Skip to content

Hur du redigerar videor på din iPhone

30 de juli de 2021
edit video iphone 573733fc3df78c6bb063ba98

Att ha en iPhone i fickan betyder att du kan spela in snygg video nästan när som helst. Ännu bättre, det finns inbyggda funktioner som redigerar videor på själva iPhone. Inget behov av extra appar eller att synkronisera videon till en dator! Foton-appen som förinstalleras på iPhone erbjuder verktygen för att redigera video. Dessa funktioner är ganska grundläggande – de låter dig bara trimma din video till dina favoritavsnitt – men de är bra för att skapa ett klipp att dela med dina vänner via e-post eller sms eller med världen på YouTube. Photos-appen är inte ett professionellt videoredigeringsverktyg. Du kan inte lägga till sofistikerade funktioner som skärmtext eller visuella eller ljudeffekter. Om du vill ha sådana funktioner är de andra apparna som diskuteras i slutet av artikeln värda att kolla in. Vill du ändra videohastigheten? Lär dig att påskynda (och sakta ner) video på en iPhone. Instruktionerna i den här artikeln skrevs med iOS 12, men videoredigeringsfunktionen finns i alla versioner från iOS 6 och uppåt. Vissa specifika steg kan skilja sig åt i andra versioner av iOS, men kärnkoncepten är desamma.

Krav för att redigera videor på iPhone

Alla moderna iPhone-modeller kan redigera videor. Faktum är att varje iPhone sedan 2009 har kunnat redigera video (förutsatt att du kör iOS 6 eller högre och det är praktiskt taget alla idag). Allt du behöver är din iPhone och lite video!

Hur man redigerar video på en iPhone

0:55 För att redigera en video på iPhone måste du ha lite en video. Spela in lite video med kameraprogrammet som medföljer iPhone (eller videoprogram från tredje part). Läs den här artikeln för instruktioner om hur du använder Camera-appen för att spela in video. När du har fått lite video, följ dessa steg:

 1. Om du just spelade in videon med kameran, tryck på rutan i det nedre vänstra hörnet och hoppa till steg 4. Om du vill redigera en video som tagits tidigare, tryck på Foton app för att starta den.

 2. I Foton, tryck på videon du vill redigera. Om du inte hittar det i iOS 12, tryck på Album -knappen längst ned på skärmen, bläddra till Mediatyper avsnittet och välj videoklipp.

  I tidigare iOS-versioner trycker du helt enkelt på Album och tryck sedan på videoklipp album.

 3. Tryck på videon du vill redigera för att öppna den.

  Skärmdump av Photos-appen på iOS 12 iPhone 8 Plus som visar en video som valts för redigering

 4. Knacka Redigera i det övre hörnet.

  Redigeringsknapp i iOS 12 Photos-appen på en iPhone 8 Plus

 5. En tidslinjefält längst ner på skärmen visar varje bild i din video. Om du vill redigera videon trycker du på och håller ned endera änden av tidslinjefältet (leta efter de vita staplarna i varje ände av stapeln).

  Redigeringsfält i iOS 12 Photos-appen på en iPhone 8 Plus

 6. Dra i endera änden av stapeln (som nu ska vara gul) för att klippa ut de delar av videon du inte vill spara. Avsnittet i videon som visas i det gula fältet är vad du sparar. I appen Foton kan du bara spara kontinuerliga delar av videon. Du kan inte klippa ut en mittdel och sy ihop början och slutet av videon.

 7. När du är nöjd med ditt val trycker du på Gjort. Om du ändrar dig och vill bli av med dina val (men ändå spara videon) trycker du lätt på Annullera.

  Klar Knapp efter redigering av en video i iOS 12s Photos-app på en iPhone 8 Plus

 8. I iOS 12 dyker en meny upp med två alternativ: Spara som nytt klipp och Annullera. Välja Spara som nytt klipp. Detta sparar den trimmade versionen av videon som en ny fil på din iPhone och lämnar originalet orörd. På så sätt kan du återvända till den för att göra andra ändringar senare.

  Spara som nytt klipp-knapp i redigeringsprocessen i iOS 12s Photos-app på en iPhone 8 Plus

  I tidigare versioner av iOS, alternativet Trim Original var tillgänglig, vilket gjorde permanent allt du klippte från originalvideon.

 9. Den redigerade videon kommer nu att finnas i din Foto album som en separat video. Du kan nu visa och dela den.

Hur man delar redigerade videor från din iPhone

Om du trycker på åtgärdsrutan (rutan och pilen) längst ner på skärmen medan du tittar på din video bör du ha följande alternativ för att dela din video:

 • AirDrop: Dela videon trådlöst direkt till en annan närliggande användare med en Apple-enhet via AirDrop. Tryck bara på namnet och fotot på personen du vill skicka det till.
 • Meddelande: Att välja meddelande importerar videon till appen Meddelanden och låter dig skicka videon som ett textmeddelande.
 • Post: Välj Mail för att importera videon i den inbyggda Mail-appen. Adressera e-postmeddelandet på samma sätt som alla andra e-postmeddelanden och skicka det.
 • Youtube: Dela din nya video på YouTube genom att trycka på den knappen. När du gör det formaterar din iPhone automatiskt videon för den webbplatsen och skickar den till ditt konto (detta kräver naturligtvis att du har ett YouTube-konto).

Andra iPhone-videoredigeringsappar

Foton-appen är inte ditt enda alternativ för redigering av video på iPhone. Några andra appar som kan hjälpa dig att redigera videor på din iPhone inkluderar:

 • iMovie: Apples iOS-version av sitt mångsidiga och kraftfulla iMovie-program för stationära datorer. Välj visuella effekter, lägg till text på skärmen och inkludera musik. Fri
 • Magisto: Den här appen använder intelligens för att automatiskt skapa en redigerad video åt dig. Det lägger också till visuella teman och musik. Gratis med köp i appen
 • Splitsa: Denna redaktör, som nu ägs av GoPro, ger dig separata spår för video och ljud för att skapa mer komplexa videor. Lägg till text på skärmen, röstberättande och animationer. Gratis med köp i appen
 • Video butik: Lägg till ljud, röstöversikter, skärmtext (inklusive animerad text) och specialeffekter som slow motion, snabb rörelse och omvänd video i den här appen. Gratis med köp i appen.

Hur du redigerar videor med iPhone-appar från tredje part

Från och med iOS 8 tillåter Apple appar att låna funktioner från varandra. I det här fallet betyder det att om du har en videoredigeringsapp på din iPhone som stöder det här alternativet kan du använda funktioner från den appen i videoredigeringsgränssnittet i Foton. Här är hur:

 1. Knacka Foton för att öppna den.

 2. Välj videon du vill redigera.

 3. Knacka Redigera.

 4. Tryck på på längst ned på skärmen trepunktsikon i cirkeln.

  Trepunktsikon för att hitta andra videoredigeringsappar på din iPhone

 5. Menyn som dyker upp låter dig välja en annan app, till exempel iMovie, som kan dela dess funktioner med dig.

 6. Den appens funktioner visas på skärmen. I det här exemplet säger skärmen nu iMovie och ger dig den appens redigeringsfunktioner. Använd dem här och spara din video utan att lämna foton.