMI -anslutningen.
  • Batteriproblem: Slå på TV: n och kabelboxen manuellt och använd sedan fjärrkontrollen för att stänga av båda. Byt batterier om fjärrkontrollen inte fungerar.
  • Ingångsproblem: Är ingången inställd på TV? Tryck på INPUT -knappen på TV: n och bläddra till rätt alternativ för din TV om det inte är det.
  • Är Wi-Fi korrekt ansluten till din smart-TV?

  Om dessa kontroller inte löser problemet, försök starta om kabelboxen. Om du fortfarande har problem, kolla den här Mediacom felsökningssidan för fler kabelboxtips plus digitala TV -felmeddelande tips.

 4. Om du har ett kabelmodem kan problemet vara i telefonen som är ansluten till det. Om alla andra telefoner fungerar utom den som är ansluten till ditt kabelmodem, försök att dra ur telefonens problemsladd och koppla in den igen. Sedan:

  • Se till att alla kablar är korrekt anslutna mellan telefonen och kabelmodemet.
  • Bekräfta att andra elektriska enheter inte stör modemet: Är det placerat för nära datorer, bildskärmar, apparater eller andra elektriska enheter?
  • Testa att återställa modemet.
 5. Om du har provat alla dessa steg och saker fortfarande inte fungerar kontaktar du Mediacoms kundtjänst på 1-855-633-4226 eller på Twitter. Du kan också skicka ett sms till dem på 66554.