Skip to content

De bästa platserna att köpa teckensnitt

14 de augusti de 2021
GettyImages 1053921908 53aae719374e429796288a002037a8cc

Din dator och många program är utrustade med teckensnitt, så det är troligt att du redan har många teckensnitt till hands. Men om du behöver ett specifikt teckensnitt eller letar efter något nytt, ger internet en shoppingbonanza av teckensnitt. Många platser säljer teckensnitt, men flera sajter har stått tidstestet och har rykte om sig att tillhandahålla pålitliga produkter. Alla dessa webbplatser ger också en mängd utbildnings- och informationsmaterial, en vanlig ny typsnittsavsnitt och fler teckensnitt än du någonsin behöver.

Köp direkt från Linotype

Linotype säljer ett enormt urval av högkvalitativa teckensnitt. Utforska Linotype Library of Fonts för att hitta det du behöver. Du kan köpa enstaka teckensnitt, ett familjepaket eller dra nytta av ett av specialpaketen som webbplatsen erbjuder regelbundet.

Fonts.com av Monotype Imaging

Förutom att sälja teckensnitt erbjuder fonts.com och dess partnergjuterier ett urval av gratis teckensnitt av hög kvalitet. Registrera dig gratis för att komma till nedladdningsavsnittet. Det finns många artiklar, nyhetsbrev och Q & A -innehåll för att lära sig om typsnitt och typografi. Även om du inte är ute efter nya teckensnitt får du mycket insikt i hur du använder de teckensnitt du redan äger bara genom att surfa på den här webbplatsen. Fonts.com säljer teckensnitt men det erbjuder också prenumerationspaket till sina teckensnitt mot en månadsavgift:

  • Webbteckensnittsprenumeration: Webbdesigners kan välja mellan fem planer (en gratis) för att få tillgång till 3000 till 40 000 teckensnitt. Det här är webbteckensnitt av hög kvalitet från Monotype, Linotype och andra leverantörer.
  • Monotyp biblioteks prenumeration: Biblioteket innehåller teckensnitt från Monotype, Linotype, ITC, Bitstream och Ascender. Mer än 9000 typsnitt från över 2 200 teckensnittsfamiljer finns för närvarande och nya från typgjuterierna läggs till när de introduceras. Det finns flera prenumerationsplaner tillgängliga. Kontrollera webbplatsen för den bästa planen för dig.

MyFonts.com av Bitstream

På MyFonts kan du söka efter teckensnitt efter namn, av en designer eller av ett gjuteri, bläddra efter kategori, kolla in deras ”Hot New Fonts” och använda det som kan vara dess mest kända funktion-WhatTheFont för typsnittsidentifiering. Med den här funktionen laddar du upp en skanning av ett teckensnitt du försöker matcha, och webbplatsen ger dig namnet på ett matchande eller nästan matchande teckensnitt

FontShop

FontShop, den första oberoende digitala typsnittshandlaren, förvärvades av Monotype 2014. Du kan söka efter teckensnitt organiserade efter kategori, gjuteri och designer, eller så kan du söka slumpmässigt på de dagar då du vill göra stora oavsiktliga upptäckter. Den fria teckensnittsdelen innehåller ett stort urval av fria teckensnitt. Nyheter och intervjuer och avsnittet Hjälp och resurser ger mycket information om teckensnitt.