Skip to content

Hur Apple kunde använda iPhones hemliga omvänd laddare

23 de juni de 2021
ScreenShot2020 10 30at11.39.49AM 7808a91adf964e5fa8ace3df0937a285

Viktiga takeaways

  • MagSafe-laddningsringen i iPhone 12 kan ladda tillbehör.
  • RFID-chips inuti Apples iPhone 12-fodral berättar för iPhone vilken färg fodralet har.
  • Enligt FCC-arkiv kan iPhone 12 leverera upp till fem watt.

MagSafe magnetiska laddningscirkel på baksidan av iPhone 12 har en dold, hemlig funktion. Förutom att ladda iPhone kan den ”omladda” andra prylar och pressa dem med sitt eget batteri. Föreställ dig att du kopplar in din iPhone för att ladda den med hjälp av standard Lightning-kabeln och placerar ditt AirPods-fodral på baksidan av telefonen för att ladda det samtidigt. Denna omvända laddningsfunktion finns precis i iPhone 12 som du har i din hand, enligt Apples egna FCC-arkiv. ”Förutom att kunna laddas av en WPT-laddare (puck), iPhone-modeller 2020 stöder också WPT-laddningsfunktion vid 360 kHz för att ladda tillbehör”, säger inledningen i en FCC-arkivering. Sedan kommer en ganska rörig mening som antyder Apples framtida planer:” För närvarande är det enda tillbehöret som kan laddas av iPhones ett externt potentiellt äpple [sic] tillbehör i framtiden. ”

Vad är MagSafe Ring?

IPhone 12 har en magnetring i bakpanelen som kan fästas på olika tillbehör. Dessa inkluderar Apples egen magnetiska puckladdare, men också Apples sortiment av iPhone 12-skal. Dessa fodral innehåller kompatibla magneter, men de har också ett inbäddat RFID-chip. Detta chip kan läsas av iPhone. I det här fallet berättar det för iPhone 12 färgen på fodralet, så det kan anpassa vissa displayelement för att matcha det.

Men bara för skojs skull, låt oss överväga vilka typer av funktioner och tillbehör som kan göras för att dra nytta av dessa två inbyggda tekniker: omvänd laddare och RFID-kommunikation.

AirPods laddare

Detta är det mest uppenbara och exemplet jag använde ovan. AirPods finns redan i Qi-kompatibla kontaktladdningsfall. Om du skulle kunna ladda AirPods från iPhone behöver du en kabel mindre på nattduksbordet, men du kan också ge AirPods en nödsituation på språng från iPhones eget batteri.

iPad till iPhone

Om MagSafe kommer till framtida iPads kan du ladda din iPhone från iPad: s relativt stora batteri. Det här kanske inte är praktiskt för vardaglig laddning, men i nödsituationer, utan ens en Lightning-USB-C-kabel för att hjälpa till, kan det vara bra.

Apples anställda jämför tjockleken på en iPhone och en ny iPad mini

Drivande högtalare

Enligt Gränsen, iPhone: s omvänd laddare kan mata ut upp till fem watt ström. Det räcker för fem volt vid en förstärkare, vilket ligger inom USB-området. Så vad sägs om en högtalare som du kan knäppa på baksidan av iPhone? Det skulle drivas av iPhone och kan också innehålla ett RFID-chip som gör att Bluetooth kan kopplas omedelbart med iPhone. Snäpp dem bara ihop så kommer musiken ut.

Para ihop spelkontroller

Vi presenterade idén om en MagSafe-spelkontroll i vår artikel om MagSafe-tillbehör som vi vill ha för iPhone 12, men det var bara för att du kunde hålla fast saken på baksidan av iPhone. Nu när vi vet att det kan leverera ström blir det mer intressant. Styrenheten kan vara mycket smalare, till exempel eftersom den inte behöver sitt eget batteri. Eller om det hade ett batteri kan iPhone ladda det. RFID-funktionerna kan också göra parningen mycket enklare, så du kan kanske ha en enda handkontroll för din hemkonsol och din iPhone, och den skulle automatiskt anslutas till den enhet du för närvarande använder.

E-bläckfodral

E-Ink-fodral finns redan för iPhone. Jag har testat en, och det var ett skräp. Men i princip kan en e-bläckpanel på baksidan av din iPhone vara väldigt praktisk. E-bläck, precis som en Kindle, använder bara ström när det ändras och syns i solljus, precis som papper.

InkCase för iPhone Plus med meddelandet "Var bara dig själv"

Tänk dig att du har din inköpslista på baksidan av din iPhone så att du inte behöver fortsätta låsa upp din iPhone medan du bär en mask i snabbköpet. Eller visa en karta på baksidan eller till och med använda den för att läsa en bok.

Kontroll av kamerans blixt

IPhone har redan en anständig ”blixt” på baksidan, men den kan vara lite hård. Det beror på att den är liten – ju mindre ljuskällan är, desto skarpare skuggorna kastar den och desto mindre smickrande ljuset. En LED-lampa på baksidan av iPhone skulle vara bra för video och stillbilder. Som en bonus kunde den uppdaterade programvaran i Camera-appen bara aktivera blixt när det behövs.

Vad sägs om AirTags?

Antagligen skulle Apple behöva aktivera omvänd laddning med programvara och göra tillbehör tillgängliga. Men det faktum att det nämns i en FCC-arkivering snarare än en spekulativ patentansökan betyder att Apple faktiskt kan vara redo att distribuera något. Och att något kan vara AirTags, Apples länge förväntade spårningspuckar, som låter dig hitta dina förlorade nycklar som de befintliga Tile-spårarna. Oavsett orsaken till den här lilla MagSafe-dolda funktionen kan det leda till några spännande tillbehör. Vi kan inte vänta med att se vad tredjeparts gadgetproducenter kommer att göra med det.