Skip to content

Hur du åtgärdar Nspr4.dll inte hittas eller saknas fel

15 de september de 2021
nspr4 dll error message e72b4ae5dbe94b97b7325142abd87190

Nspr4.dll -fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av nspr4 DLL -filen. I vissa fall kan nspr4.dll -fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig programproblem eller till och med ett maskinvarufel. Felmeddelandet nspr4.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Nspr4.dll -fel

Det finns flera olika sätt som nspr4.dll -fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se nspr4.dll -fel.

 • Nspr4.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom nspr4.dll inte hittades. Ominstallation av programmet kan lösa detta problem
 • Kan inte hitta [PATH] nspr4.dll
 • Filen nspr4.dll saknas
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: nspr4.dll. Vänligen installera [APPLICATION] på nytt

Nspr4.dll -felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows -installation. Kontexten för nspr4.dll -felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Nspr4.dll -fel

Ladda inte ner nspr4.dll från en ”DLL -nedladdnings” webbplats. Det finns många anledningar till att nedladdning av en DLL -fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av nspr4.dll är det bäst att skaffa den från den ursprungliga, legitima källan. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av nspr4.dll -felet.

 1. Återställ nspr4.dll från papperskorgen. Den enklaste orsaken till en ”saknad” nspr4.dll -fil är att du av misstag har raderat den. Om du misstänker att du av misstag har raderat nspr4.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa nspr4.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en raderad kopia av nspr4.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus/malware -skanning av hela ditt system. Vissa nspr4.dll -fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL -filen. Det är till och med möjligt att nspr4.dll -felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att nspr4.dll -felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen nspr4.dll. Om nspr4.dll DLL -fel uppstår när du använder ett visst program bör ominstallering av programmet ersätta filen. Försök ditt bästa för att slutföra detta steg. Att ominstallera programmet som tillhandahåller nspr4.dll -filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL -fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för maskinvaruenheter som kan vara relaterade till nspr4.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande ”Filen nspr4.dll saknas” när du spelar ett 3D -videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Filen nspr4.dll är kanske eller inte relaterad till grafikkort – detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på sammanhanget med felet och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om nspr4.dll -fel började efter uppdatering av en viss maskinvaruenhets drivrutin.

 7. Kör kommandot sfc/scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av nspr4.dll -filen. Om denna DLL -fil tillhandahålls av Microsoft, bör systemfilkontrollverktyget återställa den.

 8. Installera alla tillgängliga Windows -uppdateringar. Många servicepaket och andra patchar ersätter eller uppdaterar några av hundratals Microsoft -distribuerade DLL -filer på din dator. Filen nspr4.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan din hårddisk. Vi har lämnat majoriteten av maskinvarufelsökningen till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka nspr4.dll -fel när de misslyckas. Om maskinvaran misslyckas med något av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda felsökningsråden för nspr4.dll ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation starta alla Windows DLL -filer till sina fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera nspr4.dll -relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare -program kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga nspr4.dll registerposter som kan orsaka DLL -felet.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar nspr4.dll -felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att åtgärda nspr4.dll -felet med ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några nspr4.dll -fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL -problem bara vara maskinvarurelaterat.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda detta DLL -problem själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.