Skip to content

Hur får jag tillbaka saknade appar på din iPhone

14 de juni de 2021
app store missing from iphone how to get it back 2000106 6ec39f1ecbc0477fb8839fe2012b0ef8

Vad du ska veta

 • Om du inte hittar appen med sökverktyget för iPhone Spotlight, gå till appen Inställningar för att se om begränsningar är aktiverade.
 • Gå till Apple Store för att installera om iPhone-appar som du har köpt eller förinstallerade appar som du kanske har tagit bort.
 • Om din telefon är jailbroken kan du behöva återställa din iPhone till fabriksinställningarna för att få tillbaka dina saknade appar.

Den här artikeln förklarar hur du får tillbaka appar på en iPhone när de har försvunnit. Instruktioner gäller för alla iOS-enheter.

 

Hur man söker efter appar som saknas

Inte alla appar som verkar saknas är faktiskt dolda eller borta. Se till att apparna verkligen saknas och inte bara flyttas till en annan skärm eller i en mapp. Efter uppgraderingar till iOS flyttas appar ibland till nya mappar. Om du nyligen har uppgraderat ditt operativsystem kan du försöka söka efter appen du letar efter med det inbyggda Spotlight-sökverktyget. Om Spotlight inte visar den app du letar efter, kontrollera om begränsningar är aktiverade i appen Inställningar. Hur du stänger av dem beror på vilken version av iOS du kör.

 

Hur får jag tillbaka borttagna appar

Dina appar kan också saknas eftersom de har tagits bort. Från och med iOS 10 tillåter Apple dig att radera några förinstallerade appar (även om de tekniskt sett bara är dolda, inte raderade). Tidigare versioner av iOS tillät inte detta. Du får tillbaka dessa borttagna appar genom att installera om dem. För att lära dig hur du installerar om inbyggda appar som har tagits bort, läser du Så här laddar du ner appar du redan har köpt.

 

Få tillbaka appar efter jailbreaking

Om du har fängslat din telefon är det möjligt att du verkligen har raderat några av telefonens inbyggda appar. Om så är fallet måste du återställa telefonen till fabriksinställningarna för att få tillbaka dessa appar. Detta tar bort jailbreak, men det är det enda sättet att få tillbaka dessa appar.

 

Varför saknas iPhone-appar?

Varje iPhone, iPad och iPod touch är förinstallerad med massor av användbara appar från Apple, men ibland kan dessa appar försvinna. Om det händer kanske du undrar vart de gick, varför de försvann och hur du får tillbaka dem. De appar som detta kan hända inkluderar App Store-appen, Safari-webbläsaren, iTunes Store-appen, Camera, FaceTime och många andra. Det finns ett antal möjliga skäl till varför en app har försvunnit. Det kunde ha flyttats eller raderats. Det är uppenbart. Mindre uppenbart är att ”saknade” appar fortfarande kan finnas på din enhet men har döljts med iOS: s begränsningsfunktion.

 

Allt om funktionen för iPhone-begränsningar

IPhone Restrictions-funktionen inbyggd i iOS tillåter användare att stänga av vissa förinstallerade appar och funktioner. Förutom att blockera appar kan begränsningar användas för att inaktivera eller blockera ändringar av många funktioner och funktioner i iOS – inklusive sekretessinställningar, ändra e-postkonton, platstjänster, spelcenter och mer. Viktigast för den här artikeln, men när begränsningar används kan appar inaktiveras och döljas – åtminstone tills begränsningar är inaktiverade. Om det är aktiverat kan begränsningar användas för att dölja följande appar:

Safari iTunes affär
Kamera Apple Music Profiles & Posts
Siri & Dictation Apple Books Store
FaceTime Poddsändningar
AirDrop Apple News
Post Plånbok
CarPlay Installera appar, radera appar och köp i appar

 

Varför begränsningar kan användas för att dölja appar

Som tidigare nämnts finns det två grupper av människor som i allmänhet använder begränsningar för att dölja appar: föräldrar och IT-administratörer. Föräldrar använder begränsningar för att hindra sina barn från att komma åt appar, inställningar eller innehåll som de inte vill att de ska. Detta kan vara för att hindra dem från att få tillgång till mogen innehåll eller från att utsätta sig för rovdjur online via sociala nätverk eller fotodelning. Å andra sidan, om du hämtar din iOS-enhet via din arbetsgivare, kan appar saknas tack vare inställningar som inrättats av företagets IT-administratörer. De kan finnas på grund av företagspolicyer om vilken typ av innehåll du kan komma åt på din enhet eller av säkerhetsskäl.

 

Så här inaktiverar du iOS-begränsningar på iOS 12 och senare

Gör så här om du kör iOS 12 eller senare:

 1. Knacka inställningar.
 2. Knacka Skärmtid.
 3. Knacka Innehåll och sekretessbegränsningar.
 4. Om begränsningar redan är aktiverade blir du ombedd att ange lösenordet. Det är här det blir svårt. Om du är ett barn eller en företagsanställd kanske du inte känner till lösenordet som dina föräldrar eller IT-administratörer använde (vilket är naturligtvis poängen). Om du inte vet det har du i grund och botten tur. Förlåt. Om du vet det, ange det.
 5. Om du kan komma åt inställningarna för begränsningar kan du aktivera vissa appar medan du lämnar andra dolda genom att flytta reglaget bredvid appen du vill använda till på / grön.
 6. Flytta Innehåll och sekretessbegränsningar skjutreglage till benvitt för att aktivera alla appar och stänga av begränsningar helt.

 

Så här inaktiverar du iOS-begränsningar på iOS 11 och lägre

Begränsningsinställningarna finns på en annan plats i iOS 11 och lägre:

 1. Knacka inställningar.
 2. Knacka Allmän.
 3. Knacka Begränsningar.
 4. Samma problem med begränsningskoden som beskrivs i det sista avsnittet gäller här. Om du känner till lösenordet anger du det och väljer vilka appar du vill aktivera.
 5. Knacka Inaktivera begränsningar för att aktivera alla appar och stänga av begränsningar helt.