Skip to content

Diablo II PC-systemkrav

12 de juli de 2021
ScreenShot2019 07 22at5.28.44PM a14ef9de97b84bcf8c89832d1e8a13a5

Blizzard Entertainment publicerade en uppsättning systemkrav för både Diablo II och multiplayerspelet redan 2000 när spelet släpptes för första gången. Vid tidpunkten för släppningen behövde du en PC-spelrig för medelstora till höga intervall för att kunna spela spelet. Dessa systemkrav är ganska låga jämfört med systemspecifikationer för nuvarande datorer; nästan alla Windows-baserade datorer som köpts sedan 2010 eller så kommer att ha mer än tillräckligt med ström för att köra Diablo II.

 

Diablo II PC-systemkrav – Enspelare

Spec Krav
Operativ system Windows® 2000 *, 95, 98 eller NT 4.0 Service Pack 5
CPU / processor Pentium® 233 eller motsvarande
Minne 32 MB RAM
Disk utrymme 650 MB ledigt hårddiskutrymme
Grafikkort DirectX ™ -kompatibelt grafikkort
Ljudkort DirectX-kompatibelt ljudkort
Perperifaler Tangentbord, mus

Om du vill spela Diablo II och är osäker på om ditt system uppfyller kraven eller inte, kan du gå vidare till CanYouRunIt för att jämföra ditt nuvarande system mot de publicerade Diablo II-systemkraven. Om du har problem med att dra upp och installera CanYouRunIt-plugin-programmet är det ett ganska bra tecken på att ditt system inte kan köra det här spelet.

 

Diablo II PC-systemkrav – Flerspelare

Spec Krav
Operativ system Windows® 2000 *, 95, 98 eller NT 4.0 Service Pack 5
CPU / processor Pentium® 233 eller motsvarande
Minne 64 MB RAM
Disk utrymme 950 MB ledigt hårddiskutrymme
Grafikkort DirectX ™ -kompatibelt grafikkort
Ljudkort DirectX-kompatibelt ljudkort
Nätverk 28,8 Kbps eller snabbare Tangentbord, mus
Perperifaler Tangentbord, mus

 

Om Diablo II och Gameplay

Diablo II är ett actionrollspel som utvecklats och publicerades av Blizzard Entertainment för Microsoft Windows och Mac OS-operativsystem. Det släpptes 2000 som den direkta uppföljaren till 1996: s Diablo och det är ett av de mest populära och väl mottagna dataspelen genom tiderna. Spelets övergripande plot handlar om Sanctuary-världen och den fortsatta kampen mellan världens bebodda med underjorden. Återigen försöker Lord of Terror, liksom hans horder av hantlangare och demoner, att återvända till Sanctuary och det är upp till spelarna och en namnlös hjälte att än en gång besegra dem. Spelets historia är uppdelad i fyra olika handlingar, som alla följer en ganska linjär väg. Spelare går igenom dessa handlingar genom att slutföra olika uppdrag som låser upp nya områden och tillåter spelare att få erfarenhet och bli mer kraftfulla för utmaningarna i uppdragen som följer. Det finns ett antal sidouppdrag som inte krävs för att flytta huvudhistorien, men de tillåter spelare att plocka upp ytterligare erfarenhet och skatt och ger viss valfrihet i historien. Spelet innehåller också tre olika svårighetsgrader, Normal, Nightmare och Hell, med svårare svårigheter som ger fler belöningar när det gäller bättre föremål och mer erfarenhet. Denna upplevelse och förtjänster med svårare svårighetsinställningar går inte förlorade om spelaren skulle återgå till de lättare svårighetsgraderna. På baksidan är monster mycket svårare att besegra och spelare straffas när det gäller erfarenhet när de dör på svårare svårighetsinställningar. Förutom den fyraktiga enspelarkampanjen, innehåller Diablo II en flerspelarkomponent som kan spelas via LAN eller Battle.net. Spelare kunde spela med sin karaktär skapad i enspelarläget i Open Realms-spelen som var ett av flerspelarlägena. Spelet stöder också samarbetsspel med stöd för upp till åtta spelare i ett spel. Ett expansionspaket har släppts för Diablo II. Med titeln Lord of Destruction introducerade den två nya karaktärsklasser i spelet, nya föremål och läggs till den ursprungliga berättelsen. Det renoverades också av spelmekaniken för både enkel- och multiplayer-delarna av spelet. Diablo II följdes upp av Diablo III 2012.