Skip to content

Geforce Now är byggt för spelare med backlogs

24 de juni de 2021
GettyImages 1273609564 3676c9a3418a4ca68523cefc0f8b9439

Viktiga takeaways

  • GeForce Now är Nvidias svar på molntjänster som Google Stadia och Shadow.
  • Till skillnad från vissa spelströmningstjänster litar GeForce Now på att du redan äger spelen, vilket gör det perfekt för användare med en eftersläpning.
  • Stöd för strålspårning och avancerade grafikfunktioner gör GeForce Now till ett av de bättre alternativen för molnspel där ute just nu.

Det är inte perfekt, men GeForce Now motiverar mer än bara priset, så länge du inte letar efter ”Netflix med videospel”. För $ 10 i månaden och med ett ganska begränsat bibliotek har Nvidia GeForce Now inte mycket att erbjuda dem som redan prenumererar på tjänster som Amazon Luna. Men om du bara letar efter nya sätt att spela PC-spel som du redan äger på fler enheter, kan GeForce Now vara värt den månatliga investeringen. ”GeForce erbjuder nu ett något annat tillvägagångssätt än vad du förväntar dig av en streamingtjänst”, förklarade Josh Chambers, en redaktör på HowToGame i en e-postintervju. ”För det första kan du börja använda GeForce Now gratis. Detta är begränsat till en timmes spelsessioner, men för att strömma dina spel till en PC, Mac eller till och med din telefon och inte behöva köpa dyra interna komponenter är det [impressive]. ”

Överraskande skicklig

Medan den kostnadsfria versionen av GeForce Now definitivt är värt att kolla in, är Priority-prenumerationen där du verkligen ser tjänsten lysa. Medan det nyligen har fördubblats från det ursprungliga grundpriset på $ 5, ger GeForce Now Priority dig obegränsad speltid och stöd för ray-spårning och andra avancerade visuella effekter som inte är tillgängliga på andra molntjänster. ”Du köper inte spel via en Nvidia-plattform. Du får faktiskt åtkomst till godkända spel från dina olika bibliotek som Steam eller Uplay.”

Det betyder att du kan spela spel som Watch Dogs Legion eller Cyberpunk 2077 och upplev tillägget av strålspårad belysning, reflektioner och andra visuella uppgraderingar som möjliggörs med RTX-drivna Nvidia-grafikkort. I mina tester var resultaten förvånansvärt bra och båda Cyberpunk och Watch Dogs Legion lyckades köra smidigt trots att jag körde på helt maximerade inställningar. En dedikerad spelrigg med ett av de senaste RTX-korten från Nvidia hade problem med att få båda spelen att fungera smidigt med samma inställningar.

Jag testade till och med att köra de två spelen på min iPhone 11 – som inte har en officiellt stödd GeForce Now-app – och kunde spela dem relativt bra, trots några små problem i grafiken här och där. Det jämfördes bra med andra prenumerationsbaserade tjänster som Shadow, som visserligen har ett bredare urval av spel som stöds, men inte har stöd för ray-spårning och andra inbyggda funktioner. Om du är någon som bara letar efter ett bra molnbaserat spelalternativ, kan andra speltjänster som Shadow vara mer din hastighet. Om du vill dra nytta av strålespårning är GeForce Now dock det bästa du hittar just nu.

En viss montering krävs

”Du köper inte spel via en Nvidia-plattform”, sa Chambers till Lifewire. ”Du får faktiskt åtkomst till godkända spel från dina olika bibliotek som Steam eller Uplay. Detta innebär att tekniskt sett, om du redan har köpt dina favorittitlar kan du gå igång gratis.” Genom att länka dina konton kan du komma åt hundratals av samma titlar som du alltid har haft kul att spela. Men även om det är trevligt att ha enkel tillgång till dessa spel finns det vissa gränser. Inte alla spel i ditt bibliotek visas till exempel tillgängliga för tjänsten, men du kan enkelt söka efter titlar i appen för att se om de stöds. De flesta av de större spelen är tillgängliga, och att lägga till dem i ditt GeForce Now-bibliotek är så enkelt som att klicka på en knapp.

Det finns dock några ringar du behöver hoppa igenom. Du måste synkronisera ditt Steam-konto och logga in på alla andra konton du vill använda. Appen tycktes inte spara inloggningsuppgifter när jag växlade mellan spel från Uplay och Epic Games Store, vilket betyder att jag var tvungen att ange lösenordet när jag bytte spel. Detta kan potentiellt bli irriterande om du gör en hel del spelhoppning, men om du tenderar att hoppa in i ett spel några timmar i taget, bör du inte märka mycket av ett problem.

Det största problemet GeForce Now har är dess begränsade bibliotek. Men om du är någon som gillar att spela om några av dina favoritspel och du bara letar efter ett annat sätt att göra det, är Nvidias molntjänst värt vartenda öre. Om du vill spela de senaste spelen utan att betala för dem direkt finns det andra tjänster som är värda att kolla in.