Skip to content

Hur du kontrollerar din iPad-garantistatus

30 de juli de 2021
GettyImages 583688272 f682284280694c0bae45d813dff3acba

Som alla andra enheter är en iPad utsatt för olyckor, defekter och prestandaproblem. Den goda nyheten är att du kanske kan lösa något av dessa problem genom att dra nytta av din Apple-garanti, även känd som AppleCare. Informationen i den här artikeln gäller iPads som kör iPadOS 13, iOS 12 och iOS 11.

Vad är AppleCare?

AppleCare är tillverkarens garantiservice som Apple tillhandahåller för sina enheter, som iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook, HomePods och mer. Tjänsten får ingen extra kostnad för användaren, men den erbjuder endast begränsad täckning under ett år och täcker endast scenarier med felaktig hårdvara eller prestanda. Om ett år inte verkar vara tillräckligt med tid ger Apple en utökad garantiservice som kallas AppleCare + mot en engångsavgift. Beroende på vilken typ av skada din enhet har kan det fortfarande finnas en extra avgift. För en iPad, om problemet beror på oavsiktlig skada som vattenskador eller en sprucken skärm, måste du betala en självrisk på 49 USD plus tillämpliga skatter. Om du inte köpte den utökade garantin och inte vet om du ska skaffa AppleCare + till din iPad har du upp till 60 dagar efter inköpsdatum för att få den utökade garantin.

Hur man kontrollerar iPad-garantin online

Om du är osäker på din iPads garantistatus finns det ett enkelt sätt att söka efter det online.

 1. Leta upp serienumret på din iPad genom att öppna inställningar app och välja Allmän > Handla om.

 2. Skriv ner eller kopiera numret intill Serienummer på skärmen Om.

  Plats för serienummer i iPad-inställningar

 3. Starta din webbläsare. Stiga på https://checkcoverage.apple.com/ i URL-fältet och tryck , lämna tillbaka, eller stiga på.

  URL för garantitäckningskontroll på iPad

 4. Ange serienumret på din iPad i det angivna fältet.

 5. Ange koden som visas i bilden i lämpligt fält och välj Fortsätta.

  Apples garantistatus och supporttäckningswebbplats.

 6. Status för din garanti täcks på nästa skärm. Denna information inkluderar både gratis AppleCare-täckning och eventuell AppleCare + -täckning som du har köpt för iPad, vilket anger om den är aktiv eller har upphört att gälla.

  Garantitäckning för en iPad