Skip to content

Du kanske binge mindre när streaming förändrar sig

20 de juni de 2021
GettyImages 1288261950 a3d1f018da6e43fca0d11cc7ce66a823

Viktiga takeaways

  • Några av Netflix kommande program kommer att släppas på ett veckoschema snarare än på en gång.
  • Experter säger att en överbelastning av innehåll och tjänster och behovet av plattformar för att behålla prenumeranter förändrar våra tittvanor.
  • Binge-watching har fortfarande en plats i streamingvärlden och försvinner inte snart.

Netflix släpper fler av sina originalprogram på ett veckovis tittarschema, och experter säger att det är ett tecken på tiden. De flesta av oss har sett en hel serie på bara en dag och undrat var tiden gick. På baksidan har vi också alla förväntat oss att vår favorit-tv-sändning kommer att sändas på sin schemalagda tidslucka. Binge-watching och titta på veckoprogram när de regelbundet sänds är två väldigt olika sätt vi konsumerar våra shower idag. ”Vi har alla olika tittarvanor, och det finns inget rätt eller fel svar, men jag känner också att vi alla är så mycket mer upptagna än vi brukade vara”, berättade Dan Rayburn, huvudanalytiker vid forskningsföretaget Frost & Sullivan, Lifewire under telefon. ”Nu är det så mycket innehållsöverbelastning, även om du gjorde en lista över allt du vill titta på, kommer du inte att se allt.”

The Good Ol ’Days?

När Netflixs streamingtjänst debuterade 2007 tyckte prenumeranterna om att de kunde se deras favoritprogram säsonger i ett och samma sammanträde. Nu har streamingtjänsten börjat implementera fler program en gång i veckan i ett vanligt kabelformat. De senaste showerna som släpps i veckovis format inkluderar Cirkeln och För het att hantera, men andra Netflix-program gillar The Great British Baking Show och Rytm + flöde har också släppts på detta sätt. Netflix säger att det ”experimenterar med releaseformatet [of the new weekly competition shows] så du har tid att dissekera och sköta varje steg i tävlingen när det utvecklas. ”

” Vi har alla olika betraktningsvanor, och det finns inget rätt eller fel svar, men jag känner också att vi alla är så mycket mer upptagna än vi brukade vara . ”Men Netflix är inte den enda strömningsplattformen som rör sig från trenden att titta på binge. Disney + släppte avsnitt av Mandalorianen och WandaVision veckovis snarare än allt på en gång, och Apple TV + tog samma tillvägagångssätt med The Morning Show. När det kommer till det säger experter att en stor anledning till att plattformar flyttar sig från binging är att hålla abonnenter. ”Jag tror personligen [retention] är en del av anledningen till att företag gör det, ”sa Rayburn.” För populära serier kan du binge-watch allt och sedan avbryta plattformen. ”

ung kvinna som ser i spänning på tv

Några proffs till veckovisa utgåvor för streamingtjänster inkluderar ökat intresse för shower (genom att låta dig hänga med spänning), samt större samhällsdiskussion (som live-tweeting). ”Förväntan på att vänta på nästa veckas avsnitt har fortfarande en egen skönhet”, säger Michelle Davies, medgrundare och chefredaktör för Best Ever Guide to Life och en professionell livscoach, till Lifewire i en e-postintervju. ”Ta till exempel det surr som omgav nästa Game of Thrones episod. Den delade spänningen som kommer från att behöva vänta på vad som är nästa gör att titta på den serien till en mer social upplevelse. ”

Vad sägs om binge-watching?

Ändå föredrar vissa människor binge-watching, och till och med romantiserar att avsluta en hel serie i ett sammanträde. ”Vissa TV-serier är bara så smart utformade för att vara binge-watch värdiga, klippväxlare och allt,” sade Davies. ”Tillfredsställelsen att oavbrutet titta på våra karaktärer går igenom deras fiktiva kamp är en sådan må bra aktivitet som det är svårt att motstå.”

Det finns också en känsla av uppfyllelse när du avslutar hela serien av Tiger King eller Bridgerton i ett sammanträde som veckovisa utgåvor bara inte ger. En undersökning av Statista visade att mer än 50% av vuxna i åldern 45 år och yngre rapporterade att de tittade på alla avsnitt i en serie på en streamingtjänst samtidigt, med bara cirka 10% av vuxna i denna åldersgrupp som tittade på avsnitt en i taget medan de släpps varje vecka. Men i höjd med konkurrensen mellan streamingtjänster för att få din uppmärksamhet och prenumeration, säger Rayburn att plattformar måste blanda ihop det med sina alternativ, oavsett om det är att lägga till veckovisa utgåvor, livesporter eller originalinnehåll. Sammantaget går binge-watching inte någonstans, men du kan tvingas vänta en vecka på några av de nyare versionerna på streamingplattformar.