Skip to content

Behåll ditt nuvarande iPhone -nummer när du byter telefonbolag

14 de augusti de 2021
iPhone5s Gld iOS7 PRINT 56a5350e3df78cf77286ee25

Mobiltelefonnummer är bärbara – du kan flytta dem från en leverantör till en annan när du byter mobilleverantör. Det betyder att människor kan byta från AT&T till Verizon eller någon annan tjänst eller vice versa utan att förlora sina iPhone -nummer, oavsett om de köper en ny iPhone eller tar med sig sin äldre kompatibla telefon. Processen att byta mobiloperatör samtidigt som samma telefonnummer bibehålls är så länge som båda operatörerna erbjuder mobiltjänster på samma geografiska plats. Om du har ett hyresavtal eller ett kontrakt med din nuvarande mobilleverantör måste du betala av det åtagandet innan du lämnar transportören. I vissa fall tillkommer en avgift för tidig uppsägning. Men om du äger din telefon och inte har kontrakt bör det inte vara några avgifter för att överföra ditt nummer till en ny leverantör. Funderar du på att flytta från ditt nuvarande företag till Verizon? Läs mer i Ska du byta din iPhone till Verizon?

iPhone -kompatibilitet

Så länge din iPhone är kompatibel med den nya operatören kan den operatören slå på din tjänst med samma telefonnummer. Olåsta iPhones är kompatibla med alla nuvarande bärare. Äldre iPhone -modeller är inte nödvändigtvis kompatibla på grund av tekniska skillnader; kontakta den nya leverantören för att se om din iPhone är kompatibel. Om inte kan du köpa eller hyra en ny iPhone från den andra operatören och använda ditt ursprungliga telefonnummer. I vissa fall kan du be din gamla operatör att låsa upp en låst iPhone som du köpte från leverantören. Avbryt inte din nuvarande mobiltelefontjänst innan du lyckats överföra ditt gamla telefonnummer till din nya leverantör, och din tjänst är aktiverad. Den nya mobilleverantören kommer att göra detta åt dig. Om du avbryter numret innan detta görs förlorar du ditt telefonnummer. Normalt tar det mellan 4 och 24 timmar innan nummeröverföringen sker. Obs: I vissa fall är det möjligt att överföra ett nummer från en äldre tekniktelefon som inte är en smartphone till en ny iPhone, men det tar längre tid, ibland upp till 10 dagar. Fråga din nya leverantör om denna möjlighet innan du förbinder dig till ändringen.

Kontrollera behörighet

Stora mobilleverantörer har webbplatser där du kan kontrollera om du är berättigad att överföra ditt telefonnummer till deras tjänst. Gå bara till webbplatsen och ange ditt befintliga nummer och postnummer. De inkluderar:

  • AT&T
  • Verizon
  • Sprinta
  • T-Mobile

Alla mobiltjänster betonar att du inte själv ska avbryta din tjänst med din nuvarande leverantör. Det nya företaget tillhandahåller den tjänsten för att garantera att ditt nummer överförs tillfredsställande.