Skip to content

Hur du åtgärdar Dsetup.dll hittades inte eller saknas fel

8 de augusti de 2021
dsetup dll error message 5abe458d3418c60037edd688

Till skillnad från många andra DLL -fel som kan ha komplicerade orsaker och korrigeringar orsakas dsetup.dll -problem på ett eller annat sätt av ett enda problem – något slags problem med Microsoft DirectX. Filen dsetup.dll är en av många filer i DirectX -programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas dsetup.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program. Det finns flera olika sätt som dsetup.dll -fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se dsetup.dll -fel. Dsetup.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom dsetup.dll inte hittades. Ominstallation av programmet kan lösa detta problem
Kan inte hitta [PATH] dsetup.dll
Filen dsetup.dll saknas
Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: dsetup.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen
Det gick inte att hitta dsetup.dll

Dsetup.dll -felmeddelandet kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, men det syns oftast i videospel. Du kanske ser det här felet när spelet startas först men det kan också visas när ett spel har laddats men strax innan spelet börjar. Tree of Saviour är ett exempel på ett spel som har varit känt för att generera dsetup.dll -fel, men det finns förmodligen andra också. Felmeddelandet dsetup.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Hur du åtgärdar Dsetup.dll -fel

Ladda inte ner dsetup.dll från en DLL -nedladdningswebbplats. Det finns många anledningar till att nedladdning av en DLL -fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av dsetup.dll är det bäst att skaffa den från den ursprungliga, legitima källan. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av dsetup.dll -felet.

  1. Återställ dsetup.dll från papperskorgen. Den enklaste orsaken till en ”saknad” dsetup.dll -fil är att du av misstag har raderat den. Om du misstänker att du av misstag har raderat dsetup.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa dsetup.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en raderad kopia av dsetup.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

  2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att om du uppgraderar till den senaste versionen av DirectX kommer fsetet dsetup.dll inte att hittas. Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så var noga med att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma. Samma DirectX -installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista och XP. Det kommer att ersätta alla saknade DirectX 11, DirectX 10 eller DirectX 9 -filer.

  3. Om vi ​​antar att den senaste DirectX -versionen från Microsoft inte åtgärdar dsetup.dll -felet du får, leta efter ett DirectX -installationsprogram på ditt spel- eller program -CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller ett annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan. Ibland, men inte ofta, passar DirectX -versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som är tillgänglig online.

  4. Installera om programmet som använder dsetup.dll -filen. Om dsetup.dll DLL -fel uppstår när du använder ett visst program bör ominstallering av programmet ersätta filen.

  5. Om du ser dsetup.dll -felet i ett Steam -spel, gå in i spelets installationskatalog och ta bort alla XML -filer i mappen ”release”. Kontrollera därefter spelfilernas integritet. Leta också efter två DLL -filer där och kopiera dem till ”release/patch/DirectX /mappen och öppna sedan spelet från /release/patch/ mapp.

  6. Återställ dsetup.dll -filen från det senaste DirectX -paketet. Om ovanstående felsökningssteg ovan inte har fungerat för att lösa dsetup.dll -felet kan du försöka extrahera dsetup.dll -filen individuellt från DirectX -paketet.

  7. Kör en virus/malware -skanning av hela ditt system. Vissa dsetup.dll -fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL -filen. Det är till och med möjligt att dsetup.dll -felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

  8. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att dsetup.dll -felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

  9. Uppdatera drivrutinerna för maskinvaruenheter som kan vara relaterade till dsetup.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande ”Filen dsetup.dll saknas” när du spelar ett 3D -videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda det här problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.