Skip to content

CES 2021: Produkter för att stressa mindre, slappna av och sova bättre

14 de augusti de 2021
GettyImages 1257057803 2091c71d34df4f248589219108f8574a

Viktiga takeaways

  • En av trenderna vi kommer att se på Consumer Electronics Show 2021 är en ökning av hälsoteknik.
  • Wellness -tekniska innovationer inkluderar bärbara, kuddar, trädgårdar inomhus och mer.
  • Experter säger att hälsoteknik gör att vi kan ta kontroll över vår fysiska och psykiska hälsa på enklare sätt.
2021 Consumer Electronics Show (CES) kommer att vara virtuellt i år, men vi kommer fortfarande att få se alla de senaste nya tekniska produkterna och trenderna. Många produkter är inriktade på hälsokategorin i år, eftersom behovet av att öka vårt välbefinnande har blivit en prioritet mer än någonsin tidigare. Från unika bärbara till högteknologiska kuddar och en holistisk trädgård, säger experter att hälsoteknik som kommer att debutera på CES 2021 visar en bredare trend i branschen som går mot att anpassa våra vanor genom teknik. ”Hälsoteknik är så viktig för i år och framåt eftersom det gör att vi lättare kan engagera oss i hälsosamma livsstilsbeteenden som hjälper till att förlänga våra liv utan sjukdom”, skrev Michael D. Ham, medgrundare och COO för Pure365, i ett mejl till Lifewire.

Wellness Wearables

Även om wearables inte är något nytt för den tekniska scenen, blir wellness-centrerade wearables mer populära, vilket ses i förhandsvisningar av produkter i CES 2021 i år. Experter säger att wearables är användbara för att ge oss vår hälsodata och hälsoframsteg i realtid. ”Det andra skiftet som följer med [wellness technology] är en större förståelse för hur individualiserat ”välbefinnande” är ”, skrev Sophie Welsman, associerad chef för forskning och rådgivning på The Sound, till Lifewire via e -post. ”Teknik som hjälper människor att samla in och använda data för att anpassa sina hälsovanor (om det är vad de ska äta, hur länge de ska sova, när eller hur de ska träna eller hur framgångsrik deras meditation var) kommer att spela en pågående roll.”

En person som använder en bärbar dator vid ett köksbord medan han bär en Cove -bärbar dator.

En av dessa bärbara enheter lovar att vara ”egenvårdens framtid”. Cove har skapats av Feelmore Labs och syftar till att minska stress och ångest (något som många av oss har upplevt under det senaste året.) Enheten fungerar genom att applicera mjuka vibrationer bakom öronen, vilket möjliggör den naturliga biologiska vägen mellan hud och hjärna för att aktivera del av hjärnan som reglerar ångest, vilket leder till en djup känsla av lugn. Sedan finns det BLADE, skapat av företaget SOUL, som fungerar som en Fitbit för ditt öra. Enheten använder artificiell intelligens för att analysera din kroppsrörelse för att ge coachingrådgivning i realtid, till exempel tips om löpform, stegbredd och förbättring av din totala prestanda när du tränar.

Tillbaka till grunderna

Under ett nytt år där vi fortfarande har mycket tid på oss tar många nya hobbyer, som trädgårdsarbete, för att hålla sig sysselsatta och för att minska stressen genom att ägna sig åt något de tycker om. Experter säger att friskvård inte bara omfattar fysisk hälsa utan återuppkoppling till grunderna, till exempel naturen.

En inomhus trädgård av Gardyn.

”Jag är upphetsad över hälsoteknik som inte bara fokuserar på fysisk hälsa utan också hjälper oss att återknyta till vår naturliga värld genom biofila designprinciper (dvs inomhusträdgårdar, konst/bilder, ljudlandskap)”, skrev Ham. ”När vi kan ansluta till naturen på daglig basis, tillåter det oss att bättre förstå varifrån god hälsa härstammar.” Det första helt automatiserade inomhus vertikala odlingssystemet kommer att debutera på CES 2021. Gardyn använder en ny typ av teknik som kallas hybriponisk teknik för att ge tillgång till färska produkter i våra hem. Komplett med en AI-baserad assistent-app kan systemet växa upp till 30 växter samtidigt med hjälp av integrerad LED-belysning och en sex gallon vattenreservoar som är helt autonom i veckor utan att tillsätta något vatten.

En god natts sömn

Med allt detta i åtanke är sömntekniken enorm på CES i år. Enligt Centers for Disease Control and Prevention behöver vuxna sju eller fler timmars sömn per natt för bästa hälsa och välbefinnande. Många av oss har förmodligen haft sömnlösa nätter det senaste året, men teknikföretag som presenterades på årets CES försöker bekämpa vår kollektiva sömnbrist. En sådan smart kudde är ute efter att lösa problemet med rastlösa sovande genom att automatiskt justera dess höjd för att rymma en persons sovposition när de sover. AirCozy Interactive Smart Pillow har till och med en lösning för snarkare: den kan upptäcka snarkning och försiktigt skaka kudden upp och ner för att hindra dig från att snarka samtidigt som du uppmuntrar dig att sova på din sida istället för på ryggen. Vill ha mer? Se hela vår täckning av CES 2021 här.