Skip to content

Bugsnax Hands On: Ett grunt och tvivelaktigt mellanmål

21 de juli de 2021
bugsnax 02 ab92903043d046528f0c7f16efb6f675

Viktiga takeaways

  • Alla mysterier eller intriger begravs snabbt under hämtningsuppdrag.
  • Att fånga Bugsnax kan vara kul tidigt, men utgör aldrig mycket utmaning.
  • Spelets historia känns ungefär lika meningslöst som själva Bugsnax.

Young Horses nästa äventyr lovar ett slående mysterium fyllt med läckra godisar, men misslyckas i slutändan med att göra sig ett namn som den berättelse den vill ha så svårt att vara. Jag ville älska Bugsnax. Det är en av få lanseringstitlar för den kommande PS5 och har varit starkt marknadsförd. Men när jag satt där och väntade på att fånga min andra Cinasnail, insåg jag att gameplay-slingan bara inte är så uppslukande. Dessutom är mysteriet och intrigerna i historien inte heller så gripande. För det mesta var min tid på att utforska de olika biomerna på Snaktooth Island en besvikelse och, för att vara ganska ärlig, ganska svag. Redan från början, Bugsnax försöker få in spelare med det innehåll som Young Horses har tillbringat de senaste månaderna på att marknadsföra: En vacker fantasy fylld med söta mystiska varelser. Det är en intressant idé och en som jag såg fram emot att utforska när jag laddade upp spelet den första natten. Tyvärr blev det som började som en konstig berättelse om några försvunna öbor snart en slog av meningslösa hämtningsuppdrag som tycktes förringa den övergripande historien mer än att gräva i den. Som någon som gick in i spelet som förväntade sig och såg fram emot mysteriet med det hela, fann jag att jag var tvungen att tvinga mig själv att utforska nästa område, istället för att glatt springa mot det.

I ditt ansikte

Redan från början är Young Horses berättande mycket in-your-face, något som jag brukar undvika, särskilt i berättelsedrivna spel som Bugsnax. Jag är den typ av person som tycker om att läsa mellan raderna och komma till mina egna slutsatser.

Tyvärr, Bugsnax lägger allt framför spelaren. Inget av spelets pussel – som vanligtvis bara kräver att spelare fångar en viss Bugsnak genom att använda en annan varelse till deras fördel – känner aldrig det svårt, och alla svar ges till spelaren av spelets huvudsakliga uppdragsgivare. Mysteriet befann sig snabbt förlorat i havet av Bugsnax som jag fick i uppgift att samla för varje person som jag stötte på. Där vissa kanske vill ha Bugsnax som den söta och förtjusande Strabby, har andra smak för mer märkliga Bugsnax, som Bobsicle, som krävde att jag skulle utforska andra delar av kartan. Varje karaktär kräver ett annat tillvägagångssätt, vilket är trevligt i början, men i slutändan kände ingen av dem någonsin svårare att fånga än startpaketen i en ny Pokémon spel. På grund av detta blir spelslingan tråkig tidigt.

Ibland välsmakande

Medan det var mycket jag tyckte inte om Bugsnax, Jag blev förälskad i det ett par gånger. Jag kan komma ihåg ett visst ögonblick mitt i spelet, där en natt av vila snabbt blev till något skrämmande. Jag kan inte ge bort några riktiga detaljer på grund av spoilers, men det väckte mitt intresse för historien ett kort ögonblick och gjorde mig upphetsad att spela den igen. Tyvärr gick det intresset snabbt förlorat när jag återigen fick i uppgift att avrunda en Grumpus som hade övergivit byn efter att en annan försvann. Det fanns andra punkter i berättelsen, där pussel skulle dyka upp som tycktes utmana mig lite mer. Men som de tidigare pussel jag stött på under berättelsen, gjorde ingen någonsin mer än att fungera som en tillfällig hastighetsstöt och utmanade mig aldrig mer än första gången jag var tvungen att fånga en Strabby under öppningssekvensen.

Sötheten hos Bugsnax och spelets likheter med varelser som fångar Pokémon kan få det att verka som det perfekta spelet för yngre publik. Historien tar dock lite mörkare vändning mot slutet, och några av de spända ögonblicken kan vara lite för mycket för yngre barn. Jag skulle rekommendera att rensa bort Bugsnax såvida inte spelaren är tillräckligt gammal för att hantera teman som kan anses vara skrämmande för de yngre spelarna där ute. I slutändan är några delar av Bugsnax som känns bra. De små mysterierna som lämnade mig hängande och försökte gissa nästa vridning var fantastiska. Tyvärr är det mesta av berättandet uppenbart och förutsägbart; det finns inte mycket utrymme för tolkning. Själva spelet, även om det tillfredsställs tidigt, blir snabbt gammalt, särskilt när jag befann mig att springa från biom till biom och fångade olika Bugsnax för människor. Jag har inget emot att göra repetitiva uppgifter i vissa spel, men fångsten av Bugsnax uppnår aldrig riktigt samma lockelse som att fånga Pokémon, eller till och med spåra olika vapen i plundrarspel. Nu när jag har provat det skulle jag rekommendera att ge Bugsnax ett pass.