Skip to content

Glömt ditt iPhone -lösenord? Så här fixar du det

12 de september de 2021
shutterstock 523599802 5a0a1737b39d0300375bea29

IPhone -lösenordsfunktionen är ett avgörande sätt att hålla nyfikna ögon borta från dina data, men vad händer om du glömde ditt iPhone -lösenord? Om du glömmer ditt lösenord och anger fel sex gånger, kommer din iPhone att berätta att det har inaktiverats. Beroende på dina inställningar kan det hända att din iPhone raderar all data om du anger fel lösenord för många gånger. Det vill du inte! Oavsett om du har fått det här meddelandet eller vet att du har glömt ditt iPhone -lösenord, följ dessa steg för att återfå åtkomst till din iPhone.

Dessa anvisningar fungerar på alla iPhone -modeller. Även om denna artikel fokuserar på iPhone gäller stegen även iPod touch och iPad.

Fixa ett glömt lösenord genom att radera din iPhone

Det finns bara ett sätt att fixa det när du glömmer ditt iPhone -lösenord. Du kanske inte gillar det, men du måste radera all data på din iPhone och återställa den från säkerhetskopiering (förutsatt att du har en säkerhetskopia, det vill säga). Om du raderar all data från din iPhone raderas också lösenordet som du glömde och låter dig konfigurera telefonen igen med en ny lösenord. Det kan verka extremt, men det är vettigt ur ett säkerhetsperspektiv. Om din iPhone stals skulle du inte vilja att det skulle vara enkelt att kringgå lösenordet och få tillgång till dina data. Problemet är naturligtvis att detta tillvägagångssätt raderar all data på din iPhone. Det här scenariot är inte ett problem om du har en ny säkerhetskopia av dessa data för att återställa till din telefon (det här är en bra påminnelse: gör regelbundna säkerhetskopior av data på din iPhone!). Men om du inte gör det kommer du att förlora allt som läggs till i telefonen mellan när du senast synkroniserade med iCloud eller iTunes och när du återställer det. Vill du lära dig hur du säkerhetskopierar din iPhone? Kolla in hur du säkerhetskopierar din iPhone och hur du konfigurerar iCloud och använder iCloud -säkerhetskopiering.

De tre sätten att fixa ett glömt iPhone -lösenord

Det finns tre sätt att radera data från din iPhone, ta bort lösenordet och börja nytt: med iTunes, iCloud eller återställningsläge.

  • iTunes: Om du har fysisk åtkomst till din iPhone, synkronisera den regelbundet med en dator och ha den där datorn i närheten, detta kan vara det enklaste alternativet. Få steg-för-steg-instruktioner om hur du använder iTunes för att radera och återställa din iPhone i Hur du återställer din iPhone från en säkerhetskopia.
  • iCloud: Om du har aktiverat Hitta min iPhone på din enhet kan du radera den med iCloud. Använd det här alternativet om du inte har tillgång till telefonen eller synkroniserar telefonen med iCloud och inte iTunes. Kolla in dessa instruktioner om hur du använder iCloud för att radera din iPhone.

Radera iPhone -knappen i iCloud

  • Återställningsläge: Detta är ditt enda alternativ om du aldrig har synkroniserat din telefon med iTunes eller iCloud. I så fall kommer du förmodligen inte att säkerhetskopiera dina data och förlora det som finns på din telefon. Det är inte bra, men åtminstone kan du använda telefonen igen. Läs detta för att lära dig hur du sätter din iPhone i återställningsläge.

Person som håller iPhone med ikoner för återställningsläge på skärmen

Vad du ska göra efter att du har raderat din iPhone

Oavsett vilket av dessa alternativ du använder kommer du att få en iPhone som är i det tillstånd den var när du först tog den ur lådan. Du har tre alternativ för ditt nästa steg:

  • Konfigurera iPhone från grunden: Välj detta om du vill börja helt fräsch med din iPhone och inte vill återställa data (eller inte har någon att återställa).
  • Återställa från säkerhetskopia: Detta är bäst om du har en säkerhetskopia av dina data, antingen på iTunes eller iCloud och vill lägga tillbaka den på din telefon. Vi har instruktionerna för att återställa en iPhone från säkerhetskopiering.
  • Ladda ner innehåll igen: Även om du inte hade en säkerhetskopia kan du ladda ner nästan allt du har köpt från iTunes, App och Apple Books Stores till din enhet. Lär dig hur du laddar ner iPhone -inköp igen.

Ställ sedan in ett nytt lösenord på din iPhone – och se till att det är ett du kan komma ihåg! I vissa fall kan du stöta på problem med att återställa din iPhone som hindrar dig från att slutföra processen. Om du stöter på det här problemet kan du lära dig hur du löser det i Hur du åtgärdar iPhone -fel 4013.

Vad händer om du har glömt begränsningar eller lösenord för skärmtid?

Det finns en annan typ av lösenord du kan ha på din iOS -enhet: lösenordet som skyddar begränsningar eller skärmtid. Detta lösenord tillåter föräldrar eller IT -administratörer att blockera vissa appar eller funktioner och hindrar alla som inte känner till lösenordet från att ändra dessa inställningar. Men vad händer om du är förälder eller administratör och du glömmer lösenordet? I så fall fungerar de alternativ som nämnts tidigare för att radera och återställa från säkerhetskopiering. Om du inte vill göra det kan tredjepartsprogram hjälpa dig att kringgå detta lösenord och återfå åtkomst till din enhet. Vi har inte testat alla alternativ där ute, så lite forskning på din favorit sökmotor är din bästa insats för att hitta ett verktyg som kan hjälpa.

Sammanfattningen om att glömma ett iPhone -lösenord

IPhone: s lösenordsfunktion är stark är bra för säkerheten men dåligt om du glömmer ditt lösenord. Låt inte ett glömt lösenord hindra dig från att använda ett lösenord i framtiden; det är för viktigt för säkerheten. Se bara till att nästa gång du använder ett lösenord som är lättare för dig att komma ihåg (men inte för lätt att gissa!)