Skip to content

Hur kommer Apple-fodral så snabbt ut?

18 de juni de 2021
ScreenShot2021 01 05at1.55.54PM 6e4bf349b53d48cabb8dd29a36a8dbff

Viktiga takeaways

  • Falldesigners är ofta lika mörka som kunderna.
  • WaterField Designs gör allt lokalt i San Francisco.
  • Crowdsourcing kan hjälpa till med design och insamling av intel.

När Apple lanserar en ny produkt tar det ungefär fem minuter innan ärenden visas, oavsett hur absurt. En hylsa för Apple Pencil? Ja. Ett fodral för Apple Watch för att täcka klockan medan du bär det? Säker. Ibland är Apples eget fodral design så dåligt att någon måste komma och visa dem hur det görs. Men hur absurt eller smart som helst, det är ett streck att få det utformat och i butikerna, för vanligtvis är falltillverkarna precis som i mörkret om Apples planer som vi är. ”Ja, vi klättrar alltid för att vara de” första ”att få Apple-produkter, precis som alla andra,” sa Gary Waterfield, ägare till San Francisco-baserade fodral- och väskföretaget WaterField Designs. Lifewire via e-post. ”Speciellt för att vi måste se till att vår produkt passar rätt – det har alltid varit en viktig del av vårt varumärke.”

Att göra ett ärende

Marknaden för Apple-fodral är enorm. När en ny iPhone startar vill folk ha ett nytt fodral, och om en ärendeproducent kan ha en produkt redo på dag ett kan den rensa upp. Problemet är att Apple håller ett tätt lock på sina mönster, så de flesta falltillverkare får sin första glimt av produkten samtidigt som alla andra. ”Vi följer alla Apple-rykten”, säger Waterfield, ”och vi börjar skissa innan detaljerna till och med tillkännages. Det sparar lite tid.” Ibland får tillverkare som Logitech och Belkin tidig tillgång till design när Apple samarbetar med dem för att skapa tillbehör för lanseringsdagen, men det är undantaget. Detta har lett till anklagelser om att ärenden betalar insiders för att läcka kommande mönster. Men det finns ett annat sätt, säger Waterfield. ”Eftersom Apple är hemligt om detaljerna om deras kommande produkter, kan stora varumärken som arbetar med utomeuropeiska fabriker inte svara så snabbt som vi kan”, säger han.

Små lokala butiker som WaterField behöver inte heller vänta på leveranser från utlandet. Detta kan vara den färdiga produkten från en fabrik i Kina eller bara material. ”Vår syverkstad finns precis här i samma byggnad i San Francisco som vårt team för design, kundservice och uppfyllande, så att vi kan gå från design till prototyp, testning och produktion mycket snabbare”, säger Waterfield.

Publikens deltagande

En annan viktig del av WaterFields strategi är kunden, och inte bara för att de köper ärenden. Företaget har samlat in kundfeedback sedan början och införlivat det i design. Detta nästan samarbetsvilliga tillvägagångssätt har lett till lojala kunder som erbjuder förslag och till och med hjälper till att samla information om kommande Apple-produkter. ”Många av dem är Apple-fans under många år”, säger Waterfield, ”så när vi utvecklar produkter samlar vi in ​​deras insatser under vägen – antingen genom vår mer formella samarbetsprocess för samhällsdesign, snabba undersökningar eller via e-postmeddelanden som de automatiskt skicka oss så snart en ny Apple-produkt är på ryktfabriken. ”

Konstigt och underbart

I slutändan handlar det dock om produkten, och WaterField-redskap är fantastiskt. Det nya Shield-fodralet för Apples AirPods Max är till exempel en fodrad och vadderad läderhylsa på $ 99 med magneter som berättar för AirPods att gå i djup sömn, men några av WaterFields fodral är mycket snyggare. Till exempel är Mac Pro Gear Saddle en fullkornig kohud sadel som du slingrar över din Mac Pro för att lägga till praktiska fickor på sidan (tyvärr har toppen ingen vaddering, så du kan inte sitta på den).

AirPods Max inuti Shield Case från Waterfield Designs

Eller vad sägs om läderfodralet för din Apple Pencil eller Surface Pen? Vi retar här, men folk älskar verkligen fall. Och varför inte? Om du har spenderat allvarliga pengar på en bit teknik är ett fodral eller väska inte bara ett sätt att skydda den, utan att lägga till lite individualitet.