Skip to content

Hur Jay-Ann Lopez gör spel inkluderande

26 de juli de 2021
Jay AnnLopez db0e07f11dd94db0ba5e04ed6cac43e7

Viktiga takeaways

  • Kvinnorna i spelbranschen gör stora saker för att göra spel inkluderande för alla.
  • Jay-Ann Lopez är mest känd för att grunda Black Girl Gamers och förespråkar mångfald och inkludering i spel.
  • Lopez vill se fler svarta kvinnor representerade i utvecklings- och innehållsskapande sidan av spel.

Kvinnor jämnar ut spelplanen inom spelbranschen. Nyckelaktörerna som utgör kvinnor i spel skakar upp status quo praktiskt taget på alla områden. Jay-Ann Lopez, skaparen av Black Girl Gamers (BGG), förespråkar inte bara fler kvinnor i spel, utan fler kvinnor i färg i spel och en mer inkluderande och mångsidig atmosfär för alla spelare. I en bransch som till stor del domineras av vita män är BGG här för att ändra det. ”Jag vill att mitt arv ska vara känt som en av de människor som diversifierade spel i allmänhet och förändrade spelets landskap på olika sätt,” sa Lopez Lifewire i en telefonintervju.

Nivå ett

Långt innan hon diversifierade spelbranschen var Lopez bara en liten flicka som gillade att spela Super Mario. ”Jag köpte min första konsol – Super Nintendo – när jag var 6 eller 7,” sa hon. Även om hon älskade spel sa hon tidigare till BBC Radio 4 att hon fick rasistiska och sexistiska kommentarer från andra spelare när hon spelade sina favoritspel, och hon blev trött på det.

Det var inte förrän 2015 som Lopez bröt sig in i spelindustrin för att fundamentalt ändra det. Det var då hon skapade BGG som en Facebook-grupp, och det har sedan dess vuxit till en multiplattform, onlinespelgemenskap som främjar spelets inkludering. Gemenskapen har vuxit till mer än 80 000 följare över Twitch, Twitter, Facebook och Instagram, med över 7 000 officiella medlemmar över hela världen. BGG är värd för workshops och evenemang som förstärker svarta kvinnors röster inom spel, samt ger råd och mentorskap för kvinnor som vill bryta sig in i fältet, oavsett om det är på spelutvecklingssidan eller som innehållsskapare.

Reglerna för BGG är enkla: ingen rasism, anti-LGBTQA eller förmåga; inget hatprat eller sexism; inget spel på baksätet; och respektera andra. Det är ett inkluderande community som är värd för streamers som SheGamerxo, FindingKyKy och KeekeexBabyy, som spelar dagligen.

Nivå två

Lopez sa att en annan viktig aspekt av BGG är att stämma på sociala medier och hålla spelföretag ansvariga. ”Många företag har fortfarande inte tagit upp sina interna mångfaldsproblem”, sa hon. ”Ibland är vår kamp att dechiffrera vilka företag som faktiskt gör jobbet i motsats till att BGG symboliserar.” Men meningsfulla partnerskap med stora företag som Facebook för BGGs Gamer Girls Night In, Twitch för Black Girl Gamers Online Summit och Intels AnyKey-organisation har gjort det möjligt för BGG att nå fler kvinnliga spelare och få sina röster där ute.

Black Girl Gamer-logotypen

Lopez sa att hennes största inspiration och förebilder har bildats som ett resultat av att skapa BGG. ”De kvinnor jag alltid har sökt feedback från var kvinnor i [BGG] samhälle ”, sa hon. Hon sa att strukturen i BGG – från samhällsledningsteamet till de officiella BGG-streamarna – fortsätter att inspirera henne att gå framåt, trots kamperna.” Det har varit attacker mot mig och plattformen och dess syfte – inte alla inom det svarta samhället eller utanför det håller med om det, sa hon.

Nivå tre

Ändå fortsätter hon och BGG-samhället att fortsätta för att göra mångfald och inkludering i spel till en verklig verklighet istället för bara en dags idealvärld.

”Jag skulle vilja se mer mångfald i organisationer – kvinnor i allmänhet vid spelbolagen”, sa hon. När det gäller faktiska spel sa Lopez att det finns ett uppenbart behov av fler kvinnliga karaktärer, särskilt i stora franchises. ”Det finns så många olika manliga representationer av franchise-spel, och vi har inte tillräckligt med kvinnor”, sa hon. ”Och jag menar inte bara sexualiserade representationer och inte bara vita representationer.” För de tjejer som tror att de inte hör hemma i spelindustrin har Lopez några råd. ”Sök upp de kvinnor som redan arbetar [in the industry] och hitta en mentor, ”sa hon.” Använd sociala medier för att ansluta och var inte rädd för att nå ut. ”Framför allt sa Lopez att det bästa verktyget att ha när man bryter sig in i spelbranschen är att vara sig själv.” Stå ut i din unikhet, sa Lopez.