Skip to content

Hur HP hjälper till att skapa ett videospel

17 de juli de 2021
road96 diner 45bb05540dcd45fbad00aedda1a8561e

Viktiga takeaways

  • Omen-teamet på HP arbetar med utvecklaren DigixArt på ett nytt spel som heter Väg 96.
  • Väg 96 kommer att vara ett procedurgenererat äventyrsspel.
  • HP Omen arbetar med DigixArt för att bygga en gemenskap och hjälpa till att exponera det kommande spelet.

Trots framträdanden som HP kan komma in i spelutvecklingsbranschen sa företaget som är mest känt för sina datorer och skrivare att det bara ger en hand till utvecklaren DigixArt om sitt nya spel, Road 96.

DigixArt, utvecklaren av Lost in Harmony, hade premiär på sin senaste titel under The Game Awards 2020. Väg 96, som skapas i samarbete med HP: s Omen-spel-PC och laptop-verksamhet, ser ut som ett intressant berättande äventyr. Men även om det kan se ut som HP går in i spelutvecklingsbranschen är saker inte riktigt vad de verkar. ”Förutom att skapa bra spelhårdvara, som vår Omen-produktlinje, och lansera nya spelupplevelser med Omen Gaming Hub, bestämde vi oss för att börja arbeta med visionära spelutvecklare för att vara en del av att utveckla mediet framåt.” Judy Johnson, chef för spel och e-sport på HP, skrev i ett mejl.

Gör anslutningar

Polis som talar till spelkaraktär på väg 96

Enligt Johnson kommer Omen och HP inte att spela en aktiv roll i utvecklingsprocessen. Istället kommer företaget att arbeta tillsammans med DigixArt-utvecklare för att få den vision som studio-grundaren Yoan Fanise och teamet har i åtanke. ”Vi älskade den vision som DigixArt och Yoan har för Väg 96 och vad det erbjuder genom att ge varje spelare chansen att ständigt utvecklas i en ständigt föränderlig historia där varje resa kommer att vara annorlunda. ” Johnson skrev. ”Vi ville stödja den visionen och hjälpa till att få den till marknaden för en så bred publik som möjligt samt erbjuda sätt för fans att få ännu mer innehåll från den värld som DigixArt skapar.”

De två lagen har sammanställt en aktivitetskalender som hjälper till att främja ett samhälle runt spelet fram till lanseringen 2021. Dessa händelser, berättade Johnson för oss, inkluderar saker som kreativa tävlingar för att skapa ett påskägg för spelet, liksom som möjligheter att få exklusiv tillgång till Väg 96s beta. Johnson tror att genom att arbeta tillsammans och använda HP Omen Gaming Hub, som fungerar som en mötesplats för spelare, kan DigixArt och HP ta med sig Väg 96 till ännu fler spelare.

Vad är Väg 96Hur som helst?

Naturligtvis, anslutningar och samtal om exponering åt sidan, de flesta av oss är förmodligen mer nyfiken på att veta vad Väg 96 är och vad man kan förvänta sig av det. “Väg 96 är ett unikt äventyr som blandar processgenerering och berättelse på ett sätt som nästan aldrig har sett. Du börjar spela som en tonåring som vill fly [their] land, i randen av oro, och nå gränsen som ligger tusentals mil bort. ” Sa Johnson. “Väg 96 är ett unikt äventyr som blandar processgenerering och berättelse. ” Hon beskrev hur spelare kommer att stöta på andra karaktärer med sin egen unika bakgrund när de kommer närmare och närmare gränsen till landet. Det låter som en mycket ambitiös titel från vad Johnson delade med oss, till och med att spelet kommer att erbjuda flera början och destinationer, med vägar och till och med destinationen en av ”hundratusentals möjligheter.” Andra viktiga funktioner som DigixArt experimenterar med inkluderar ett publikbeslutssystem som gör det möjligt för en streamer tittare att välja resans nästa destination och händelser genom ett röstningssystem.

Det finns fortfarande mycket som vi inte vet om Väg 96, men från ljudet av saker ser det ut som att DigixArt har lyckats bygga en stark anslutning med HP Omen. Medan hårdvaruföretaget själv inte blir så involverat i utvecklingsprocessen kommer DigixArt förhoppningsvis att se exponering som det kanske inte har sett annars tack vare HP-partnerskapet. Just nu spelar DigixArt och HP sina kort nära bröstet, och Johnson försäkrade oss om att de två företagen arbetar hårt för att stryka ut planerna för att dela mer information när framstegen mot en 2021-release fortsätter.