Skip to content

Banshee Audio Player

8 de september de 2021
Untitled 5c8712d646e0fb0001431a1d

Banshee kommer som standard ljudspelare för vissa distributioner av Linux, men det är också tillgängligt för andra operativsystem. I likhet med Rhythmbox och Quod Libet kan du med Banshee mediaspelare också titta på videor, lyssna på internetradio, prenumerera på podcaster och mer. Informationen i denna artikel gäller Banshee för Linux, Windows och macOS.

Hur man importerar musik till Banshee

Innan du kan använda Banshee måste du importera musik:

 1. Välj Media > Importera media.

 2. Välj Importera från rullgardinsmenyn och välj var du vill importera musik. Du kan importera enskilda filer eller hela mappar. Till exempel, välj Lokala mappar för att bläddra på hårddisken efter mappar som innehåller musik.

  Importera platser i Banshee

 3. Välj Välj mappar.

  Välj knappen Mappar i Banshee

 4. Leta reda på och välj den mapp du vill importera. Du behöver bara gå till toppnivån. Om du till exempel har flera mappar som innehåller musik av olika artister i en mapp som heter musik, Välj musik mapp för att importera alla undermappar.

 5. Välj Importera.

  Importknapp i Banshee

Banshee -användargränssnittet

Standard Banshee -gränssnittet visar en lista med bibliotek längst till vänster. Till höger om dina bibliotek finns en lista med artister. När du väljer en artist visas deras album i den övre högra rutan. Den nedre högra rutan visar låtar för den valda artisten och albumet. För att spela ett album, välj albumikonen och välj sedan Spela knappen i det övre vänstra hörnet.

Spela -knappen i Banshee

Hur man anpassar Banshee -gränssnittet

Du kan anpassa utseendet på Banshee efter eget tycke med hjälp av Se meny. Till exempel, om du föredrar att listan med spår ska visas till höger och album och artister till vänster, välj Se > Webbläsare till vänster. För att lägga till extra paneler i gränssnittet som låter dig sortera låtar efter genre och år, gå till Se > Webbläsarinnehåll. Välj Kontextruta för att visa information från Wikipedia om en vald artist. Du kan också visa en grafisk equalizer för att justera uppspelningsinställningarna medan du spelar upp ljud.

Visa meny i Banshee

Titta på videor med Banshee

Banshee är mer än en musikspelare. Du kan också lyssna på ljudböcker och titta på videor. För att importera videor, högerklicka videoklipp i den vänstra rutan och välj sedan Importera media. Du ser samma alternativ som för import av musik. Om du vill betygsätta en låt eller en video högerklickar du på filen du vill betygsätta och väljer ett stjärnbetyg från snabbmenyn.

Videomöjligheter i Banshee

Lyssna på internetradio med Banshee

För att lyssna på internetradio via Banshee, gå till biblioteksfönstret, högerklicka Radio, sedan Välj Lägg till station. Till skillnad från andra ljudspelare måste du lägga till detaljer för radiostationen manuellt. Välj Last.fm längst ned i biblioteksrutan för att lyssna på radiostationer som skapats av andra medlemmar. Du måste registrera ett konto för att kunna använda den här funktionen.

Lägg till en radiostation i Banshee

Prenumerera på podcaster med hjälp av Banshee

Välj plus (+) bredvid sökfältet för att prenumerera på podcaster. När du anger podcast -URL: en och väljer Prenumerera, alla avsnitt visas i ditt Podcast -bibliotek.

Knapp för prenumeration i avsnittet Podcasts i Banshee

Sök efter media på webben med Banshee

Välj Internetarkiv längst ned i biblioteksrutan för att söka efter ljudböcker, böcker, konserter, föreläsningar och filmer på nätet. Internetarkivet har nedladdningar för media som inte längre omfattas av upphovsrätten. Innehållet är 100% lagligt, men förvänta dig inte att hitta några senaste utgåvor.

Välj Internetarkiv längst ned i den vänstra rutan för att söka efter ljudböcker, böcker, konserter, föreläsningar och filmer på nätet.

Banshee smarta spellistor

För att skapa en smart spellista som väljer musik baserat på dina preferenser, högerklicka musik i biblioteksrutan och välj Ny Smart spellista. Du uppmanas att ge spellistan ett namn och välja kriterier för att välja låtar. Välj till exempel Genre och välj att inkludera eller utesluta vissa sökord som Metal eller Pop från spellistan. Du kan begränsa spellistan till ett visst antal spår, eller så kan du begränsa den till en viss tid. Du kan också välja storleken på spellistan så att den passar på en CD. Du kan välja att spela spår slumpmässigt från de valda kriterierna, eller så kan du prioritera låtar efter betyg, mest spelade och minst spelade. Om du föredrar att skapa en vanlig spellista, högerklicka musik och välj Ny spellista.

Skapa en smart spellista i Banshee