Skip to content

Hur man återställer en iPhone utan iTunes

15 de augusti de 2021
001 how to restore an iphone without itunes 4771803 4bcb267b496347b0bf496af133a0bcbc

Det främsta sättet som iPhone -användare har säkerhetskopierat och återställt sina enheter har varit genom att ansluta sin telefon till iTunes och spara sina data på datorns hårddisk. Den metoden fungerar bra, men det finns många skäl att använda andra alternativ. Här är varför du bör lära dig att säkerhetskopiera din iPhone och hur du återställer din iPhone utan iTunes. Instruktionerna i denna artikel gäller för iPhone med iOS 10.3 och senare.

Varför inte använda iTunes?

Antalet sätt att återställa en iPhone har utökats tack vare ökningen av Apples molntjänst, iCloud. Denna plattform gör det möjligt att komma åt inte bara säkerhetskopierade data, utan funktioner som foton, kalendrar och kontakter på alla enheter som är inloggade på samma Apple -ID. Migrering till iCloud har gjort fysisk lagring i Apples ekosystem mindre viktigt. Och med andra funktioner som säkerhetskopior och musikbibliotek på väg mot molnet blir det alltmer onödigt att ansluta telefonen till iTunes. En annan fördel med molnlagring är att det gör det möjligt att få tillgång till den information du håller online var du än är. Om din telefon har ett problem som du inte kan lösa genom att starta om, och du är borta från datorn, hjälper iCloud dig att lösa problemet direkt istället för att tvinga dig att vänta tills du kan ansluta till iTunes igen. Men den mer omedelbara orsaken är att iTunes inte kommer att finnas kvar för alltid. Från och med macOS 10.15 (kodenamnet Catalina) finns appen inte längre i Apples operativsystem. När du har uppgraderat till det nya operativsystemet är synkronisering och säkerhetskopiering till iTunes inget alternativ.

Hur man återställer en iPhone utan iTunes

För att säkerhetskopiera och återställa en iOS -enhet utan att ansluta den till en dator går du till telefonens inställningsapp. Här är vad du ska göra.

 1. Öppna din iPhone inställningar.

 2. Knacka ditt namn högst upp på skärmen.

 3. Knacka iCloud.

  konto> iCloud på en iPhone” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-26″ >

 4. Knacka iCloud -säkerhetskopiering.

 5. Om växeln bredvid iCloud -säkerhetskopiering på nästa skärm är inte på, tryck på den för att ställa in den på/grönt.

 6. Knacka Säkerhetskopiera nu.

 7. Din iPhone skapar en säkerhetskopia av dess data och lagrar den på ditt iCloud -konto.

 8. Det finns flera anledningar till varför du vill återställa din iPhone, men de flesta är på grund av ett programvaruproblem som omstart inte löser. Återställ telefonen till fabriksinställningarna genom att återgå till huvudmenyn inställningar skärm och tryck på Allmän.

 9. Rulla ner till botten av skärmen och tryck på Återställa.

 10. Knacka Återställ allt innehåll och inställningar. Detta kommando kommer att ta bort allt från din iPhone och återställa det till det skick det var i när du köpte det första gången.

  1628990439 499 Hur man aterstaller en iPhone utan iTunes Återställ> Radera allt innehåll och inställningar i iPhone -inställningar” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-55″ >

 11. Ett fönster dyker upp om du vill uppdatera din iCloud -säkerhetskopia innan du raderar telefonen. Eftersom du precis har gjort en säkerhetskopia trycker du på Radera nu.

 12. Din iPhone raderar sig själv och startar om, vilket kräver den första installationsprocessen.

 13. Logga in på ditt Apple -ID när du får uppmaningen att göra det.

 14. iOS kommer att fråga hur du vill konfigurera din telefon. När du når skärmen Appar och data trycker du på Återställ från iCloud Backup.

  Skärmen för appar och data under iPhone -installationen med alternativet Återställ från iCloud -säkerhetskopiering markerat

 15. Om iCloud har flera säkerhetskopior lagrade visas en lista över tillgängliga alternativ. Varje säkerhetskopia innehåller datum och tid då du skapade den. Använd denna information för att välja den senaste filen (dvs. den du gjorde tidigare).

 16. Din iPhone kommer att kopiera data från den säkerhetskopian. Beroende på hur mycket din telefon behöver ladda ner kanske du inte har full tillgång till dina appar och information direkt. Med det sagt kan du fortfarande använda telefonen medan processen fortsätter i bakgrunden.