Skip to content

Google Pixel 5a-pris, släppdatum, specifikationer, rykten och nyheter

24 de juni de 2021
77cb59 51bb512fdbe04004a51437e75f3d1cf4

Även om Pixel 4a anlände bara en månad tidigare följde Googles senaste telefon strax efter. Pixel 5 fungerar på 5G-nätverk, har en mindre ram än Pixel 4 och kommer med Android 11 förinstallerad. Nu är Pixel 5a planerad för ankomst 2021.

 

När släpps Pixel 5a?

Telefontillverkare har för vana att förvirra oss med små iterationer till deras sortiment. Detta har varit sant för Google Pixel och ser ut att vara vad som kommer att hända med Pixel 5-serien också. Så vad är Pixel 5a? Enligt Steve H.McFly kommer det att se ut precis som Pixel 4a 5G, som nästan är en tvilling till Pixel 5. Med andra ord kan Pixel 5 och 5a vara svåra att skilja på genom att bara titta utifrån. Det förväntas komma med samma 6,2 ”-skärm, dubbla objektivkamera och punch-hål selfie-kamera som Pixel 4a 5G. Om sunt förnuft råder, kommer 5a inte bara att vara en kopia av en tidigare telefon. något, eller mer än en sak, som skiljer det åt. Men för att vara säker måste vi vänta på mer information. Sidanot: Google släpper också Pixel 6 snart.

Lifewires uppskattningsdatum

På grund av problem med försörjningskedjan kommer telefonen att ha en begränsad release men kommer enligt Google att finnas tillgänglig i år i USA och Japan längs samma tidslinje som förra årets a-serie-telefon. Eftersom 4a tillkännagavs i september tror vi att 5a kommer att bekräftas i samma månad i år.

 

Pixel 5a förbeställningar

Pixel 5a förbeställningar kommer att finnas tillgängliga när det officiella meddelandet om dem kommer från Google. Pixel 5 och 4a 5G är för närvarande tillgängliga från Googles onlinebutik och en mängd olika återförsäljare som Verizon och T-Mobile. Telefonerna finns i USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Japan, Taiwan och Australien.

 

Pixel 5a Pris

Priset på Pixel 5a kan antas. Om prissättning för 4a är någon vägledning, kommer 5a sannolikt att börja på under $ 400-nivån. Pixel 5 börjar på $ 699. Som jämförelse var Pixel 4 vid lanseringen av Pixel 5 $ 799 och Pixel 4a $ 349.

 

De senaste nyheterna om Pixel 5a

Du kan få fler smartphone-nyheter från Lifewire. Här är rykten och andra berättelser om nästa Google Pixel:

 

Pixel 5a-design

Inte överraskande är det ryktet att Pixel 5a ser väsentligen ut som Pixel 4a och Pixel 5. Med samma hålkamera överst till vänster och en fyrkantig kameramodul på baksidan är det troligtvis svårt att skilja den här telefonen från varandra från de senaste upprepningarna. Liksom andra telefoner med en fingeravtrycksläsare kommer 5a förmodligen att placera den precis nedanför och mitt på kameran. Steve Hemmerstoffer från Voice släppte spekulativa bilder av telefonen redan i februari:

 

Pixel 5a vs Pixel 4a

Det skulle vara meningslöst för Google att utveckla en telefon som 100% efterliknar en tidigare telefon. Så även om de kanske låter lika förväntar vi oss vissa skillnader mellan Pixel 5a och Pixel 4a. Med det sagt förväntar vi oss att det liknar Pixel 5. Pixel 5 förlorade Face Unlock och den gestavkännande teknik som Pixel 4 har, vilket beror på dess kant-till-kant-skärm. Dessa sensorer är placerade i den övre ramen, som saknas i Pixel 5. Vi förväntar oss inte att detta kommer att vara annorlunda i 5a. Pixel 4a 5G stöder 5G medan Pixel 4 och 4a inte gör det. Samma inställning kommer sannolikt att finnas tillgänglig med 5a: en version kommer att kallas Pixel 5a (5G) och en annan (om det finns två) kommer att släppa stöd för nästa generations trådlösa hårdvara och bara arbeta med 4G-nätverk. Några andra förbättringar som vi förväntar oss inkluderar ett större batteri för en längre laddning och lite mer RAM (stötte upp till 8 GB som Pixel 5). Lagringskapaciteten kommer förmodligen att förbli på 128 GB som Pixel 4a.

 

Pixel 5a specifikationer och hårdvara

Nedan visas de förväntade Pixel 5a-specifikationerna och hårdvaruinformation. Naturligtvis kommer vi att uppdatera den här tabellen när läckage kommer närmare släppdatumet.

Pixel 5a specifikationer
Visa FHD + OLED / 6,2 tum
Batteri och laddning 4.080mAh / 18W snabbladdning / Trådlös laddning
Processor Qualcomm Snapdragon 765G
Minne och lagring 8 GB RAM / 128 GB
Kamera 12MP / 16MP
Sensorer Närhet / Accelerometer / Fingeravtryck (bakmonterad) / Gyrometer / Kompass / Barometer
Knappar och portar USB Type-C 3.1 / Strömbrytare / Volymkontroller
SIM-kort Enkelt Nano-SIM och / eller eSIM
Audio Stereohögtalare / Tre mikrofoner / 3,5 mm hörlursuttag
Trådlös Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac dubbelband / Wi-Fi Direct / DLNA / Bluetooth 5.0, A2DP, aptX HD
Nätverk GSM / HSPA / LTE / 5G
Färger Bara svart, Sorta Sage
OS Android 11