Skip to content

Hur GoPro riktar sig mot superanvändare

24 de juni de 2021
GettyImages 679160094 b7dd4815d44b4351bc8758c4ee7544ef

Viktiga takeaways

  • Nya funktioner har lagts till GoPro-kameror via GoPro Labs.
  • De nya funktionerna inkluderar dash cam-funktioner och rörelsedetekteringsförbättringar och är avsedda för mer avancerade användare.
  • GoPro fortsätter att vara en toppprodukt på marknaden.

GoPro lade till en massa nya funktioner förra veckan som vissa har kallat förfallna, men som ger användarna av HERO7, HERO8 Black och GoProMax fler alternativ än någonsin tidigare. Uppdateringen till GoPro Labs tillkännagavs vid CES 2021 förra veckan och riktar sig till dem som vill få ut mesta möjliga av sina kameror med funktioner som rörelseutlösare, dash-cam-stöd, 360-graders rörelsedetektering, förbättrad direktuppspelning och mer. ”GoPro Labs ger (till HERO8 Black-användare) några av de funktioner som har testats som ReelSteady GO Optimization, QR-koder för kamerastyrning och fler sätt att anpassa din GoPro”, säger Brack Nelson, marknadschef för Incrementors SEO Services. i ett e-postmeddelande till Lifewire.

GoPro Labs avsedda för superanvändare

Nelson sa att GoPro Labs tillåter ”superanvändare” att uppleva några av de experimentella funktionerna som hanteras av världens bästa ingenjörer. Uppdateringen stöder HERO9 Black, HERO8 Black, HERO7 Black och GoPro MAX, vilket Lifewire utnämnd till de bästa actionkamerorna på marknaden. Fotografer som Sean van der Westhuizen verkade glada över stödet för äldre versioner av GoPro. Tidigare kunde bara HERO9 Black komma åt GoPro Labs.

Nelson sa att han känner att alla som använder GoPro Labs är en superanvändare. ”ReelSteady GO (en fristående videostabiliseringsapp för din GoPro) optimerar rullning i kameran för korrigeringar för (hjälp med) stabilisering”, förklarade han. ”Nya QR-kod kontrollerar aktiverade funktioner som väckningstimer för fjärrstartfångst och mer.” Användare, som Chris Jackson, tycker att QR-koder är mycket mer användbara. Jackson sa på Twitter att GoPro Labs ”är super lätt att använda tack vare anpassade QR-koder.”

Nelson tillade att med de nya uppdateringarna kan fotografer anpassa sin GoPro-upplevelse mer än någonsin. Till exempel kan en fotograf skjuta en tidsfördröjning av en byggarbetsplats, men bara ha den inspelad under dagsljus, och det finns också ett antal andra detaljerade kamerakontroller.

Mer från GoPro

Med de funktioner som lanserades förra veckan kan GoPro-kunder ”driva gränserna för deras kameras kapacitet”, enligt ett pressmeddelande från GoPro. Nelson sa att några av de nya funktionerna, inklusive rörelsedetektering, timers, inställningar och mer, hade släppts när HERO9 Black släpptes på hösten och ger mer kameraanpassning och mångsidighet till de andra modellerna. GoPro Labs lanserades i maj förra året för att ge några av de mer avancerade GoPro-användarna, guruerna och superanvändarna, fler funktioner att spela med på HERO9.

Personligt perspektiv av en cyklist på en spår som fångas av en live action-kamera.

GoPro Labs tekniska kollega David Newman sa i ett uttalande att användarna kommer att vara mest glada över rörelsedetekteringen på HERO9 Black och MAX. ”Från experimenterande och frittänkare till naturvideografer och FPV [first person view] piloter, GoPro Labs gör det möjligt för användare att driva GoPro-kamerans mångsidighet ännu längre, ”sa han i utgåvan.” Vi har matchat rörelsedetekteringsfunktionerna för att stödja alla videolägen i alla kameror och förbättrat känslighetsområdet. Detta betyder att 360-graders rörelsedetektering stöds på MAX, vilket kommer att vara enormt för naturfotografer. förbättringar, som inkluderar 360-graders rörelsedetektering, och en-inställning / en-knappsläge, som låser ut andra kameralägen och är utformad för förenklad användning, bland andra nya funktioner.