Skip to content

Högteknologiska kantkontroller kan hota integriteten

24 de juni de 2021
GettyImages 1245175680 b846aff0658540f6b1e365be4ce58d0e

Viktiga takeaways

  • Tull- och gränsskydd planerar att använda ansiktsigenkänning för att identifiera varje resenär som kommer in i landet år 2025.
  • Department of Homeland Security kan nu extrahera en telefons platshistorik, information om sociala medier, foton och videor.
  • Programvaran är fortfarande inte tillräckligt exakt för att förhindra falska matchningar.
  • Hur information som samlas in vid gränserna delas mellan myndigheter är viktigt för att skydda integriteten.

Erik Learned-Miller flög förra året från Hartford, Connecticut till en konferens i Seoul, Sydkorea när han märkte kameror som skannade ansiktet på flygplatsen. En amerikansk myndighet använde ansiktsigenkänning för att identifiera honom, sa han. ”Jag hade lite oro”, sa Learned-Miller, en professor i datavetenskap vid University of Massachusetts, som studerar ansiktsigenkänningsteknik, i en telefonintervju. ”Det är oroande att mitt ansikte kan hamna i en databas som används av en annan myndighet.” Learned-Miller är bland det ökande antalet resenärer som utsätts för högteknologisk identifiering och datasökning vid USA: s gränser. Vissa experter på medborgerliga friheter säger att användningen av sådan teknik hotar integriteten. Tidigare i år meddelade Tull- och gränsskyddet (CBP) att varje fotgängare som kommer in i landet från Mexiko snart kommer att identifieras med hjälp av biometrisk ansiktsjämförelsesteknik vid Brownsville Port of Entry. Tidigare sade CBP-tjänstemän att byrån kommer att använda ansiktsigenkänning för att identifiera varje resenär som kommer in i landet år 2025. I juli redogjorde Department of Homeland Security för de verktyg som den nu kan använda för att extrahera en telefons data, inklusive dess platshistorik, information om sociala medier , foton och videor.

Inför fakta

Ansiktsigenkänning använder kameror och datorer för att jämföra bilder av resenärer med pass och ID-bilder i regeringsregister, enligt CBP. Byrån har använt tekniken ”för att förbjuda mer än 250 bedragare som försökte korsa sydvästra gränsen med hjälp av en annan persons resedokument” sedan september 2018, enligt ett pressmeddelande. Tekniken används också för att screena resenärer som kommer in i USA på flygplatser.

Ett problem med ansiktsigenkänningsteknik är att den fortfarande inte är tillräckligt exakt för att förhindra falska matchningar. Till exempel identifierar nuvarande ansiktsigenkänningssystem ofta personer i färg, sa Learned-Miller. Han pekade på det senaste fallet med Robert Williams, en svart man som bor i en förort till Detroit, Michigan, som missidentifierades av programvaran och arresterades för ett brott han inte begick. Sekretessadvokaten Susan Hintze ifrågasatte också noggrannheten i ansiktsigenkänningstekniken och kallade den ”mycket framväxande när det gäller dess förmåga” att exakt upptäcka människor. ”Dessa system är mer benägna att missidentifiera människor i färg snarare än vita människor”, tillade hon via telefonintervju. ”Det stora problemet här är att många människor vid gränsen är färgade, så chansen att bli felidentifierad är ganska hög. Det är olämpligt att använda den här tekniken tills den har förbättrats. ”

CBP säger att de ansiktsigenkänningssystem som den använder är utformade för att skydda integriteten. I sitt pressmeddelande förklarar byrån att den har ”använt starka tekniska säkerhetsgarantier och har begränsat mängden personligt identifierbar information som används i den nya biometriska processen. ”Nya bilder av amerikanska medborgare kommer att raderas inom 12 timmar. Foton av utländska medborgare kommer att lagras i ett säkert DHS-system. ” Amerikanska medborgare som reser över gränsen kan välja bort ansiktsigenkänning genom att begära en manuell dokumentkontroll, enligt byrån.

Din telefon är inte säker

Gränsvakt agenter söker också telefoner och datorer, enligt en färsk rapport. Agenter kan kopiera digitala enheter – inklusive mobiltelefoner och surfplattor – när resenärer passerar gränsen och samlar in data inklusive kontakter, samtalsloggar, e-post och information om sociala medier. DHS och gränsagenter tilläts söka enheter utan en order tills en domstol avgjorde förfarandet förra året. Nu samlas de flesta sökningar på elektroniska enheter med teckningsoptioner, säger rapporten. Men dokumentet skisserade också breda kategorier där resenärers enheter kan sökas utan teckningsoptioner, inklusive när resenärens samtycke ges, enheter som är ”förlorade” och ”om det finns ett överhängande hot mot allmänhetens eller lagens säkerhet verkställighet, såsom en livs- eller dödssituation. ” Brenda Leong, seniorråd och chef för artificiell intelligens och etik vid Future of Privacy Forum sa att insamling av mobiltelefondata vid gränsen väcker integritetsproblem. ”Mängden data tillgänglig via mobiltelefon och relaterade appar och molnlagring och spårningsdata från leverantörer och så vidare är otroligt omfattande, så självklart [it] skapar betydande integritetsproblem, ”förklarade Leong i telefon.

Flera säkerhetskameror som tittar på en låst smartphone

Hur informationen som samlas in vid gränserna delas mellan myndigheter är nyckeln till att skydda integriteten. ”För att dela data mellan byråer krävs i allmänhet tillstånd, du kan inte bara lämna över data”, säger Leong. ”CBP kan inte bara överlämna data till IRS eller någon annan i regeringen. Vi måste se på om förfrågningar om informationsdelning görs felaktigt. ” Säkerhetsåtgärder måste införas för att säkerställa att de insamlade uppgifterna inte missbrukas, säger observatörer. Uppgifter som samlas in om resenärer bör förvaras under en begränsad tid och endast användas för det angivna ändamålet, föreslog Learned-Miller. ”Det finns potential för missbruk av systemet, så om människor tar din bild för ett auktoriserat ändamål, men sedan använder den för obehöriga ändamål, är det ett allvarligt bekymmer.” Learned-Miller efterlyste en oberoende federal myndighet för att reglera användningen av ansiktsigenkänningsteknik och sade ”det måste granskas och avslöjas för att säkerställa att regler följs.”