Skip to content

Hur man gör en anpassad spellista i Windows Media Player

9 de augusti de 2021
vinyl record headphones and mp3 player 480810657 57cc919e5f9b5829f435e3aa

Windows Media Player 11 ingick i Windows Vista och Windows Server 2008. Den är tillgänglig för Windows XP och XP x64 Edition. Den ersattes av Windows Media Player 12, som är tillgänglig för Windows version 7, 8 och 10. Att skapa spellistor är en viktig uppgift om du vill skapa ordning från kaoset i ditt musikbibliotek. Spellistor är användbara för att skapa dina egna sammanställningar, synkronisera med ett media eller MP3 -spelare, bränna musik till en ljud- eller data -CD och mer.

Skapa en ny spellista

Så här skapar du en ny spellista i Windows Media Player 11 (Processen är mycket lik i WMP 12 eller senare):

  1. Klicka på Bibliotek fliken högst upp på skärmen (om den inte redan är vald) för att öppna menyn Bibliotek.

  2. Klicka på Skapa spellista alternativ (under Spellistor meny) i den vänstra rutan. Du kan behöva klicka på + -ikonen för att öppna den här menyn om den inte syns.

  3. Skriv in ett namn för den nya spellistan och tryck på Lämna tillbaka nyckel.

Du kommer att se en ny spellista med namnet du just skrivit in.

Befolkning av en spellista

För att fylla i din nya spellista med spår från ditt musikbibliotek, dra och släpp spår från biblioteket till den nyskapade spellistan som visas i den vänstra rutan. Återigen kan du behöva klicka på + ikonen bredvid Bibliotek menyalternativ för att se underalternativen. Klicka till exempel på Konstnär undermeny för att förenkla att skapa en spellista som innehåller all musik från ett visst band eller artist.

Använda din spellista

När du har en befolkad spellista kan du använda den för att spela upp musikspår från ditt musikbibliotek, bränna en CD -skiva eller synkronisera musiken till ett media eller MP3 -spelare. Använd de översta menyflikarna (Burn, Sync och andra) och dra din spellista över till den högra rutan för att bränna eller synkronisera spellistan.