Skip to content

Google Pixel Fold: Pris, släppdatum, specifikationer, nyheter och rykten

21 de juni de 2021
pixel.fold .1copy f8b879da5bc44615af9a278db3152f33

Efter andra stora telefontillverkare som flyttar in i det vikbara telefonutrymmet är Google, som verkar lansera en av sina egna. Ryktas om att kallas Pixel Fold, det kan ha tre skärmar och inkludera företagets interna chip.

När släpps Pixel Fold?

Enligt CNET bekräftade en utvecklare på Google att Google har prototypat på vikbar telefonteknik under lång tid, men att ett användningsfall ännu inte var klart. Det var under 2019. Sedan dess har det släppts och rykten om vikbara telefoner från andra företag, inklusive Apples hopfällbara telefon. 9to5Google fick information om ett släppdatum för den hopfällbara Pixel från ett läckt dokument ”Q4 2021” tidsram. En annan indikator på att vi kunde se denna enhet 2021 är en rapport från TheElec, som tidigare i år uppgav att Samsung Display utvecklar vikbara OLED-paneler för Google. Serieläckaren Jon Prosser stöder dessa datum.

Vi kommer också med det sena 2021-släppdatumet, möjligen runt september eller oktober. Detta skulle innebära att den kunde släppas ungefär samma tid som Pixel 6.

Google Pixel Fold-prisrykten

Komponenter som lagring, kameror och processor driver vanligtvis priset på en ny telefon. Dessutom har en vikbar enhet fler delar än en som inte gör det; tre gånger skärmen fastigheter kommer definitivt inte att bli obemärkt när prissätta denna telefon. Ny teknik kostar mer, och om den kombineras med ytterligare komplexitet är det lätt att se varför enheter som Galaxy Z Fold2 lanseras till 2000 dollar. Googles Pixel Fold kommer inte att vara annorlunda. Naturligtvis kan Google mycket väl introducera det till ett mer konkurrenskraftigt pris, men förvänta dig inte att dela över samma som för en Pixel 5. Det kommer helt enkelt inte att vara jämförbart. Låt oss överväga att telefonen i princip kommer att vara identisk med den senaste standardpixeln, endast med flera skärmar. Prishöjningen kommer med all sannolikhet att närma sig $ 2K-märket. Men om rykten är sanna och Google kommer att använda sitt eget chip, kan detta svänga priset lite.

Pixelveck renderas.

Förbeställ information

Detaljer om förbeställning kommer att vara tydliga efter att Google meddelat telefonen.

Google Pixel Fold-funktioner

Den hopfällbara Pixel kommer utan tvekan att se annorlunda ut än någon av företagets tidigare Googles Pixel-telefoner. Men vi förväntar oss inte för mycket att ändra funktionsmässigt förutom de uppenbara förbättringarna som aktiverats med extra skärmar. Det kommer fortfarande att finnas en framåtriktad och bakre kamera, högtalare, Bluetooth, etc., som alla moderna telefoner. Medan Pixel 5 avlägsnade ansiktslåsning till förmån för en fingeravtrycksläsare är den fortfarande uppe i luften om vilken som kommer fram till Pixel Fold. Android 12 kommer i september, precis i tid för att inkluderas på den här telefonen.

Google behöver inte göra några betydande ändringar för att rymma skärmen på surfplattformat eftersom det redan utvecklar operativsystemet som körs på hopfällbara enheter från andra företag. Om något kommer Fold att stödja unika multitasking-funktioner som tävlingen och pixlar med mindre skärm för närvarande inte har. Det kan finnas några spännande sätt som Google hanterar vad som händer när telefonen viks med flera skärmar. När du tittar på en film i surfplatteläge kan det (och förmodligen borde) automatiskt fortsätta videon på utsidan. Naturligtvis vet vi mer när vi kommer närmare lanseringen och ser ytterligare läckor.

Specifikationer och hårdvara för Pixel Fold

Vi kan ännu inte bekräfta hur stor skärmen blir, men enligt TheElec, som fick information om Googles beställning av OLED-paneler, säger att den är ”cirka 7,6 tum i storlek”. Vissa rykten har föreslagit att vi kommer att se tre skärmar, som Samsungs Galaxy Z Fold2. Samsungs telefon har också en 7,6-tums skärm, vilket betyder att den kan se mycket ut som den enheten från utsidan. YouTuber Waqar Khan visar upp några återgivningar av hur en vikbar Pixel kan se ut i den här videon med Pixel 5 som inspiration. Du kan se hur tre skärmar kan se ut på en hopfällbar Pixel:

Google publicerade två patent i januari 2021 (här och här) för en hopfällbar enhet. Det är oklart om det är för en telefon eller något helt annat som en e-läsare – illustrationerna visar inte en kamera som de flesta ritningar (även om den kan vara under skärmen) – men vi kommer att hålla ett öga på det. Precis som Pixel 6 förväntar sig experter att Pixel Fold kommer att ha GS101 Whitechapel-chipet, Googles system på ett chip (SoC). Pixel 5 har en 12,2 MP bakre kamera med dubbla pixlar och en 8 MP främre kamera. Vi kunde se detta upprepas i Pixel Fold eller något helt annat med tanke på den större skärmstorleken. Vi övervakar ofta rykten om Pixel Fold och kommer att uppdatera den här sidan med allt relevant.

Specifikationer för Pixel Fold (ryktet)
Visa OLED / 7,6 tum
Chipset Whitechapel
Minne och lagring 8 GB RAM / 128 GB
Kamera 12MP / 16MP
Sensorer Närhet / Accelerometer / Fingerprint / Gyrometer / Kompass / Barometer
Knappar och portar USB Type-C 3.1 / Strömbrytare / Volymkontroller
SIM-kort Enkelt Nano-SIM och / eller eSIM
Audio Stereohögtalare / 3,5 mm hörlursuttag
Trådlös Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac dubbelband / Wi-Fi Direct / DLNA / Bluetooth 5.0, A2DP, aptX HD
Nätverk GSM / HSPA / LTE / 5G
OS Android 12

De senaste nyheterna om Pixel Fold

Du kan få fler smartphone-nyheter från Lifewire. Här är relaterade historier och några av de senaste rykten vi har hittat på Pixel Fold: FAQ

  • Har Google Pixel-telefonen avvecklats?

    Google avbröt Pixel 4 och Pixel 4 XL i augusti 2020, men Pixel 4A, Pixel 5 och Pixel 4A 5G är för närvarande tillgängliga, och vi förväntar oss att se många fler nya modeller.

  • Vad är den billigaste hopfällbara telefonen jag kan köpa?

    För att hitta den billigaste hopfällbara telefonen till dig, överväga rabatter från tillverkare, inbyteserbjudanden, operatörserbjudanden, renoverade priser och försäljnings- eller begagnade priser. Priserna varierar också mycket beroende på lagrings- och RAM-alternativ. En Microsoft Surface Duo börjar på 1399 $, men du kan hitta ett erbjudande på Amazon för mindre än 1 000 $. På samma sätt säljs en Samsung Galaxy Z Fold för cirka 1 800 dollar, men du kan få renoverade versioner för cirka 800 dollar.