Skip to content

Att arbeta i VR är enklare när du kan ta med din telefon

6 de juli de 2021
GettyImages 677263737 8651f44ace8743d0892a138449f82f90

Viktiga takeaways

  • Produktivitetsappen Immersed låter dig nu använda din smartphone i virtuell verklighet.
  • Jag tillbringade en härlig timme med att spela med min iPhone medan jag var ansluten till Oculus Quest 2.
  • Det finns ett begränsat urval av appar som gör det möjligt att arbeta i VR.

Nu kan du ta med din smartphone till virtuell verklighet. Produktivitetsappen Immersed lägger till stöd för iPhone och iPad så att du kan se dessa enheter i VR. Det är en del av en växande rörelse att göra VR till mer än bara en plattform för spel. ”I framtiden kanske dina appar kan integreras med VR, och du kan komma åt dem som en del av upplevelsen”, säger Rex Freiberger, VD för Gadget Review, i en e-postintervju. ”Det är också användbart om du behöver se till att du kan ta emot meddelanden, samtal eller viktiga meddelanden när du använder VR. Och jag tycker att det är ett sätt att göra VR faktiskt åtkomlig med smarttelefonen mer användarvänlig.”

Ansluta

Om du vill använda din telefon i Immersed måste du ladda ner Immersed iOS-appen från App Store. Immersed säger att det kommer att släppa Android-versionen av appen snart, och det finns en väntelista tillgänglig. Appen strömmar din iPhone eller iPad-skärm över samma lokala Wi-Fi-nätverk som ditt headset är anslutet till. För närvarande spårar inte programvaran platsen för din handdator, men du kan docka din telefon för att se till att den är i den verkliga och virtuella världen. Företaget säger att det planerar att så småningom lägga till spårning i telefonen så att du kommer att veta dess plats i virtuellt utrymme.

Jag tillbringade en härlig timme med att spela med min iPhone medan jag var ansluten till Oculus Quest 2. Det var oerhört roligt att se min telefon och alla dess data direkt tillgängliga i virtuell verklighet, liksom att se meddelanden på min telefon utan att ta bort headsetet. Att ha min iPhone i VR kan också vara praktiskt för att bläddra igenom anteckningar eller annan information jag behöver för att komma snabbt. Men den nya telefonfunktionen från Immersed är mer en teknikdemonstration just nu. Det är en vägvisare att VR kommer att ta över våra liv på sätt som vi inte ens kan föreställa oss ännu. Vissa människor arbetar redan från virtuella utrymmen, och den här trenden fortsätter bara när hårdvaran och mjukvaran blir bättre. Att kunna fördjupa sig i VR samtidigt som man kan manipulera vardagliga föremål är viktigt för att göra upplevelsen användbar.

VR-appar för arbete

För närvarande finns det ett begränsat urval av appar tillgängliga som gör det möjligt att arbeta i VR. Med Spatial-appen kan du organisera ditt arbete och integreras med stationära produktivitetsappar som Microsoft Office. Du kan ändra storlek och fästa dina appar och fönster för att hjälpa dig att fokusera, och den har en samarbetsfunktion som gör att du kan ta ditt team till din arbetsyta och dela samma bild av flera applikationer samtidigt. Det finns också nedsänkt, som låter dig komma åt flera datorskärmar samtidigt. Med en månatlig prenumeration kan du samarbeta med andra i VR i virtuella scener, allt från en skidstuga till ett rymdskepp. Facebook arbetar med appen Infinite Office, som gör det möjligt för användare att arbeta över flera anpassningsbara skärmar byggda ovanpå Oculus Browser. Du kommer att kunna se direktsändningar från de inbyggda kamerorna så att de kan integrera VR-världen med sitt eget hem.

Kanske mest spännande, Facebook tillkännagav ett partnerskap med tillbehörstillverkaren Logitech som gör att vissa tangentbord kan kännas igen, spåras och återges i headsetet, så att användare snabbt kan skriva medan de arbetar i Quest. Appen ”kommer att integreras med din riktiga miljö och vara bärbar och ihållande, så att du enkelt kan hämta saker precis där du slutade”, skrev Facebook i ett blogginlägg. ”För att förbättra fokus och flexibilitet kan du till och med växla mellan en helt uppslukande upplevelse och en blandning av virtuella skärmar med Passthrough för en större medvetenhet om din omgivning.”