Skip to content

Google Nest Audio-pris, utgivningsdatum, specifikationer och nyheter

30 de juni de 2021
nest audio speaker colors c61262dde4b2439fadcda1212b73a72b

Nest Audio är efterföljaren till det ursprungliga Google Home från 2016. Det är inte den största eller minsta smarta högtalaren i Googles sortiment, och det är inte heller den mest eller billigaste, men den erbjuder några förbättrade funktioner och uppgraderad hårdvara.

När släpps Google Nest Audio?

Nest Audio tillkännagavs den 30 september 2020. Den lanserades i Google Store och andra återförsäljare i USA, Kanada och Indien den 5 oktober. Target, Best Buy och andra butiker i 21 länder började erbjuda den smarta högtalaren den oktober 15.

Google Nest Audio-pris

Nest Audio är prissatt till 99,99 dollar i USA, 30 dollar mindre än det ursprungliga Google Home när det först kom ut och samma pris som vissa konkurrerande högtalare som Apples HomePod mini.

De senaste Google Nest Audio News

Kolla in vårt smarta hubbnav för allt vi har på smarta hem-enheter.

Google Nest Audio-funktioner

Jämfört med det ursprungliga Google Home är Nest Audio lättare att lyssna på. Inte bara är den 75% högre med bas som enligt uppgift är 50% starkare, den anpassar sig också automatiskt med hjälp av en funktion som Google kallar Media EQ till vad du än lyssnar på. Liknande är Ambient IQ som justerar volymen på Nest Audio som svar på andra ljud i rummet. Om du kör vakuum medan du lyssnar på en ljudbok kommer ljudet att öka automatiskt så att du fortfarande kan höra det. Amerikanska kunder kan också njuta av snabbare svar från Google Assistant än det ursprungliga Google Home eftersom en del av assistentens processorkraft kan göras helt offline på själva enheten. Enligt Google lär sig Nest Audio dina vanligaste musikkommandon och svarar två gånger snabbare än det ursprungliga Google Home.

Listan över funktioner är omfattande, men några höjdpunkter inkluderar att lyssna på musik och podcasts, höra väderprognosen, styra dina andra smarta hemenheter, skapa en inköpslista, hitta recept online och använda Nest Aware för att upptäcka saker runt ditt hus som trasiga glas eller röklarm.

Specifikationer och hårdvara för Google Nest Audio

Nest Audio finns i fem färger och tyget, höljet, foten och några andra delar består av 70% återvunnen plast. Jämfört med det ursprungliga Google Home är Google Nest Audio uppgraderat till Bluetooth 5.0 från 4.1, står över en tum längre och väger mer än dubbelt, har en något kortare strömkabel, saknar ett 3,5 mm ljuduttag och innehåller en extra mikrofon.

Nest Audio Specifikationer
Mått Höjd: 6,89 ”/ Bredd: 4,89” / Djup: 3,07 ”
Färger Krita, kol, salvia, sand, himmel
Anslutning 802.11b / g / n / ac Wi-Fi / Bluetooth 5.0 / Chromecast
Kraft och portar 30W, 24V extern adapter / DC-uttag
Ljud 75 mm bashögtalare och 19 mm diskant / 3 fjärrfältmikrofoner / 2-stegs mikrofonavstängning
Teknologi Google Assistant / Voice Match
Sensorer Kapacitiva beröringskontroller / 3 mikrofoner på långt håll
Processor Quad Core A53 1,8 GHz / högpresterande ML-maskinvara
OS-support Android / iOS