Skip to content

Foursquares Swarm App: Vad det är och hur man använder det

9 de september de 2021
GettyImages 472709398 5b75ca8246e0fb0050917286

Ser du platscheckningar delade från en app som heter Swarm av dina vänner på sociala medier? Eller bjöd en vän in dig att vara med på det roliga? Här är vad Foursquare Swarm -appen handlar om och varför du kanske vill börja använda den.

Vad är Foursquare Swarm -appen?

Swarm är en social platsdelningsapp från utvecklarna av Foursquare City Guide. Stadsguiden lanserades 2009 och blev snabbt en populär platsdelningsplattform. Folk skulle ”checka in” för att låta vänner veta var de var med hjälp av sin mobila enhets GPS-funktion. Nu är Foursquare City Guide -appen ett verktyg för att hitta platser runt dig, och dess nyare Swarm -app innehåller de flesta av dess tidigare sociala nätverksfunktioner. Med andra ord, om du gillar att dela din plats med vänner, vill du använda Swarm. Om du gillar att upptäcka nya platser i din omgivning måste du använda City Guide.

Ladda ner Swarm och logga in

Om du har ett konto med Foursquare City Guide-appen kan du använda samma autentiseringsuppgifter för att logga in på Swarm och lägga till din profilinformation, vänner och incheckningshistorik. Om du inte har ett Foursquare -konto loggar du in på Swarm via ditt Facebook -konto eller skapar ett nytt konto med din e -postadress. När du har loggat in på Swarm för första gången tar appen dig genom några introduktionsskärmar innan du kan använda den.

Swarm -appen är gratis för iOS och Android. Gå till App Store för att ladda ner appen för iOS, eller gå till Google Play för att ladda ner appen för Android.

Visa din tidslinje

Knacka på Person -ikonen i det nedre vänstra hörnet för att visa en kartöversikt över din plats och incheckningar, plus en tidslinje för dina tidigare incheckningar. Knacka på Karta högst upp på skärmen för att se närliggande platser du har besökt. Om du inte har checkat in någonstans ännu kanske du inte ser så mycket på din tidslinje. Appen kan dock ge några incheckningsförslag baserat på alla platsdata som appen hämtar från enhetens GPS.

Två skärmdumpar av Swarm -appen.

Anslut med vänner

Om du är en ny användare uppmanas appen att lägga till vänner. Du kan välja Hitta vänner från Kontakter och hitta vänner från alla listade sociala medieplattformar. Du kan också navigera till fliken Vänner genom att trycka på Vänner ikonen i det nedre högra hörnet. Börja skriva in en väns namn i Sök fältet högst upp, eller bläddra igenom dina befintliga kontakter för att se vem som är på Swarm. Appen kan också erbjuda några vänförslag. Nu när du navigerar till den här fliken ser du en tidslinje för dina vänners incheckningar. Och när du vill lägga till en ny vän trycker du på Lägga till vänner.

Lägga till vänner till Foursquare Swarm -appen.

Anpassa din profil och dina sekretessinställningar

Öppna din Swarm -profil genom att trycka på Profil ikonen i det övre vänstra hörnet på valfri flik. Här kan du lägga till en profilbild, ditt namn, telefonnummer, e -postadress, kön, plats och en kort biograf. Du kan också se en sammanfattning av information baserad på dina incheckningar. För att konfigurera dina sekretessinställningar, tryck på inställningar ikonen i det övre högra hörnet av Profil flik. Tryck sedan på Sekretessinställningar. Härifrån kan du välja alternativ om hur din kontaktinformation delas, hur dina incheckningar delas, vilka som kan se din profilstatistik och mer. Du kan också navigera tillbaka till inställningar fliken för att konfigurera dina inställningar för ljudeffekter, aviseringar och tredjepartsprogram.

Profil- och sekretessinställningar på Swarm.

Checka in för att dela din plats

Nu när du har anslutit med några vänner, anpassat din profil och konfigurerat dina sekretessinställningar är du redo att börja dela din plats. Knacka på platsnål i skärmens nedre mittområde. Swarm detekterar sedan automatiskt din nuvarande plats och listar den högst upp, men du kan trycka på Byt plats under din plats om du hellre vill välja en annan plats i närheten. Incheckningar liknar inlägg på andra sociala nätverk som Facebook. Du kan lägga till en kommentar till din incheckning och välja någon av emoji ikoner i den övre vertikala menyn. Du kan också välja kamera -ikonen under din profilbild för att ta ett foto och bifoga det till din incheckning.

Checka in på Swarm -appen.

Knacka på Person -ikonen i det nedre vänstra hörnet för att tagga andra vänner du är med, eller tryck på Låsa ikon för att checka in från rutnätet. Välj Facebook och Twitter ikoner för att dela med dina sociala profiler automatiskt. Välj Checka in när du är klar.