Skip to content

Hur man får textmeddelanden på en Samsung Galaxy Watch

27 de juni de 2022
sendtextonwatch f4218132f8964cbca9c9dee8166d1221

Vad du ska veta

 • För att aktivera: Öppna Galaxy Wearable-appen på din telefon > Klockinställningar > Aviseringar > Meddelanden > .
 • För att ta emot: Svep åt höger på klockan för att se aviseringar, inklusive inkommande textmeddelanden. Tryck på ett meddelande för att visa det.
 • För att skicka: Svep uppåt, tryck meddelandentryck Starta chatt eller ett befintligt meddelande, skriv in din text och tryck på skicka meddelande ikon.

Den här artikeln förklarar hur du får textmeddelanden på en Samsung Galaxy Watch, inklusive vad du ska göra om du inte får sms på din klocka.

Tar Samsungs klockor emot textmeddelanden?

Samsung klockor kan både skicka och ta emot textmeddelanden. Om din Samsung-klocka har ett eget LTE-dataabonnemang och ett eget telefonnummer från din mobiloperatör kan du skicka och ta emot sms och ringa telefonsamtal utan hjälp av en telefon. Om du använder din klocka tillsammans med din telefon kan du använda den för att ta emot och skicka sms så länge den är ansluten till din telefon.

Hur man aktiverar textmeddelanden på en Samsung Galaxy Watch

Innan du kan ta emot textmeddelanden på en Samsung Galaxy Watch måste du aktivera funktionen. Din klocka kan ta emot aviseringar från många olika källor, och du kan välja om du vill ta emot dessa aviseringar app-för-app. Du kan till exempel välja att ta emot varningar om textmeddelanden, e-post och larm men stänga av alla andra. Så här ser du till att du får sms på din Samsung Galaxy Watch:

 1. Öppna appen Galaxy Wearable eller Galaxy Watch på din telefon.

 2. Knacka Klockinställningar. Äldre versioner av appen låter dig trycka på Aviseringar direkt på den här skärmen, så tryck på den om du ser den

 3. Knacka Aviseringar.

 4. Tryck på Meddelanden växla om den är avstängd. Om du inte ser Meddelanden trycker du på Mer och scrolla ner.

 5. Knacka < (uppe till vänster).

 6. Din klocka är nu inställd för att ta emot textmeddelanden och aviseringar. Se till att Stäng av aviseringar på telefonen toggle är inställd på av, och Meddelanden toggle är på.

  1656370387 774 Hur man far textmeddelanden pa en Samsung Galaxy Watch ikon, meddelanden aktiveras och avisering av meddelanden markeras i Galaxy Watch-appen” class=”lazyload universal-image__image” hi-res-src=”https://www.lifewire.com/thmb/zGH91cy8DQJ6LWPYsV_eckk-YSQ=/2000×0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/002_receive-text-messages-on-samsung-galaxy-watch-5217923-2c2c0ee3e7024791a063992993aec89e.jpg” id=”mntl-sc-block-image_1-0-1″ >

Hur man läser textmeddelanden på din Galaxy Watch

När du får ett sms får du valfri varning på din klocka. Beroende på vilka inställningar du väljer kan du känna en vibration eller höra ett kort varningsljud. När du får det meddelandet kan du väcka din klocka genom att höja den, trycka på den eller trycka på hemknappen, så visas texten på klockan automatiskt. Du kan också kontrollera och läsa textmeddelanden på din klocka manuellt om du inte fångar varningen i tid:

 1. Svep åt höger från huvudurtavlan.

 2. Ditt senaste textmeddelande visas. Om du vill svara trycker du på textmeddelandet.

  Svep åt höger för att se textmeddelandet på en Samsung Galaxy Watch.

  Om du har flera texter kan du svepa uppåt för att visa dem.

 3. Tryck på en inmatningsmetod eller a snabbt svar meddelande.

 4. Tryck på skicka ikon (pappersplan). Ditt SMS-svar kommer att skickas till mottagaren.

  Svarar på ett textmeddelande på en Samsung Galaxy Watch.

Hur man skickar textmeddelanden från en Galaxy Watch

Du kan också skicka textmeddelanden från din Galaxy Watch om du använder den med en Android-telefon eller om klockan har ett LTE-dataabonnemang och telefonnummer. Så här skickar du textmeddelanden från en Galaxy Watch:

 1. Svep uppåt från huvudurtavlan för att komma åt dina appar.

 2. Knacka budbärare.

  Svep uppåt och välj Messenger på Samsung Watch.

  Om du aldrig har skickat ett sms från din klocka kan du behöva installera appen först. Öppna Google Play-appen och sök efter messenger.

 3. Knacka Starta chatteller någon av dina befintliga textkonversationer.

 4. Tryck på uttryckssymbolen för att skicka en emoji, mikrofonen för att använda text till tal eller tangentbordet för att skriva ett textmeddelande.

 5. När du har skrivit in meddelandet, tryck på skicka ikon (pappersflygplan).

  Starta en chatt på Samsung Watch

Varför tar jag inte emot textmeddelanden på min Galaxy Watch?

Om du inte får textmeddelanden på din Galaxy Watch är det första steget att se till att textvarningar är aktiverade. Den processen beskrivs ovan, och den innebär att du öppnar Galaxy Wearables-appen på din telefon och aktiverar aviseringar från meddelandeappen. Om du använder en annan app för textmeddelanden, försök att aktivera aviseringar för den appen också. Du kan också behöva installera den medföljande appen för din textapp på klockan. Om din textapp inte stöder klockor eller inte stöder särskilt Samsung Galaxy-klockor kan du prova att byta tillbaka till standardappen för Android-sms. Se också till att din klocka är ansluten till din telefon via Bluetooth. Kontrollera din telefon för att se om Bluetooth är på och slå på den om den inte är det. Du kan också prova att ställa klockan nära din telefon för att se om den upprättar en anslutning, eller ta både telefonen och klockan till ett område där det inte finns mycket störningar från andra enheter. Om din klocka har ett dataabonnemang och telefonnummer och du inte kan skicka eller ta emot sms, måste du kontakta operatören för mer information. Telefonnumret kanske inte är korrekt inställt på klockan, eller så kan ett annat problem behöva åtgärdas.

FAQ

 • Hur tar jag bort meddelanden på min Samsung Galaxy Watch?

  I Meddelanden-appen trycker du på och håller ned meddelandet du vill radera och trycker sedan på Radera. Om du vill radera flera meddelanden trycker du på ytterligare meddelanden för att välja dem innan du trycker på Radera.

 • Varför får jag två uppsättningar textmeddelanden på min Samsung Galaxy Watch?

  Om du har en LTE Galaxy Watch och den är frånkopplad från Bluetooth kan du få dubbletter av meddelanden när du återansluter till din telefon via Bluetooth. Tyvärr finns det ingen väg runt detta problem än att stänga av Bluetooth.

 • Hur ansluter jag min Samsung Galaxy Watch till min telefon?

  För att ansluta din Samsung Galaxy Watch till din telefon, installera lämplig klockapp på din telefon, öppna appen och tryck sedan på din klocka när den visas. Din Samsung Watch kan bara anslutas till en telefon åt gången, så för att ansluta till en ny telefon, återställ klockan.