Skip to content

Framtida Wear OS-enheter kommer att rymma vänsterhänta

30 de maj de 2022
GettyImages 1307228022 0f88623723a1461db6077dd9dd780277

Google ger (typ) vänsterhänta smartwatch-användare vad de har bett om sedan 2018: möjligheten att rotera skärmens orientering 180 grader. Ett inlägg gjordes i Googles Issue Tracker där man bad om ett sätt att vända upp och ned på gränssnittet för en Wear OS-smartklocka så att vänstermänniskor bekvämt kunde bära klockan på sin högra handled. Nu, bara fyra år senare, har Google markerat problemet som ”löst” med uttalandet: ”Vårt utvecklingsteam har implementerat funktionen du har begärt och kommer att vara tillgänglig på framtida nya enheter.”

Det är delen av ”framtida nya enheter” som har frustrerat användare – kanske mer än de var tidigare. Utan att det nämns någon uppdatering som kommer till nuvarande Wear OS-enheter, får de dem att undra om de måste köpa en ny smartklocka bara för att kunna vända på skärmen. ”Det är 2022, det är en klocka, den är smart och om den är rund ska den kunna roteras i vilken riktning som helst i vilken grad som helst”, påpekade en användare vid namn ’ta’ i Issue Tracker-inlägget, ”… det borde vara standard inbyggd i huvudoperativsystemet.” Användaren ’ma’ delade en liknande uppfattning och sa: ”Detta är en enkel funktion som borde kunna implementeras på äldre enheter genom en liten patch.”

Galaxy Watch 4

Som 9to5Google påpekar rör sig smarta klockor ständigt runt, så skärmen måste troligen låsas till en specifik orientering via en menyväxling eller något liknande. Ett exakt datum för när nya enheter kommer att stödja en UI-flip-funktion har inte angetts. Huruvida Google planerar att ta itu med vänsterhänta problemet på nuvarande Wear OS-enheter via en patch eller uppdatering återstår att se.