Skip to content

Bing Advanced Search Tricks du borde veta

4 de juli de 2021
bing search bar 29f74221e2bc431a9074b1fe4d5eeab1

Bing är en av världens mest populära sökmotorer, men använder du den till sin fulla potential? Liksom de flesta sökmotorer finns det sätt att utföra avancerade sökningar på Bing för att drastiskt minska resultaten och i slutändan visa de svar du letar efter. Nedan finns olika avancerade söktips du kanske inte vet att du kan använda på Bing. Bing är inte den enda sökmotorn som accepterar avancerade nyckelord och andra tidsbesparande funktioner. Om du till exempel föredrar Google finns det avancerade Google-sökkommandon du kan använda.

 

Omvänd bildsökning på Bing

En sökning efter Bing-bildmatchning är ett enkelt sätt att hitta bilder som ser ut som en annan bild. Du gör detta inte genom att använda text som en vanlig sökning, utan istället genom att ge Bing den bild du vill använda som referens. Välj bildknappen på hemsidan för att ladda upp bilden till Bing, ge den en URL till en onlinebild eller ta ett foto med din webbkamera.

När du har kört sökningen med en bild kan du hitta andra som ser ut som din, hitta relaterade sökningar och mer.

Bing omvänd bildsökning

Bings avancerade videosökalternativ

Det finns flera avancerade sökalternativ när du letar efter videor på Bing. De lagras i ett dolt verktygsfält som bara syns efter valet Filtrera.

Bing videosökning med avancerade filter

Du kan använda de avancerade videosökalternativen för att snabbt förfina resultaten till videor som är kortare än fem minuter, 5-20 minuter långa eller över 20 minuter långa. Det finns också ett datumfilter för videor på Bing så att du bara kan hitta videor som publicerats under det senaste dygnet, eller videor från den senaste veckan, månaden eller året. Upplösnings-, käll- och prisfilter är också tillgängliga när du letar upp videor på Bing. Detta innebär att du bara kan hitta gratis videor på YouTube, till exempel, som har minst 1080p upplösning.

 

Uppdaterade nyheter om Bing

I likhet med Bings alternativ för videosökning kan du hitta de senaste nyheterna över alla ämnen med Bing News avancerade sökfilter. Du kan sortera nyheterna efter senaste och till och med filtrera bort allt som är äldre än den senaste timmen för att säkerställa att du får de senaste nyheterna som är möjliga.

Bing News avancerar sökningen

Symboler för att effektivisera dina Bing-sökningar

Dessa Bing-sökmodifierare är andra sätt att få bättre resultat när du söker efter saker:

Bing Avancerade sökalternativ
Symbol Exempel Vad den gör
+ + livtråd + hjälp Hitta webbsidor som innehåller alla termer som föregås av + -symbolen
”” ”kontakta oss” Hitta exakta ord i en fras
() webbplats: lifewire.com – (iPod-surfplatta) Hitta eller utesluter webbsidor som innehåller en grupp ord
OCH, & hus OCH försäljning Hitta webbsidor som innehåller alla termer eller fraser (så här fungerar normala sökningar som standard, och det är ett exempel på en boolsk sökning)
INTE, – livtråd -köp Exkluderar webbsidor som innehåller en term eller fras
ELLER, | iPod ELLER iPhone Hitta webbsidor som innehåller någon av termerna eller fraserna

INTE och ELLER Bing-operatörer måste ha stora bokstäver för att sökmotorn ska förstå dem som de förklaras i tabellen ovan.

 

Avancerade Bing-sökoperatörer

Följande är andra söktips du kan använda för att begränsa resultaten på Bing:

Bing avancerade söktermer
Nyckelord Exempel Vad den gör
innehåller: tennis innehåller: gif Håller resultaten fokuserade på webbplatser som har länkar till de filtyper som du anger
ext: exempel CV ext: docx Returnerar endast webbsidor med det filtillägg som du anger
filtyp: filtyp: pdf Returnerar endast webbsidor som har skapats i den filtyp som du anger
inanchor :, inbody :, intitle: intitle: 2019 inbody: wimbledon Returnerar endast webbsidor som innehåller den angivna termen i metadata
ip: ip: 207.241.148.80 Hitta webbplatser som är värd för en specifik IP-adress
språk: tennisspråk: fr Returnerar endast webbsidor för ett visst språk (kräver språkkoden)
plats :, plats: ställe Returnerar endast webbsidor från ett visst land / region. För att fokusera på två eller flera, använd en logisk ELLER för att gruppera dem (kräver land eller regionskod)
föredra: tennis föredrar: historia Lägger tonvikt på en sökterm eller en annan operatör för att fokusera resultaten
webbplats: webbplats: lifewire.com iPhone Returnerar webbsidor som tillhör en viss webbplats. Fungerar också för toppdomäner (t.ex.
webbplats: edu)
utfodra: flöde: teknik Hitta RSS- eller Atom-flöden om söktermen
hasfeed: webbplats: cnn.com hasfeed: world Hitta webbsidor som innehåller ett RSS- eller Atom-flöde på en webbplats för de termer du söker efter
url: url: lifewire.com Kontrollerar om domänen eller URL: n finns i Bing-indexet

Ta inte med ett mellanslag efter kolon i någon av dessa avancerade frågor.